Forum

Kuchenne porady

Ciasto z chrupkami i nutella???

  • Autor: morisek11 Data: 2010-11-08 12:48:02

    Witam! Jadłam w pracy ciasto z kremem i w smaku było czuć chrupki.Mam pytanie czy może ktoś z Was jadł także takie ciasto i co to może być za ciasto???

  • Autor: megii013 Data: 2010-11-08 13:07:43

    Ja robie taką masę na spód ciasta (można w środek) nutella + zmielone suchary lub ciastka pokruszone, może to to.

  • Autor: morisek11 Data: 2010-11-08 13:38:10

    możesz mi podać przepis na to twoje ciasto???

  • Autor: megii013 Data: 2010-11-08 15:20:00

    na pewno to nie jest ten przepis, chodzi mi tylko o spod w tym ciescie, czyli suchary i nutella, u nas w pobliskiej cukierni jest ciasto co sie nazywa PRALINKA czyli spood chyba kruchy, potem jest wlasnie ta czarna masa a na wierzch smietana 30%. moze takie jadlas

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-11-08 14:22:02

    Mi smak jaki opisujesz kojarzy się z tortem pralinkowym który jadłam,był pyszny. Niestety nigdzie nie moge zlokalizowac przepisu :(

  • Autor: dorotaibasia Data: 2014-12-18 12:17:35

    Wątek stary ale znalazłam taki przepis, moze któś sie skusi :) http://kraina-szczesliwosci.blogspot.com/2012/08/tort-pralinowy.html

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-12-18 20:29:36

    Boziu, roboty co niemiara ale efekt (mam wrażenie) - niebo w gębie.

  • Autor: lalasek Data: 2010-11-09 11:00:23

    Może takie???
    http://wielkiezarcie.com/recipe44734.html
    Robiłam ostatnio i jest pyszne ;)

  • Autor: Anetka990 Data: 2014-12-17 19:41:58

    Witam.Jadłam tort o nazwie Czarny Las z masa z nutelli  i były w niej prażynki lub płatki kukurydziane.Tez szukam przepisu na tą masę lub jakiekolwiek ciasto z nią ale niestety wszędzie są przepisy z sucharami.pozdr

  • Autor: żenka Data: 2014-12-17 21:07:24

    Może to http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2013/03/tort-migdaowa-pralinka.html

  • Autor: Anetka990 Data: 2014-12-17 23:24:05

    Może to
    http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2013/03/tort-migdaowa-pralinka.html

    Niestety to nie to ciasto.....spód; mocno kakaowy biszkopt lekko nasączony następnie masa z nutelli i prażynek(chyba) potem zwykły  biszkopt,krem z bitej  śmietany z kawalkami wiśni(mrożone lub z kompotu...nie wiem) na to znowu kakaowy biszkopt.Sekret tkwi w tej masie z nutelli na pewno nie była z sucharami....była przepyszna nieporównanie do tej.....z sucharami...pozdrawiam

  • Autor: Izma73 Data: 2014-12-18 11:33:44

    może coś takiego, brzoskwiniowy z nutellą http://wielkiezarcie.com/recipe28227.html

  • Autor: a. Data: 2014-12-18 12:00:13

    Też kiedyś jadłam ciasto z  taką warstwą i też zakładałam o tym wątek. jedyne co mi sie od tego czasu udało ustalić, to to, że do masy dodawane jest coś takiego: http://www.cukieteria.pl/produkty-orzechowe/2397-prazynki-paillete-feuilletine-callebaut-25kg.html. I że masa musi być mocno tłusta, dlatego coś w w stylu nitelli, bo inaczej chrupki przestają chrupać.

    pozdrawiam

    ps. jak wygram w totka to może to sobie kupię ;)

  • Autor: martynka 13 Data: 2014-12-18 15:14:24

    Tutaj też było o masie prażynkowej.   http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=671642&post=671668

Przejdź do pełnej wersji serwisu