Forum

Kuchenne porady

termoobieg

  • Autor: ella Data: 2010-11-08 14:40:20

    Jak korzystacie z termoobiegu a właściwie to z całego piekarnika w którym jest między innymi termoobieg

  • Autor: as Data: 2010-11-08 14:42:45

    Marnie korzystam z termoobiegu. Używam tylko do pieczenia mięs przez ostatnie 20 min. Jak włączam termoobieg to zmniejszam temperaturę o 20-30 stopni niż piekła bym bez termoobiegu.

  • Autor: Klaudia.o Data: 2010-11-08 15:27:48

    Dokładnie, zauważyłam ,ze termoobieg skraca pieczenie i pozwala na ustawienie niższej temperatury.

  • Autor: krysia64 Data: 2010-11-08 15:56:05

    Osobiście używam bardzo często termoobiegu.
    Wówczas skracam trochę czas pieczenia ,lecz nie zmniejszam temp.Ale cały czas obserwuję co sie dzieje w piekarniku,bo w zależności od wielkosci nawet mięsa używam różnego czasu pieczenia.
    W piekarniku na termoobiegu nawe suszę grzyby ,wchodzi ich bardzo dużo na jeden wsad suszenia.
    pozdrawiam

  • Autor: Kacia Data: 2010-11-08 17:03:06

    Ja uzywam tylko termoobieg ale obnizam temp. o 20 st

  • Autor: Aleksandra1973 Data: 2010-11-08 23:05:47

    Ja dosc czesto uzywam termoobiegu-i tutaj sa dwie szkoly,albo obnizamy temperature pieczenia o 20°C,albo skracamy odpowiednio,czas pieczenia.Ja korzystam z tej pierwszej opcji.
    Choc moj piekarnik,nie jest super nowy,to ma jeszcze opcje pieczenia dol-gora,opcje grilowania i mikrofalowke.Fajny taki wynalazek,bo nie musze miec dodatkowo miejsca na mikrofalowke.

  • Autor: tineczka Data: 2010-11-09 14:38:53

    Uzywam termoobieg do pieczenia ciast na wielu blachach. Tak samo susze grzyby, pomidory, owoce ( tylko na bardzo niskiej temperaturze i z lekko otwartym piekarnikiem). Nie uzywam do pieczenia mies, bo bardzo wysusza miesa. Zawsze zmniejszam temperature przy uzywaniu  termoobiegu .

Przejdź do pełnej wersji serwisu