Marnie korzystam z termoobiegu. Używam tylko do pieczenia mięs przez ostatnie 20 min. Jak włączam termoobieg to zmniejszam temperaturę o 20-30 stopni niż piekła bym bez termoobiegu.
Osobiście używam bardzo często termoobiegu. Wówczas skracam trochę czas pieczenia ,lecz nie zmniejszam temp.Ale cały czas obserwuję co sie dzieje w piekarniku,bo w zależności od wielkosci nawet mięsa używam różnego czasu pieczenia. W piekarniku na termoobiegu nawe suszę grzyby ,wchodzi ich bardzo dużo na jeden wsad suszenia. pozdrawiam
Ja dosc czesto uzywam termoobiegu-i tutaj sa dwie szkoly,albo obnizamy temperature pieczenia o 20°C,albo skracamy odpowiednio,czas pieczenia.Ja korzystam z tej pierwszej opcji. Choc moj piekarnik,nie jest super nowy,to ma jeszcze opcje pieczenia dol-gora,opcje grilowania i mikrofalowke.Fajny taki wynalazek,bo nie musze miec dodatkowo miejsca na mikrofalowke.
Uzywam termoobieg do pieczenia ciast na wielu blachach. Tak samo susze grzyby, pomidory, owoce ( tylko na bardzo niskiej temperaturze i z lekko otwartym piekarnikiem). Nie uzywam do pieczenia mies, bo bardzo wysusza miesa. Zawsze zmniejszam temperature przy uzywaniu termoobiegu .
Jak korzystacie z termoobiegu a właściwie to z całego piekarnika w którym jest między innymi termoobieg
Marnie korzystam z termoobiegu. Używam tylko do pieczenia mięs przez ostatnie 20 min. Jak włączam termoobieg to zmniejszam temperaturę o 20-30 stopni niż piekła bym bez termoobiegu.
Dokładnie, zauważyłam ,ze termoobieg skraca pieczenie i pozwala na ustawienie niższej temperatury.
Osobiście używam bardzo często termoobiegu.
Wówczas skracam trochę czas pieczenia ,lecz nie zmniejszam temp.Ale cały czas obserwuję co sie dzieje w piekarniku,bo w zależności od wielkosci nawet mięsa używam różnego czasu pieczenia.
W piekarniku na termoobiegu nawe suszę grzyby ,wchodzi ich bardzo dużo na jeden wsad suszenia.
pozdrawiam
Ja uzywam tylko termoobieg ale obnizam temp. o 20 st
Ja dosc czesto uzywam termoobiegu-i tutaj sa dwie szkoly,albo obnizamy temperature pieczenia o 20°C,albo skracamy odpowiednio,czas pieczenia.Ja korzystam z tej pierwszej opcji.
Choc moj piekarnik,nie jest super nowy,to ma jeszcze opcje pieczenia dol-gora,opcje grilowania i mikrofalowke.Fajny taki wynalazek,bo nie musze miec dodatkowo miejsca na mikrofalowke.
Uzywam termoobieg do pieczenia ciast na wielu blachach. Tak samo susze grzyby, pomidory, owoce ( tylko na bardzo niskiej temperaturze i z lekko otwartym piekarnikiem). Nie uzywam do pieczenia mies, bo bardzo wysusza miesa. Zawsze zmniejszam temperature przy uzywaniu termoobiegu .