Man wielka prośbę do Was. Koleżanki synek ma za niedlugo urodziny i zażyczył sobie tort laptop, a że koleżanka nie piecze tortów, to poprosiła mnie o to. Nigdy nie piekłam tortu o takim kształcie, więc mam problem. nie wiem w jaki sposób wykonać monitor do laptopa - chodzi mi o to jak zrobić, żeby on stał i podczas transportu nie rozwalił się. Czy ktoś robił taki tort? z góry dziękuję za każde sugestie : ))
nigdy nie robilam laptopa.Jesli w google (blider czy obrazki) wpiszesz laptoptorte to zobaczysz duzo przykladow. Mysle ze dolna czesc mozna zrobic tradycyjnie, powlekajac go masa cukrowa albo bardzo perfekcyjnie masa zwaczajna.Gore, czyli te czesc otwarta zrobilabym z wafla, badz tez z dwoch sklejonych np czekolada wafli, na to tez masa cukrowa,
dzięki za szybkie podpowiedzi : ))) oglądałam takie torty, ale nie ma nigdzie dokłądnych szczegółów o jest w środku a waflach też myślałąm, ale nie wiem zy jak je posmaruję masą i na to masa cuktowa, to czy one nie zmiękną za bardzo i nie runie mi to
dzięki skopoledro nie pomyślałam o czekoladzie, ale czy jak lukier nie będzie miał dostępu powietrza (bo będzie pod masą cukrową) to stwardnieje??? takiej kombinacji jeszcze nie robiłam
Mysle ze masa cukrowa nie jest az tak szczelna zeby nie przepuszczala wogle powietrza.To jest tez jakby lukier tylko dzieki zelatynie plastyczny.Dasz rade jestem pewna.Radze Ci wzrocic sie o ewentualna pomoc do Dorotaxx .Ona jest naszym guru masy cukrowaj:)
Man wielka prośbę do Was.
Koleżanki synek ma za niedlugo urodziny i zażyczył sobie tort laptop, a że koleżanka nie piecze tortów, to poprosiła mnie o to.
Nigdy nie piekłam tortu o takim kształcie, więc mam problem. nie wiem w jaki sposób wykonać monitor do laptopa - chodzi mi o to jak zrobić, żeby on stał i podczas transportu nie rozwalił się.
Czy ktoś robił taki tort?
z góry dziękuję za każde sugestie : ))
nigdy nie robilam laptopa.Jesli w google (blider czy obrazki) wpiszesz laptoptorte to zobaczysz duzo przykladow. Mysle ze dolna czesc mozna zrobic tradycyjnie, powlekajac go masa cukrowa albo bardzo perfekcyjnie masa zwaczajna.Gore, czyli te czesc otwarta zrobilabym z wafla, badz tez z dwoch sklejonych np czekolada wafli, na to tez masa cukrowa,
dzięki za szybkie podpowiedzi : )))
oglądałam takie torty, ale nie ma nigdzie dokłądnych szczegółów o jest w środku
a waflach też myślałąm, ale nie wiem zy jak je posmaruję masą i na to masa cuktowa, to czy one nie zmiękną za bardzo i nie runie mi to
To sklej wafle czekolada a mase cukrowa przyklej na lukier..
dzięki skopoledro
nie pomyślałam o czekoladzie, ale czy jak lukier nie będzie miał dostępu powietrza (bo będzie pod masą cukrową) to stwardnieje??? takiej kombinacji jeszcze nie robiłam
Mysle ze masa cukrowa nie jest az tak szczelna zeby nie przepuszczala wogle powietrza.To jest tez jakby lukier tylko dzieki zelatynie plastyczny.Dasz rade jestem pewna.Radze Ci wzrocic sie o ewentualna pomoc do Dorotaxx .Ona jest naszym guru masy cukrowaj:)