poszukuję przepisu który był na WŻ ale nie mogę go znaleść na schab soczysty który był przyprawiany lub marynowany a potem gotowany w woreczku w garnku ale nie znam dokładnych proporcji ani czasu gotowania może ktoś ma ten przepis w swoich zbiorach lub pamięta jak go przygotować z góry dziękuję
A ja ze swojej strony polecę Ci trochę inny przepis, który odkryłam nie tak dawno... Walory smakowe schabu w takim wykonaniu są moim zdaniem nie do przecenienia :) I chociaż to zabrzmi dość niewiarygodnie, to posłuchaj: -schab -soli tyle, ile waży schab - słoik musztardy sarepskiej ( 1 słoik na 1 kg mięsa)
Schab nacieramy z jednej strony musztardą Sól wysypujemy na blachę piekarnikową. Schab kładziemy posmarowaną stroną na soli a następnie smarujemy pozostałe boki musztardą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i pieczemy (dolna grzałka) proporcjonalnie do wagi mięsa: 1 kg = 1 godzina 1,5 kg= 1 godz 30 minut itd
Pod koniec pieczenia obniżam temperaturę do 160 stopni i ewentualnie jeszcze trochę trzymam mięso w tej niższej temperaturze.
Mięsa nie trzeba przewracać. Sól w całości do wyrzucenia (słaby punkt tego przepisu). Mięso przed podaniem obieram z musztardowej skorupki ( w moim piekarniku zawsze podpiecze się ciut za bardzo).
Spróbuj kiedyś koniecznie! Schab smakuje genialnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nie jest słony!
a moze ten http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/02/najdelikatniejszy-schab-wg-aleex.html co prawda to jest przepis z bloga ale wydaje mi sie ze byl na wz i jest soczysty i bardzo dobry noi gotowany w woreczku :)
poszukuję przepisu który był na WŻ ale nie mogę go znaleść na schab soczysty który był przyprawiany lub marynowany a potem gotowany w woreczku w garnku ale nie znam dokładnych proporcji ani czasu gotowania może ktoś ma ten przepis w swoich zbiorach lub pamięta jak go przygotować z góry dziękuję
Mam ten przepis wydrukowany, Jeżeli bardzo Ci zależy , to wieczorem prześlę na Pw. Pozdrawiam:)
dzięki ratujesz mi życie
http://wielkiezarcie.com/recipe33008.html moze ten,,nie wiem czy aktywny..
Użytkownik ania205 napisał w wiadomości:
> http://wielkiezarcie.com/recipe33008.html moze ten,,nie wiem czy aktywny..
Aktywny ...
możesz zrobić mój bardzo smaczny i soczysty mozna piec w worku :)
http://wielkiezarcie.com/recipe51995.html
A ja ze swojej strony polecę Ci trochę inny przepis, który odkryłam nie tak dawno...
Walory smakowe schabu w takim wykonaniu są moim zdaniem nie do przecenienia :)
I chociaż to zabrzmi dość niewiarygodnie, to posłuchaj:
-schab
-soli tyle, ile waży schab
- słoik musztardy sarepskiej ( 1 słoik na 1 kg mięsa)
Schab nacieramy z jednej strony musztardą
Sól wysypujemy na blachę piekarnikową.
Schab kładziemy posmarowaną stroną na soli a następnie smarujemy pozostałe boki musztardą.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i pieczemy (dolna grzałka) proporcjonalnie do wagi mięsa: 1 kg = 1 godzina 1,5 kg= 1 godz 30 minut itd
Pod koniec pieczenia obniżam temperaturę do 160 stopni i ewentualnie jeszcze trochę trzymam mięso w tej niższej temperaturze.
Mięsa nie trzeba przewracać. Sól w całości do wyrzucenia (słaby punkt tego przepisu). Mięso przed podaniem obieram z musztardowej skorupki ( w moim piekarniku zawsze podpiecze się ciut za bardzo).
Spróbuj kiedyś koniecznie!
Schab smakuje genialnie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Nie jest słony!
Ten schab jest przepyszny!!!!!!!!! W tym roku zrobił furorę na Świątecznym stole:)
Nie obierałam z musztardowej skorupki, podawałam na zimno.
a moze ten http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/02/najdelikatniejszy-schab-wg-aleex.html co prawda to jest przepis z bloga ale wydaje mi sie ze byl na wz i jest soczysty i bardzo dobry noi gotowany w woreczku :)
Dziękuję, Kasiu, za pomoc. Też sądzę, że chodzi o mój przepis na najdelikatniejszy schab. Pozdrawiam, Aleex.
Nie gniewaj się na mnie , ale właśnie Twój przepis posłałam na PW. Jest naprawdę świetny. Pozdrawiam:))
Aleex szkoda że wykasowałaś swoje przepisy z WŻ ale pewnie miałaś swoje powody. Pozdrawiam
Polecam z czystym sumieniem. Nie tylko do schabu ...
http://wielkiezarcie.com/recipe22845.html