Mój mąż jest na diecie Montignaca. Chciałąbym zrobić dla Niego makaron z mąki sojowej tylko nie wiem jak to zrobić:) Może macie jakieś pomysły:)? Pzdr Lika
500 ml maki sojowej 2 jajka 1/2 lyzeczki soli 2 lyzki oleju 4-6 lyzek wody
Do miski wsypac make i wymieszac z sola. Zrobic dolek w mace, dodac jajka i olej, porzadnie mieszac lyzka drewniana dodajac po lyzce wody az ciasto sie polaczy do odpowiedniej gestosci. Wyrabiac ciasto reka obsypana maka 5 minut. Zakryc miske dokladnie i odlozyc na pare godzin na odpoczynek.
Tak dla corki :) Powiem Ci szczerze, ze ten makaron nie jest zadnym "niebem w gebie". Ani wyglad , ani smak :)) Lepiej uzyc ryzowy, jak juz musi sie miec makaron bez zwyklej maki. Pozdrawiam:)
Tineczka dzięki serdeczne:) Domyślam się że nie jest pyszny ale co mam zrobić jak "normalnego" mój mąż nie może jeść:( Może lepszy taki niż wcale:) Dzięki raz jeszcze! Lika
Mój mąż jest na diecie Montignaca. Chciałąbym zrobić dla Niego makaron z mąki sojowej tylko nie wiem jak to zrobić:)
Może macie jakieś pomysły:)?
Pzdr
Lika
Sprobuj zrobic tak:
500 ml maki sojowej
2 jajka
1/2 lyzeczki soli
2 lyzki oleju
4-6 lyzek wody
Do miski wsypac make i wymieszac z sola. Zrobic dolek w mace, dodac jajka i olej, porzadnie mieszac lyzka drewniana dodajac po lyzce wody az ciasto sie polaczy do odpowiedniej gestosci. Wyrabiac ciasto reka obsypana maka 5 minut. Zakryc miske dokladnie i odlozyc na pare godzin na odpoczynek.
Pozdrawiam:)
Tineczka a Ty robiłaś wg. tego przepisu?
Tak dla corki :) Powiem Ci szczerze, ze ten makaron nie jest zadnym "niebem w gebie". Ani wyglad , ani smak :)) Lepiej uzyc ryzowy, jak juz musi sie miec makaron bez zwyklej maki.
Pozdrawiam:)
Tineczka dzięki serdeczne:)
Domyślam się że nie jest pyszny ale co mam zrobić jak "normalnego" mój mąż nie może jeść:( Może lepszy taki niż wcale:)
Dzięki raz jeszcze!
Lika
Tineczka napisz jeszcze jak formowałaś makaron z tego? Da się to rozwałkować i pokroić w nitki czy wstązki? Można ususzyć?
Tineczka nie odpisze, nie ma jej juz na tym forum.
ups....
szkoda:(