No, jak szukasz na naprawdę dobre, to ja nie wiem, czy będę w stanie Ci pomóc. Bo co to znaczy naprawdę dobre. Takie, które smakują dawcy czy biorcy? A może 10 osobom na 10 przygotowujących, hm... trudna sprawa. Bojąc się podawać dokładny przepis, mogę tylko napisać, że ja pieczarki zawsze po usunięciu ogonków i wydrążeniu, oprószam delikatnie solą i przyprawami lub jeszcze lepiej smaruję marynatą przygotowaną z sosu sojowego, ziól, oliwy i octu. Wtedy nabierają charakteru. Nie lubię pieczarek pieczonych flaków bez smaku. Często się to zdarza w szaszłykach. Wiele osób po prostu nadziewa pieczarki, cebulę i paprykę na patyk na przemian z mięsem. Ja wolę przedtem je w czymś zamarynować.
Aha, dawno nie robiłam, ale lubię pieczarki nadziewane podsmażonym na maśle, osolonym porem, następnie wymieszanym z serem feta. Pieczarek z takim nadzieniem oczywiście nie moczymy w słonej marynacie, ponieważ feta jest bardzo słona. Należy je owinąć nasmarowanym oliwą sreberkiem do pieczenia i grillować niezbyt długo, aby feta się nie zwarzyła. Dlatego dobrze jest wcześniej same pieczarki poddusić lub podsmażyć, aby były odpowiednio miękkie :)
Ja pieczarki nadziewam w ten sposób: Wydrążam pieczarki łyzeczką , siekam ogonki i podsmażam na maśle z cebulką . Do tego dodaje posiekane jajko ugotowane na twardo ,dodaje posiekaną natke pietruszki i doprawiam w/g smaku . Obtaczam w jajku i panieruje w bułce tartej . Smaże na oliwie zmieszanej z masłem.
Ja czesto robie pieczarki faszerujac je jedynie farszem prostym farszem. Podsmazam cebulke na maselku, dorzucam posiekane ogonki i to smaze. Na samym koncu dodaje spora ilosc tartego sera zoltego (nieco wiecej sera niz podsmazonych pieczarek). Czekam do 5 min zeby farsz wystygl (ser sie wtedy nie ciagnie i latwiej nakladac farsz) a potem pieczarki panieruje w doprawionym roztrzepanym jajku i bulce tartej. I smaze najpierw strona z serem wtedy mam pewnosc, ze ser nie wyplynie. Jesli ser nie jest ostry dodaje do farszu pieprzu. Sprobuj. Bez miesa ale bardzo dobre.
Szukam naprawdę dobrego przepisu na nadziewane pieczarki z mięsem i bez mięsa
No, jak szukasz na naprawdę dobre, to ja nie wiem, czy będę w stanie Ci pomóc. Bo co to znaczy naprawdę dobre. Takie, które smakują dawcy czy biorcy? A może 10 osobom na 10 przygotowujących, hm... trudna sprawa.
Bojąc się podawać dokładny przepis, mogę tylko napisać, że ja pieczarki zawsze po usunięciu ogonków i wydrążeniu, oprószam delikatnie solą i przyprawami lub jeszcze lepiej smaruję marynatą przygotowaną z sosu sojowego, ziól, oliwy i octu. Wtedy nabierają charakteru. Nie lubię pieczarek pieczonych flaków bez smaku. Często się to zdarza w szaszłykach. Wiele osób po prostu nadziewa pieczarki, cebulę i paprykę na patyk na przemian z mięsem. Ja wolę przedtem je w czymś zamarynować.
Aha, dawno nie robiłam, ale lubię pieczarki nadziewane podsmażonym na maśle, osolonym porem, następnie wymieszanym z serem feta. Pieczarek z takim nadzieniem oczywiście nie moczymy w słonej marynacie, ponieważ feta jest bardzo słona. Należy je owinąć nasmarowanym oliwą sreberkiem do pieczenia i grillować niezbyt długo, aby feta się nie zwarzyła. Dlatego dobrze jest wcześniej same pieczarki poddusić lub podsmażyć, aby były odpowiednio miękkie :)
Ja pieczarki nadziewam w ten sposób:
Wydrążam pieczarki łyzeczką , siekam ogonki i podsmażam na maśle z cebulką .
Do tego dodaje posiekane jajko ugotowane na twardo ,dodaje posiekaną natke pietruszki i doprawiam w/g smaku .
Obtaczam w jajku i panieruje w bułce tartej .
Smaże na oliwie zmieszanej z masłem.
Narobiłaś mi smaku na te pieczarki. Pozdrawiam.:))
Dzięki za pomysły, a może macie jakieś przepisy z mięsem w nadzieniu?
Ja czesto robie pieczarki faszerujac je jedynie farszem prostym farszem. Podsmazam cebulke na maselku, dorzucam posiekane ogonki i to smaze. Na samym koncu dodaje spora ilosc tartego sera zoltego (nieco wiecej sera niz podsmazonych pieczarek). Czekam do 5 min zeby farsz wystygl (ser sie wtedy nie ciagnie i latwiej nakladac farsz) a potem pieczarki panieruje w doprawionym roztrzepanym jajku i bulce tartej. I smaze najpierw strona z serem wtedy mam pewnosc, ze ser nie wyplynie. Jesli ser nie jest ostry dodaje do farszu pieprzu.
Sprobuj. Bez miesa ale bardzo dobre.