Witam, kupiłam sobie odkurzacz piorący Zelmera - Wodnika. I z tego powodu mam pytanie - jakich proszków i antypieniaczy używacie. Zalecają tylko produkcji Zelmera i tylko na zamówienie. Może są jakie zastępcze i równie dobre. Te co oni proponują to troszkę za dużo kosztują za tak małe ilości.
Mam odkurzacz piorący Zelmer wodnik trio, odkurza świetnie, prałam nim tylko raz proszkiem który był razem w pudełku przy zakupie. Więcej prać nie będę, ponieważ praca jest ciężka i trzeba się nieźle namachać żeby uprać dywan. Żałuję ze go kupiłam, raz na jakiś czas wolę zamówić znajomego który pierze dywany specjalną maszyną i robi to świetnie.Dywan wygląda jak nowy, sama na pewno swoim tak nie upiorę.
Mamo Różyczki a czy ten odkurzacz ma taką funkcję jak trzepanie dywanów? Pytam bo moja ciocia ma taki specjalny odkurzacz (kosztował chyba ok. 5 tyś) i tam jest taka funkcja i po jej zastosowaniu dywany sa takie "najeżone" jak nowe :)
Nie nitko, mój odkurzacz nie ma takiej funkcji, ale znajomy jak wyprał mi specjalną maszyną do prania , to dywan był pięknie najeżony:) Całe szczęście że w nowym domu, dywanów będzie jak najmniej:)
Ja też nie mam dużo dywanów w domu, tylko w jednym pomieszczeniu dałam się namówić na wykładzinę i mam z nią problem, bo przez pół roku była ładna, a teraz "oklapła" :( i trochę się przybrudziła (wiadomo nawet mały piesek w domu brudzi), już raz ją trzepałam, a teraz zastanawiam się nad wypraniem? Czy po takim zabiegu długo schnie dywan/wykładzina?
Możesz używać wszystkich środków piorących.Gdy miałam Zelmera-Wodnika właściwie używałam wszystko to na którym pisało,że można używać w odkurzaczach.Nawet najtańszego Wyzyra,albo jakoś tak się nazywał.Teraz mam ranibow i narazie specjalny szampon ale potem będę używać Vizira do prania dywanów.Mam nadzieję,że choć troszku Ci pomogłam
Musisz używać preparatów niskopieniących.Zapewne w sklepie,w którym kupowałaś odkurzacz Ci doradzą. Na pewno na opakowaniu musi być napis,ze płyn może być stosowany do mycia odkurzaczem(ekstarkcyjnego).Pozdrawiam
Witaj Lusy :-) Kupiłam odkurzacz piorący Wodnik trio zelmera juz jakieś 10 lat temu jak się pojawiły jako nowość na rynku. Prałam nim dosłownie kilka razy a i do odkurzania jest bardzo cieżki ,w sensie wagi ,bo odkurza wspaniale. Ale pytałaś o płyny...... Ja do prania używałam tylko srodków piorących które były zalecane w instrukcji. W tym roku licho mnie podkusiło użyć płynu czyszczenia tapicerki samochodu innego płynu .....o zgrozo ..odkurzacz pluł i parskał pianą z tyłu filtra jakby dostał wścieklizny Musiałam dodać sporo antypieniacza oryginalnego by zneutralizować pianę,jakoś się udało ..ale odkurzacz długo się suszył. więc zdecydowanie nauczona przykrym doświadczeniem ODRADZAM Ci stosowanie innych tańszych środków. U mnie był to stary juz można powiedzieć odkurzacz wiec żal mi go tak nie było . Ale jak Ty masz nowy ....to tym bardziej powinnaś uzyć tego czego zalecają . pozdrawiam i życzę wytrwałości z tym wielkoludem piorącym
Ja też nie jestem zadowolona z Wodnika Zelmera. Jest ciężki, zawsze po odkurzaniu jest sporo pracy z płukaniem wszystkiego. Żałuję że go kiedyś kupiłam. Rzadko z niego korzystam bo kupiłam sobie drugi mniejszy i wygodniejszy w użyciu.
Witam, kupiłam sobie odkurzacz piorący Zelmera - Wodnika. I z tego powodu mam pytanie - jakich proszków i antypieniaczy używacie. Zalecają tylko produkcji Zelmera i tylko na zamówienie. Może są jakie zastępcze i równie dobre. Te co oni proponują to troszkę za dużo kosztują za tak małe ilości.
Mam odkurzacz piorący Zelmer wodnik trio, odkurza świetnie, prałam nim tylko raz proszkiem który był razem w pudełku przy zakupie.
Więcej prać nie będę, ponieważ praca jest ciężka i trzeba się nieźle namachać żeby uprać dywan.
Żałuję ze go kupiłam, raz na jakiś czas wolę zamówić znajomego który pierze dywany specjalną maszyną i robi to świetnie.Dywan wygląda jak nowy, sama na pewno swoim tak nie upiorę.
Mamo Różyczki a czy ten odkurzacz ma taką funkcję jak trzepanie dywanów? Pytam bo moja ciocia ma taki specjalny odkurzacz (kosztował chyba ok. 5 tyś) i tam jest taka funkcja i po jej zastosowaniu dywany sa takie "najeżone" jak nowe :)
Nie nitko, mój odkurzacz nie ma takiej funkcji, ale znajomy jak wyprał mi specjalną maszyną do prania , to dywan był pięknie najeżony:) Całe szczęście że w nowym domu, dywanów będzie jak najmniej:)
Ja też nie mam dużo dywanów w domu, tylko w jednym pomieszczeniu dałam się namówić na wykładzinę i mam z nią problem, bo przez pół roku była ładna, a teraz "oklapła" :( i trochę się przybrudziła (wiadomo nawet mały piesek w domu brudzi), już raz ją trzepałam, a teraz zastanawiam się nad wypraniem? Czy po takim zabiegu długo schnie dywan/wykładzina?
Jak masz centralne ogrzewanie , to dwa dni i suchy :) można położyć reczniki na wierzch, tam gdzie chodzisz.
Dziękuję bardzo za odpowiedź:) Pozdrawiam :)
Mysle ,ze twoja ciocia ma odkurzacz rainbow one maja takie wysokie ceny i niektore trzepia rowniez dywany.
Nie wiem jak się nazywał, takie duże ustrojstwo to było i dużo hałasu robiło :)
Wszystko pięknie ładnie ale to nie ma nic wspólnego z ym o co pytałam
Możesz używać wszystkich środków piorących.Gdy miałam Zelmera-Wodnika właściwie używałam wszystko to na którym pisało,że można używać w odkurzaczach.Nawet najtańszego Wyzyra,albo jakoś tak się nazywał.Teraz mam ranibow i narazie specjalny szampon ale potem będę używać Vizira do prania dywanów.Mam nadzieję,że choć troszku Ci pomogłam
pozdrawiam
Musisz używać preparatów niskopieniących.Zapewne w sklepie,w którym kupowałaś odkurzacz Ci doradzą. Na pewno na opakowaniu musi być napis,ze płyn może być stosowany do mycia odkurzaczem(ekstarkcyjnego).Pozdrawiam
Witaj Lusy :-)
..odkurzacz pluł i parskał pianą z tyłu filtra jakby dostał wścieklizny 
Kupiłam odkurzacz piorący Wodnik trio zelmera juz jakieś 10 lat temu jak się pojawiły jako nowość na rynku.
Prałam nim dosłownie kilka razy a i do odkurzania jest bardzo cieżki ,w sensie wagi ,bo odkurza wspaniale.
Ale pytałaś o płyny......
Ja do prania używałam tylko srodków piorących które były zalecane w instrukcji.
W tym roku licho mnie podkusiło użyć płynu czyszczenia tapicerki samochodu innego płynu .....o zgrozo
Musiałam dodać sporo antypieniacza oryginalnego by zneutralizować pianę,jakoś się udało ..ale odkurzacz długo się suszył.
więc zdecydowanie nauczona przykrym doświadczeniem ODRADZAM Ci stosowanie innych tańszych środków.
U mnie był to stary juz można powiedzieć odkurzacz wiec żal mi go tak nie było .
Ale jak Ty masz nowy ....to tym bardziej powinnaś uzyć tego czego zalecają .
pozdrawiam i życzę wytrwałości z tym wielkoludem piorącym
Ja też nie jestem zadowolona z Wodnika Zelmera. Jest ciężki, zawsze po odkurzaniu jest sporo pracy z płukaniem wszystkiego. Żałuję że go kiedyś kupiłam. Rzadko z niego korzystam bo kupiłam sobie drugi mniejszy i wygodniejszy w użyciu.
Dziękuję za wszystkie rady.