Jak pozbyć się ze swetra angorowego kudełek które łapia sie wszystkiego? Prałam go już z prawej i lewej strony i nic! kudełki włażą mi do nosa, ust , oczu i obierają się na każej bluzce, kurtce i wszystkim tym czego się dotknie. Może znacie jakiś sposób by temu zapobiec? Sweterek jest ciepły i ładniutki ale ma bakcyla którego chcę wyeliminować bo cały urok swetra niknie.
Swetry z angory mają takie charakterystyczne włoski niestety, dopiero wraz z zużywaniem się swetra i one zmniejszają się ilościowo. Taka uroda "angory".
Czytylam gdzies kiedys, ze takie swetry nalezy wymrozic, tzn wlozyc do foliowego worka i wpakowac do zamrazarki na kilka godzin. Nie probowalam tej metody ale mysle, ze napewno nie zaszkodzi.
Heja:) Welna z futra angory ma bardzo krotkie wlokna i dlatego zawsze bedzie cos sie "lamac, odrywac". Niestety watpie, zeby cokolwiek pomoglo, zamrozenie moze byc nie zlym pomyslem, ale na jak dlugo? Napisz, jak zrobisz eksperymetr. Dostaje od razu swedzenia skory na sama mysl o sweterku z angory :))))
Witaj tineczko! włożyłam swetr do zamrażalnika i niech sobie tam przenocuje. Siedzi juz tam od kilku godzin.Jutro rano sprawdzę czy nie jest mu za zimno i niech mrozi się jeszcze do wieczora. Jak wypróbuję to o efektach napiszę. Dobranoc.
A jaki to problem????????
Chyba masz ten sam swetr co ja :):) Ja też z ciekawością się dowiem jak temu zaradzić
Witam ja mam tak klejaca szczoteczke ktora sciaga nie przyjemne włoski:) do kupienie w JYSK cena 3 zl warto na prawde:)
Swetry z angory mają takie charakterystyczne włoski niestety, dopiero wraz z zużywaniem się swetra i one zmniejszają się ilościowo. Taka uroda "angory".
szczotkę tez mam tylko autorce chyba chodzi o to co zrobić żeby ze setra nie leciały włosy i się wszystkiego nie czepiały.
Czytylam gdzies kiedys, ze takie swetry nalezy wymrozic, tzn wlozyc do foliowego worka i wpakowac do zamrazarki na kilka godzin. Nie probowalam tej metody ale mysle, ze napewno nie zaszkodzi.
Też dzisiaj przeczytałam w necie o mrożeniu. Schowałam ów sweterek do zamrażalnika i poszłam do pracy.
Heja:) Welna z futra angory ma bardzo krotkie wlokna i dlatego zawsze bedzie cos sie "lamac, odrywac". Niestety watpie, zeby cokolwiek pomoglo, zamrozenie moze byc nie zlym pomyslem, ale na jak dlugo? Napisz, jak zrobisz eksperymetr.
Dostaje od razu swedzenia skory na sama mysl o sweterku z angory :))))
Pewnie tak dlugo az sie sweter rozmrozi...:)
Hehe, tylko troche zimno bedzie skorze w miedzyczasie.....:)))
Czekam na wyniki eksperymentu