Forum

Kuchenne porady

czy Delmy i ramy nadają się do pieczenia

• Autor: ella Data: 2010-11-17 13:14:05

Mam pytanie takie na wczoraj - czy np Dela z masłem nadaje się do zdrobnienia kremu a konkretnie w tej chwili chcę zrobić fale dunaju.

w przepisach pisze - margaryna - co ja rozumię Kasia lub masło co wiadomo o co chodzi.
    Mam do wykorzystania Delmę do kanapek i Delmę z masłem.

• Autor: jareksz Data: 2010-11-17 13:26:50

Robiłem nie tak dawno ciasteczka owsiane z przepisu wkn i tam masło trzeba utrzeć. Zapomniałem kupić a nie chcialo mi się butów nakładać, choć do sklepu mam 50 metrów. Miałem takie osełkowe, które kupujemy do kanapek i je użyłem. Ciasteczka i tak wyszły smaczne ale w walce z masłem poległem:(

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-11-17 13:55:08

Nie wiem jak Delma, ale Rama nie nadaje się do kremów. lepiej kupic masło roślinne.

• Autor: dorotask Data: 2010-11-17 13:55:30

Ja raczej używam masła do jedzenia i pieczenia , margaryna to chemia .

• Autor: ekkore Data: 2010-11-17 14:01:51

Nadawać się nadaje - i na pewno zdecydowanie lepiej niż margaryna do pieczenia.
    Tyle, że nigdy krem nie będzie tak ściagnięty jak w przypadku masła - dlatego, że one są zawsze miękkie.
    Jak robię krem budyniowy daję kostkę masła (200 g) i 1-2 łyżki smarowidła (to co akurat mam -np.  delma, rama).Musisz pamiętać o takiej samej temperaturze  wszystkich składników. Nigdy nie używam margaryny do pieczenia - bo ona nie jest przeznaczona do jedzenie na surowo - tylko po obróbce cieplnej.

Przejdź do pełnej wersji serwisu