kiedyś znalazłam tu przepis ale zapomniałam go dziwnym trafem dodać do ulubionych u teraz za nic nie mogę go odnaleźć. Błagam pomocy :-)
A żeby było łatwiej nie pamiętam jak się nazywał bo tak przecież bym w wyszukiwarce wpisała.
Tak więc to był tort chyba, tylko że przeszukałam dział i nie widzę.
Był taki zawijany, w środku była masa czekoladowa i banany krojone w plasterki. Kroiło się cienkawe te biszkopty i tak kładło jeden za drugim z tą masą i bananami a później zawijało i stawiało tak że od góry taki ślimak był widoczny. przykryty tą masą czekoladową później i bodajże bananami kandyzowanymi. I pamiętam że mi za pierwszym razem nie wyszedł ;-) No widzę go oczami wyobraźni ale nie mogę znaleźć.
Please help, chcę go spróbować zrobić raz jeszcze na niedzielę
Chyba chodzi o przepis Anginka -ale jej nie ma na stronie. Tort ślimaczkowy? W każdym razie cos ze ślimaczkiem w tytule. Napisz do Aleex - może ona coś będzie mogła pomóc - bo jakiś czas miała jej przepisy. Ale nie wiem czy o ten przepis chodzi, bo to było dosyć dawno
Mam nadzieje ze Aleex się nie obrazi za to że propaguję jej blog:) Chyba chodzi o to: http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/01/afrykanski-slimaczek-anginka.html
Tez się kiedyś przymierzałam do tego tortu ale niestety przepis będzie musiał poczekać na lepsze czasy czyli prawdziwy piekarnik ( taki w którym można upiec ciasto w dużej prostokątnej blasze). Na chwilę obecną piekę w kuchence mikrofalowej z funkcją piekarnika - sprawdza się co prawda znakomicie ale mogę w nim upiec co najwyżej okrągłego torta o średnicy maximum 28 cm . He, he, odczułam potrzebę zwierzenia sie, he, he...
Oczywiście, że się nie obrażę. Zapraszam do siebie, chociaż ostatnio jakiś anonimowy czytelnik skomentował mój blog: Blog beznadziejny. Szkoda, że zabrałaś swoje przepisy z wż. Mam nadzieję, że jak zajrzysz, nie będziesz rozczarowana. Pozdrawiam, Aleex.
ja to nawet się domyślam kto mógł takie słowa napisać ;) Blogi użytkowników WŻ są solą w oku pewnej osoby. Ja chętnie zachodzę do Ciebie i przegladam sobie przepisy, które są bardzo dobre.
Blog jest bardzo pięknie napisany. Sama często tam zaglądam choć poza babką błyskawiczną (pycha!!!) nic wiecej nie zrobiłam, ze względu na pierwsze w kolejce do przetestowania przepisy z WŻ.
Hej i witam,
Chyba chodzi o przepis Anginka -ale jej nie ma na stronie. Tort ślimaczkowy? W każdym razie cos ze ślimaczkiem w tytule.
Napisz do Aleex - może ona coś będzie mogła pomóc - bo jakiś czas miała jej przepisy.
Ale nie wiem czy o ten przepis chodzi, bo to było dosyć dawno
dzięki bardzo, zaraz piszę :)
Mam nadzieje ze Aleex się nie obrazi za to że propaguję jej blog:)
Chyba chodzi o to:
http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/01/afrykanski-slimaczek-anginka.html
Sorry że link nie jest aktywny - nie bardzo wiem czemu:)
http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/01/afrykanski-slimaczek-anginka.html
Dzięki:)
ooo to mi właśnie chodziło :))) dziękuję Ci bardzo, link działa, wystarczy go skopiować ;-)
Tez się kiedyś przymierzałam do tego tortu ale niestety przepis będzie musiał poczekać na lepsze czasy czyli prawdziwy piekarnik ( taki w którym można upiec ciasto w dużej prostokątnej blasze). Na chwilę obecną piekę w kuchence mikrofalowej z funkcją piekarnika - sprawdza się co prawda znakomicie ale mogę w nim upiec co najwyżej okrągłego torta o średnicy maximum 28 cm
. He, he, odczułam potrzebę zwierzenia sie, he, he...
noi ..dobrze będzie Ci lżej na duchu...
Oczywiście, że się nie obrażę. Zapraszam do siebie, chociaż ostatnio jakiś anonimowy czytelnik skomentował mój blog: Blog beznadziejny. Szkoda, że zabrałaś swoje przepisy z wż. Mam nadzieję, że jak zajrzysz, nie będziesz rozczarowana. Pozdrawiam, Aleex.
ja to nawet się domyślam kto mógł takie słowa napisać ;) Blogi użytkowników WŻ są solą w oku pewnej osoby. Ja chętnie zachodzę do Ciebie i przegladam sobie przepisy, które są bardzo dobre.
Ja też do Ciebie chętnie zaglądam, Krysiu :)))
Blog jest bardzo pięknie napisany. Sama często tam zaglądam choć poza babką błyskawiczną (pycha!!!) nic wiecej nie zrobiłam, ze względu na pierwsze w kolejce do przetestowania przepisy z WŻ.
Cieszę się, że Ci się podoba :))) Dzięki za dobre słowo. Pozdrawiam, Aleex.
dzięki dzięki, narazie tylko ten jeden tort oglądałam, ale nie omieszkam więcej :)
Zapraszam :)))