Młoda szwedka przed swoim ślubem chciała sobie zrobić operację piersi. Wybudziła się z narkozy i zapadła w śpiączkę. Szpital nielegalnie wykonywał operacje i nadal to robi. Koszt operacji to 15 tyś zł. Ta operacja miała być prezentem ślubnym od narzeczonego dla Cristin. Trudno mi sobie wyobrazić co czuje teraz jej narzeczony i rodzina. Cristinie pośredniczyła w tej operacji Szwedzka firma turystyki zdrowotnej. Firma to jeden facet, wszystko odbywało się przez stronę www. Firma zarejestrowana była na mieszkanie w którym nikt nie przebywał. Rodzina wystosowała apal do wszystkich, którzy chcą przeprowadzić tego typu operacje aby byli bardziej ostrożni, sprawdzali wiarygodnośc firm i ja Was prosze o to. Chciałam porozmawiać z Wami co myślicie o poprawianiu sobie urody w ten sposób. Żyjemy w czasach gdzie na młody wygląd kładzie się coraz większy nacisk. Czy babcie będa wyglądać jak licealistki ?
Wlasnie chcialam zalozyc taki sam watek. Tutaj link co calej historii http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Nielegalna-operacja-w-Gdansku-Szwedka-w-spiaczce,wid,12861217,wiadomosc.html.Zastanawiam sie czy te machloje w naszam kraju nigdy sie nie skoncza...?
To Szwedzki pośrednik załatwiał jej tą operację, oglądałam reportaż na Tvn. Dlaczego nie zrobiła operacji w Szwecji , przecież tam wszystko jest najlepsze podobno, lekarze też. Z tego co mówili, dziewczyna prawdopodobnie była uczulona na jakiś składnik leków przeciwbólowych. Bo po operacji normalnie się wybudziła, dopiero po dawce leków to się stało.
Bardzo szkoda bo to ładna i młoda kobieta, a teraz wegetuje. Każda operacja to wielkie ryzyko , Powiększanie piersi też. Kilka tygodni temu, czytałam że dziecko zmarło po wyrwaniu zęba.:(
to nie ma nic do rzeczy kto byl posrednikiem bo operacje przeprowadzona byla w polskim szpitalu przez polskiego lekarza. Oczywiscie, ze kazda operacja to ryzyko ale tu nie chodzi o blad w sztuce. Raczej chodzi o ciag zdarzen po operacji.Dziewczyna nie miala zapewnionej opieki medycznej, w chwili zapasci nikt przy niej nie byl, na oddziale nie bylo anestezjologa. Mamo Rozyczki odwracanie kota ogonem nic nie da.To NASZ KRAJ jest przedmiotem tego jakze zasluzonego skandalu.
Masz rację, anestezjolog powinien byc w czasie operacji i po. Nie wiadomo w ogóle czy robił z ną wywiad przed operacją, może nie doszłoby wtedy do takiej tragedii.
Ja też miałam operację, fakt że nie plastyczną, ale anestezjolog przeprowadził ze mną 20 min wywiad o stanie mojego zdrowia, pytał na co jestem uczulona. Strasznie się bałam że się już nie obudzę, ale jakoś się udało i wszystko dobrze się skończyło.
mysle, ze chirurgia plastyczna jest bardzo pozyteczna.Wiele jest ludzi, ktorzy jej potrzebuja po to, zeby psychicznie dobrze funkcjonowac. Jest wspaniale jezeli skalpel lekarza leczy kompleksy, usuwa blizny powypadkowe. Co do zmnian estetycznych widze to rowniez pozytywnie o ile nie jest przekraczany zdrowy rozsadek. Babcie o naciagnietycvh twarzach tak bardzo, ze sa pozbawione mimiki sa smieszne, natomiast korekta opadajacych powiek bardzo poprawia wyglad dojrzalej pani. Sama nigdy sobie nic nie porawialam i pewnie nie poprawie bo mnie na to nie stac ale gdyby to kto wie...? Jeszcze jedno: zastrzyki z botoksu nie sa inwazyjne ale usta powiekszone do rozmiarow pontonu sa okropne.
A co najgorsze takie wycieczki staly sie bardzo popularne i ludzie sa sami sobie winni jak biora w nich udzial. "Firmy" organizuja urlopy do Turcji, Czech, Polski, na Wegry itp. polaczone z operacjami plastycznymi. Ludzie jada na slepo nie znajac lekarza, gabinetu,..., bo sie oplaca:(((
co gorsze jada tam gdzie tanio, nie myslac o tym dlaczego jest tanio. Chirurgia plastyczna w Polsce tez ma rozne ceny.To zdarzenie ma ogromny wplyw na opinie o polskiej opiece medycznej pelnej przeciez doskonalach lekarzy i dobrych szpitali...Znowu wstyd...:(
No zgadzam sie z toba ja tez bym nie chciala zadnych operacji, ale moze to bylo jej marzenie miec wieksze piersi. Tez ogladalam ten reportarz w ddtvn i jestem wstrzasnieta jak mozna robic takie rzeczy nielegalnie? Przeciez tu nie chodzi o zszycie porwanego ubranka, ze jak sie uda to sie nic nie stanie tylko o ludzkie zycie i jak lekarz nie ma wymaganych kwalifikacji to moze sie stac tragedia.
Tam nie ma oddzialu chirurgii plastycznej, ona lezala na oddziale chirurgii naczyniowej. Lekarz (Chirurg plastyk) przyjezdzal na godziny, robil po kolei operacje, bral kase i po krzyku. W tym szpitalu igrano z ludzkim zyciem.
a ja tam nie mam nic przeciwko poprawianiu urody za pomoca skalpela, oczywiscie w granicach rozsadku. Jezeli odstajace uszy czy garbaty nos szpeca, dlaczego nie...
Gdziekolwiek by nie byla robiona taka operacja winnym bedzie tylko szpital i lekarz. Zastanawianie sie nad motywami wyboru Polski, zwalanie winy na posrednika, na narzeczonego ktory finansowal operacje jest moralizatorsko-cyniczne. Szpital nie mial uprawnien do robienia tego typu zabiegow po pierwsze, po drugie lekarz anastezjolog ewidentnie nie dopilnowal swojej pracy. Caly swiat przemieszcza sie w poszukiwaniu lepszego wizerunku za mniejsza cene. Bardzo dobrze sie maja kliniki stomatologiczne na Ukrainie, gdzie nasi rodacy wstawiaja sobie implanty i inne protezy. Nasze krajanki jezdza rowniez do Tunezji na zabiegi chirurgii estetycznej. Poniewaz jest to interes ogromnie lukratywny, wiec zawsze kreca sie w nim, czy wokol niego ludzie nieuczciwi. Bardzo mnie zadziwily wypowiedzi dwoch moich poprzedniczek , moznaby z nich wywnioskowac, ze gdyby nie narzeczony, uczulenie, nieuczciwy posrednik, to.... No wlasnie, czyzby smierc na zamowienie?
Ja to bym chciała poprawić to i owo. Jednak obawa przed komplikacjami, a nawet śmiercią jest zbyt duża. No i brak kasy na takie "rozrywki". Poza tym nie mam aż takich kompleksów i mężowi też taka się podobam. Nie dziwię się osobom, które chcą pozbyć się odstających uszu, brzydkiego nosa, ogromnych piersi itp. Dziwię się tym, które są ładne, zgrabne, a mimo to szukają dziury w całym i chcą się ciągle udoskonalać. Dziwię się też tym, które na siłę próbują się odmładzać i w wieku np. 60 lat chcą wyglądać jak trzydziestki. To już przesada. Lepiej być po prostu zadbaną niż śmieszną.
Może gdybym miała nadmiar kasy to inaczej bym myślała?
Poprawianiu mówię nie, właśnie z takich powodów - ryzyko wydaje mi się zbyt duże, a argument próżności i pędu do jakiegoś tam kanonu obecnej modnej urody mało ważny. Uważam jednak, że są przypadki, w których wykonywanie podobnych zabiegów jest psychicznie uzasadnione - rekonstrukcja piersi, powiększanie ich z rozmiaru niemal 0 do A czy B, usuwanie widocznych blizn pooperacyjnych lub powypadkowych. Również wycinanie potężnego nadmiaru skóry u osób, które schudły kilkadziesiąt kilogramów. Ryzyko też oczywiście istnieje, ale i pobudki do takiej operacji zupełnie inne. Do uprawnień i umiejętności niezbędnych do wykonywania tego typu zabiegów nie odniosę się, bo to rzecz oczywista.
zgadzam się też w takich przypadkach dopuszczam operację. Światu gdzie twarz jest wygładzona na maksa i nie ma zmarszczek mówie NIE !. Mówie NIE ! światu w którym kremy dla kobiet dojrzałych reklamują nastolatki. Nauczmy się starzeć z godnością ze zmarszczkami na twarzy ale z iskrą radości i miłości w oczach.
Młoda szwedka przed swoim ślubem chciała sobie zrobić operację piersi. Wybudziła się z narkozy i zapadła w śpiączkę. Szpital nielegalnie wykonywał operacje i nadal to robi. Koszt operacji to 15 tyś zł. Ta operacja miała być prezentem ślubnym od narzeczonego dla Cristin. Trudno mi sobie wyobrazić co czuje teraz jej narzeczony i rodzina. Cristinie pośredniczyła w tej operacji Szwedzka firma turystyki zdrowotnej. Firma to jeden facet, wszystko odbywało się przez stronę www. Firma zarejestrowana była na mieszkanie w którym nikt nie przebywał.
Rodzina wystosowała apal do wszystkich, którzy chcą przeprowadzić tego typu operacje aby byli bardziej ostrożni, sprawdzali wiarygodnośc firm i ja Was prosze o to.
Chciałam porozmawiać z Wami co myślicie o poprawianiu sobie urody w ten sposób. Żyjemy w czasach gdzie na młody wygląd kładzie się coraz większy nacisk. Czy babcie będa wyglądać jak licealistki ?
Wlasnie chcialam zalozyc taki sam watek. Tutaj link co calej historii http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Nielegalna-operacja-w-Gdansku-Szwedka-w-spiaczce,wid,12861217,wiadomosc.html.
Zastanawiam sie czy te machloje w naszam kraju nigdy sie nie skoncza...?
Wlasnie chcialam zalozyc taki sam watek. Tutaj link co calej historii
To Szwedzki pośrednik załatwiał jej tą operację, oglądałam reportaż na Tvn. Dlaczego nie zrobiła operacji w Szwecji , przecież tam wszystko jest najlepsze podobno, lekarze też.http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Nielegalna-operacja-w-Gdansku-Szwedka-w-spiaczce,wid,12861217,wiadomosc.html.Zastanawiam
sie czy te machloje w naszam kraju nigdy sie nie skoncza...?
Z tego co mówili, dziewczyna prawdopodobnie była uczulona na jakiś składnik leków przeciwbólowych.
Bo po operacji normalnie się wybudziła, dopiero po dawce leków to się stało.
Bardzo szkoda bo to ładna i młoda kobieta, a teraz wegetuje. Każda operacja to wielkie ryzyko , Powiększanie piersi też.
Kilka tygodni temu, czytałam że dziecko zmarło po wyrwaniu zęba.:(
to nie ma nic do rzeczy kto byl posrednikiem bo operacje przeprowadzona byla w polskim szpitalu przez polskiego lekarza. Oczywiscie, ze kazda operacja to ryzyko ale tu nie chodzi o blad w sztuce. Raczej chodzi o ciag zdarzen po operacji.Dziewczyna nie miala zapewnionej opieki medycznej, w chwili zapasci nikt przy niej nie byl, na oddziale nie bylo anestezjologa. Mamo Rozyczki odwracanie kota ogonem nic nie da.To NASZ KRAJ jest przedmiotem tego jakze zasluzonego skandalu.
Masz rację, anestezjolog powinien byc w czasie operacji i po. Nie wiadomo w ogóle czy robił z ną wywiad przed operacją, może nie doszłoby wtedy do takiej tragedii.
Ja też miałam operację, fakt że nie plastyczną, ale anestezjolog przeprowadził ze mną 20 min wywiad o stanie mojego zdrowia, pytał na co jestem uczulona. Strasznie się bałam że się już nie obudzę, ale jakoś się udało i wszystko dobrze się skończyło.
Mam nadzieję, że ktoś odpowie za to wszystko.
skopolendro a co sama myslisz o takich operacjach poprawiających urodę i odmładzających
mysle, ze chirurgia plastyczna jest bardzo pozyteczna.Wiele jest ludzi, ktorzy jej potrzebuja po to, zeby psychicznie dobrze funkcjonowac. Jest wspaniale jezeli skalpel lekarza leczy kompleksy, usuwa blizny powypadkowe. Co do zmnian estetycznych widze to rowniez pozytywnie o ile nie jest przekraczany zdrowy rozsadek. Babcie o naciagnietycvh twarzach tak bardzo, ze sa pozbawione mimiki sa smieszne, natomiast korekta opadajacych powiek bardzo poprawia wyglad dojrzalej pani. Sama nigdy sobie nic nie porawialam i pewnie nie poprawie bo mnie na to nie stac ale gdyby to kto wie...? Jeszcze jedno: zastrzyki z botoksu nie sa inwazyjne ale usta powiekszone do rozmiarow pontonu sa okropne.
A co najgorsze takie wycieczki staly sie bardzo popularne i ludzie sa sami sobie winni jak biora w nich udzial. "Firmy" organizuja urlopy do Turcji, Czech, Polski, na Wegry itp. polaczone z operacjami plastycznymi. Ludzie jada na slepo nie znajac lekarza, gabinetu,..., bo sie oplaca:(((
co gorsze jada tam gdzie tanio, nie myslac o tym dlaczego jest tanio. Chirurgia plastyczna w Polsce tez ma rozne ceny.To zdarzenie ma ogromny wplyw na opinie o polskiej opiece medycznej pelnej przeciez doskonalach lekarzy i dobrych szpitali...Znowu wstyd...:(
Jakby mój narzeczony w prezencie ślubnym dał mi kasę na operację plastyczną piersi to przestałby być moim narzeczonym :)))))
:) A teściowej krem na zmarszczki pod choinkę.
No zgadzam sie z toba ja tez bym nie chciala zadnych operacji, ale moze to bylo jej marzenie miec wieksze piersi. Tez ogladalam ten reportarz w ddtvn i jestem wstrzasnieta jak mozna robic takie rzeczy nielegalnie? Przeciez tu nie chodzi o zszycie porwanego ubranka, ze jak sie uda to sie nic nie stanie tylko o ludzkie zycie i jak lekarz nie ma wymaganych kwalifikacji to moze sie stac tragedia.
Tam nie ma oddzialu chirurgii plastycznej, ona lezala na oddziale chirurgii naczyniowej. Lekarz (Chirurg plastyk) przyjezdzal na godziny, robil po kolei operacje, bral kase i po krzyku. W tym szpitalu igrano z ludzkim zyciem.
Ja tez sie nie zgadzam.kazdy ma prawo decydowac o sobie, ja nie zrobilabym sobie operacji piersi ale co mi do kogos innego.
zawsze mozna się zrewanżować narzeczonemu i dać mu na operację penisa :) Podobno w Rosji wydłużają
a pogrubiają też ??
Ewcia a nie lepiej wymienić na inny model :P
Aggusia, a po co skoro stary sprawdzony i działa calkiem całkiem :)
tak tylko pytałan na zaś :)))))))))))))
:)
a na co komu dłuższy :)
w migdałki posmyrać ???
Zbereźnica
O matko, ale się uśmiałam:) a jak ktoś ma wycięte migdałki?
jak ktos ma migdalki wyciete to podniebienie pmasowac :)
Ty wstrętna zbereźnico!!!
Poplułam się ze śmiechu!
a ja tam nie mam nic przeciwko poprawianiu urody za pomoca skalpela, oczywiscie w granicach rozsadku. Jezeli odstajace uszy czy garbaty nos szpeca, dlaczego nie...
Gdziekolwiek by nie byla robiona taka operacja winnym bedzie tylko szpital i lekarz.
Zastanawianie sie nad motywami wyboru Polski, zwalanie winy na posrednika, na narzeczonego ktory
finansowal operacje jest moralizatorsko-cyniczne.
Szpital nie mial uprawnien do robienia tego typu zabiegow po pierwsze, po drugie lekarz anastezjolog ewidentnie nie dopilnowal swojej pracy.
Caly swiat przemieszcza sie w poszukiwaniu lepszego wizerunku za mniejsza cene. Bardzo dobrze sie maja
kliniki stomatologiczne na Ukrainie, gdzie nasi rodacy wstawiaja sobie implanty i inne protezy.
Nasze krajanki jezdza rowniez do Tunezji na zabiegi chirurgii estetycznej.
Poniewaz jest to interes ogromnie lukratywny, wiec zawsze kreca sie w nim, czy wokol niego ludzie nieuczciwi.
Bardzo mnie zadziwily wypowiedzi dwoch moich poprzedniczek , moznaby z nich wywnioskowac, ze gdyby nie
narzeczony, uczulenie, nieuczciwy posrednik, to.... No wlasnie, czyzby smierc na zamowienie?
Wtedy zbij lustro.
Ja to bym chciała poprawić to i owo. Jednak obawa przed komplikacjami, a nawet śmiercią jest zbyt duża. No i brak kasy na takie "rozrywki". Poza tym nie mam aż takich kompleksów i mężowi też taka się podobam. Nie dziwię się osobom, które chcą pozbyć się odstających uszu, brzydkiego nosa, ogromnych piersi itp. Dziwię się tym, które są ładne, zgrabne, a mimo to szukają dziury w całym i chcą się ciągle udoskonalać. Dziwię się też tym, które na siłę próbują się odmładzać i w wieku np. 60 lat chcą wyglądać jak trzydziestki. To już przesada. Lepiej być po prostu zadbaną niż śmieszną.
Moim zdaniem taka operacja jest na własne ryzyko. Dla mnie to chore, ryzykować życie dla wyglądu? dla sztucznych części ciała?
Poprawianiu mówię nie, właśnie z takich powodów - ryzyko wydaje mi się zbyt duże, a argument próżności i pędu do jakiegoś tam kanonu obecnej modnej urody mało ważny.
Uważam jednak, że są przypadki, w których wykonywanie podobnych zabiegów jest psychicznie uzasadnione - rekonstrukcja piersi, powiększanie ich z rozmiaru niemal 0 do A czy B, usuwanie widocznych blizn pooperacyjnych lub powypadkowych. Również wycinanie potężnego nadmiaru skóry u osób, które schudły kilkadziesiąt kilogramów. Ryzyko też oczywiście istnieje, ale i pobudki do takiej operacji zupełnie inne.
Do uprawnień i umiejętności niezbędnych do wykonywania tego typu zabiegów nie odniosę się, bo to rzecz oczywista.
Całkowicie się z Tobą zgadzam.
zgadzam się też w takich przypadkach dopuszczam operację.
Światu gdzie twarz jest wygładzona na maksa i nie ma zmarszczek mówie NIE !. Mówie NIE ! światu w którym kremy dla kobiet dojrzałych reklamują nastolatki. Nauczmy się starzeć z godnością ze zmarszczkami na twarzy ale z iskrą radości i miłości w oczach.