Umiem wstawiać linki aktywne - jednak, jak na mój gust jest to procedura skomplikowana. czy nie można tego jakoś uprościć? Żeby jednym klikiem dało się do zrobić.
Dlaczego nie działają dostępne na pasku przyciski - wytnij, kopiuj. Tak samo z myszy - trzeba poprzez Ctrlv ctrl c. Niby mozilla nie obsługuje -tyle, że na innych stronach też korzystam z mozilli - i nie ma problemu
Umiem wstawiać linki aktywne - jednak, jak na mój gust jest to procedura skomplikowana. czy nie można tego jakoś uprościć?Żeby jednym klikiem dało się do zrobić.
Hm, dwa kliki, to skomplikowane. Jakoś nie wiem jak bardziej można by to uprościć. W końcu zaznaczasz tylko tekst który ma być linkiem, klikasz na ikonkę łańcucha, wpisujesz adres linka i zatwierdzasz guziczkiem. Co można wywalić z tej procedury?
Dlaczego nie działają dostępne na pasku przyciski - wytnij, kopiuj. Tak samo z myszy - trzeba poprzez Ctrlv ctrl c.Niby mozilla nie obsługuje -tyle, że na innych stronach też korzystam z mozilli - i nie ma problemu
A jaką wersję tej mozilli posiadasz? Ja też jej używam i mam te guziczki aktywne.
Jaką wersje mozilli - ta którą oferuje firma - aktualizacje przychodzą same...
Jeżeli idzie o linki to, aby link działał muszę go najpierw wstawić jako normalny tekst w okno dialogowe - a nei od razu (czyli tu już są 2 kliki), potem zaznaczyć kursorem, kliknać na poziomą ósemkę (lub jak kto woli ogniwa łańcucha), wstawić jeszcze raz (czyli kolejne 3)
Powiedzmy tak - jakby tak działało wszędzie - ok. Tak to działa i już. Nie ma co wybrzydzać - taki urok internetu. Ale na innych stronach można to zrobić dokładnie dwoma klikami - kopiuj z myszy w oknie adresu i wklej w oknie, gdzie ma być link pokazany.
Witaj! Dla Ciebie i innych znających się dobrze na necie to nic nie jest problemem. Ja jednak jestem samoukiem i laikiem w tych sprawach.Mam Mozillę Firefox. Wszędzie wklejane linku idzie mi szybko bo tylko zaznaczę i kliknę kopiuj a póżniej kliknę wklej i już jest gotowe. Nie muszę nic wpisywać. Dlatego też zawsze tutaj moje linki są nie aktywne. Dla mnie to też jest skomplkowane. Dobrze,że dziewczyny które umieją to robić aktywują nieaktywne linki za co im dzięki serdeczne.
Naciskasz ikonkę z literką T - wklejasz w okno dialogowe link - dajesz wstaw.
Zaznaczasz myszą link (tylko link) naciskasz na poziomą ósemkę (ogniwo łańcucha) - to bez promieni ducha św. - znowu wstawiasz w okno ten link, którymasz skopiowany.
Dajesz wstaw i gotowe..
Ja sie chciałam dowiedzieć - czy da się uprościć. Bo leniwy człek jestem...
Makusia serdecznie dziękuję. Jakoś przeoczyłam ten kurs. Teraz dzięki Tobie i Bodkowi wiem jak to robić. Muszę tylko poćwiczyć aby zapamiętać bo rzadko się to robi. Pozdrawiam.
Korzystałam z IE i opery. Wstawianie czegokolwiek nie było problemem. By wkleić robiłam ctrl V lub prawym przyciskiem myszy i wklejało. Dalej tak jak opisujesz by było aktywne. Zmieniłam przeglądarkę na Google chrome i ctrV czy wklej nie działało. Napisałam do Ciebie prośbę o pomoc ale napisałeś, że nie wiesz dlaczego bo żaden mechanizm na WZ nie wpływa na mechanizm schowka. Samej udało mi się znaleźć sposób jak wklejać. Musiałam najpierw kliknąć ikonkę "wklej jako zwykły tekst" Potem mogłam wkleić już dowolnie - klawisz skrótu lub prawy przycisk myszy. Potem wstaw. Potem uaktywnienie tekstu jak opisałeś.
W przeglądarce Google chrome nie mogę pisać na czerwono (jako moderator opinii), ani na inny kolor. Tekst jest czarny i dodatkowo litery robią się malutkie te co miały zmieniony kolorowe. Przez to w tej przeglądarce nie mogę zmieniać koloru jeżeli ktoś komentarz napisze kolorowo.
Z przeglądarkami z stronami jest taki feler, że mimo istnienia pewnych standardów, przeglądarki niektóre elementy w róźny sposób obsługują, nie wszystkie rzeczy obsługują. Dlatego też nie do końca da się wszystko przewidzieć. Czasami też jest tak, że niby ta sama przeglądarka, ale innych system i już pewne elementy zachowują się inaczej.
Ja mało kiedy korzystam z " łańcuszka". Zaznaczam link, prawym przyciskiem myszy - kopiuj, mam jakiś komunikat o dostępności, daję udostępnij, potem prawym wklej, klikam spację i jest aktywny. Bez spacji nie jest aktywny :)
Znalazłam sposób na mozillę trzeba po zaznaczeniu tekstu kliknąć ociupineczkę z boku koło zaznaczonego tekstu tak samo z wklejaniem klikasz ociupinkę przed kursorem. U mnie działa.
Ja jeszcze wrócę do kursu Bodka. Dlaczego u mnie nie działa bezpośrednie wstawianie linku - tak jak jest w instrukcji. Muszę najpierw wkleić jako tekst zwykły i zaznaczyć kursorem. Dopóki tego nie zrobię ikonka linku na pasku nie jest aktywna.
Umiem wstawiać linki aktywne - jednak, jak na mój gust jest to procedura skomplikowana. czy nie można tego jakoś uprościć?
Żeby jednym klikiem dało się do zrobić.
Dlaczego nie działają dostępne na pasku przyciski - wytnij, kopiuj. Tak samo z myszy - trzeba poprzez Ctrlv ctrl c.
Niby mozilla nie obsługuje -tyle, że na innych stronach też korzystam z mozilli - i nie ma problemu
Umiem wstawiać linki aktywne - jednak, jak na mój gust jest to
procedura skomplikowana. czy nie można tego jakoś uprościć?Żeby jednym
klikiem dało się do zrobić.
Hm, dwa kliki, to skomplikowane. Jakoś nie wiem jak bardziej można by to uprościć. W końcu zaznaczasz tylko tekst który ma być linkiem, klikasz na ikonkę łańcucha, wpisujesz adres linka i zatwierdzasz guziczkiem. Co można wywalić z tej procedury?
Dlaczego nie działają dostępne na pasku
A jaką wersję tej mozilli posiadasz? Ja też jej używam i mam te guziczki aktywne.przyciski - wytnij, kopiuj. Tak samo z myszy - trzeba poprzez Ctrlv ctrl
c.Niby mozilla nie obsługuje -tyle, że na innych stronach też
korzystam z mozilli - i nie ma problemu
Jaką wersje mozilli - ta którą oferuje firma - aktualizacje przychodzą same...
Jeżeli idzie o linki to, aby link działał muszę go najpierw wstawić jako normalny tekst w okno dialogowe - a nei od razu (czyli tu już są 2 kliki), potem zaznaczyć kursorem, kliknać na poziomą ósemkę (lub jak kto woli ogniwa łańcucha), wstawić jeszcze raz (czyli kolejne 3)
Robię w ten sam sposób, i nie uważam aby to było jakieś utrudnienie, dobrze że wogóle mamy możliwośc wstawiania linków:)
Powiedzmy tak - jakby tak działało wszędzie - ok. Tak to działa i już. Nie ma co wybrzydzać - taki urok internetu.
Ale na innych stronach można to zrobić dokładnie dwoma klikami - kopiuj z myszy w oknie adresu i wklej w oknie, gdzie ma być link pokazany.
Tylko, tam co trzeci link nie działa prawidłowo, bo program próbuje zgadnąć co jest linkiem a co nie. Ta metoda działa w 100%.
http://wielkiezarcie.com/
Chyba nie:)musisz pocwiczyc:))
Na początku Ci wyszło ale dopisując zepsułaś to. Nie wiem czy makusia to poprawiła czy Ty.:)
popróbuje :D
Witaj! Dla Ciebie i innych znających się dobrze na necie to nic nie jest problemem.
Ja jednak jestem samoukiem i laikiem w tych sprawach.Mam Mozillę Firefox. Wszędzie wklejane linku idzie mi szybko bo tylko zaznaczę i kliknę kopiuj a póżniej kliknę wklej i już jest gotowe. Nie muszę nic wpisywać.
Dlatego też zawsze tutaj moje linki są nie aktywne. Dla mnie to też jest skomplkowane.
Dobrze,że dziewczyny które umieją to robić aktywują nieaktywne linki za co im dzięki serdeczne.
To nie jest trudne:
Kopiujesz link z okna adresowego
Naciskasz ikonkę z literką T - wklejasz w okno dialogowe link - dajesz wstaw.
Zaznaczasz myszą link (tylko link) naciskasz na poziomą ósemkę (ogniwo łańcucha) - to bez promieni ducha św. - znowu wstawiasz w okno ten link, którymasz skopiowany.
Dajesz wstaw i gotowe..
Ja sie chciałam dowiedzieć - czy da się uprościć. Bo leniwy człek jestem...
www.wielkiezarcie.pl
www.wikipedia.pl
Spróbuj za linkiem zrobić spacją odstęp. Mnie w ten sposób się aktywuje.
Crisen, właśnie w tym dziale, jest czytelnie pokazane jak to zrobic:)
http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=295259&post=295259
Makusia serdecznie dziękuję. Jakoś przeoczyłam ten kurs. Teraz dzięki Tobie i Bodkowi wiem jak to robić.
Muszę tylko poćwiczyć aby zapamiętać bo rzadko się to robi. Pozdrawiam.
Cieszę się że pomogłam:)
Korzystałam z IE i opery. Wstawianie czegokolwiek nie było problemem. By wkleić robiłam ctrl V lub prawym przyciskiem myszy i wklejało. Dalej tak jak opisujesz by było aktywne. Zmieniłam przeglądarkę na Google chrome i ctrV czy wklej nie działało. Napisałam do Ciebie prośbę o pomoc ale napisałeś, że nie wiesz dlaczego bo żaden mechanizm na WZ nie wpływa na mechanizm schowka. Samej udało mi się znaleźć sposób jak wklejać. Musiałam najpierw kliknąć ikonkę "wklej jako zwykły tekst" Potem mogłam wkleić już dowolnie - klawisz skrótu lub prawy przycisk myszy. Potem wstaw. Potem uaktywnienie tekstu jak opisałeś.
Z przeglądarkami z stronami jest taki feler, że mimo istnienia pewnych standardów, przeglądarki niektóre elementy w róźny sposób obsługują, nie wszystkie rzeczy obsługują. Dlatego też nie do końca da się wszystko przewidzieć. Czasami też jest tak, że niby ta sama przeglądarka, ale innych system i już pewne elementy zachowują się inaczej.
Ja mało kiedy korzystam z " łańcuszka". Zaznaczam link, prawym przyciskiem myszy - kopiuj, mam jakiś komunikat o dostępności, daję udostępnij, potem prawym wklej, klikam spację i jest aktywny. Bez spacji nie jest aktywny :)
Znalazłam sposób na mozillę trzeba po zaznaczeniu tekstu kliknąć ociupineczkę z boku koło zaznaczonego tekstu tak samo z wklejaniem klikasz ociupinkę przed kursorem. U mnie działa.
Ja jeszcze wrócę do kursu Bodka.
Dlaczego u mnie nie działa bezpośrednie wstawianie linku - tak jak jest w instrukcji. Muszę najpierw wkleić jako tekst zwykły i zaznaczyć kursorem. Dopóki tego nie zrobię ikonka linku na pasku nie jest aktywna.