Witam, może ktoś mi poradzi-chcę kupić siostrze na imieniny formę silikonową do muffinek. Jakie są idealne rozmiary gniazda (widziałam takie 4-5 cm i większe, 6-7 cm) i jak dobiera się rozmiar papilotek do formy (mają być takie same czy np. ciut mniejsze, żeby wypełniające ciasto je rozciągnęło?) Dzięki z góry za pomoc;-)
Wiesz co ja mam metalowa forme akurat do muffin (12 gniazd-górna średnica ma 7 cm, zakupiona w Makro- jest nie do zdarcia) i jest to najpopularniejsza wielkość i papilotki kupuję o takiej samej średnicy, np.: w Kauflandzie czy Tesco za 100 sztuk papilotek płacę 10 zł. Polecałabym standartową blachę, bo zawsze kupisz takie papilotki, a już z tymi mniejszymi jest kłopot (np. u mnie ich w mieście nie kupisz). Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam.
Witam,
może ktoś mi poradzi-chcę kupić siostrze na imieniny formę silikonową do muffinek. Jakie są idealne rozmiary gniazda (widziałam takie 4-5 cm i większe, 6-7 cm) i jak dobiera się rozmiar papilotek do formy (mają być takie same czy np. ciut mniejsze, żeby wypełniające ciasto je rozciągnęło?) Dzięki z góry za pomoc;-)
Wiesz co ja mam metalowa forme akurat do muffin (12 gniazd-górna średnica ma 7 cm, zakupiona w Makro- jest nie do zdarcia) i jest to najpopularniejsza wielkość i papilotki kupuję o takiej samej średnicy, np.: w Kauflandzie czy Tesco za 100 sztuk papilotek płacę 10 zł. Polecałabym standartową blachę, bo zawsze kupisz takie papilotki, a już z tymi mniejszymi jest kłopot (np. u mnie ich w mieście nie kupisz). Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam.
Zdecydowanie 6-7 cm
Dzięki;-)
A ja polecam zwykłą formę do muffinek i silikonowe papilotki, średnicy ok. 7cm, jak dla mnie strasznie praktyczne!