Forum

Kuchenne porady

Jak zrobić miodówkę?

• Autor: irenab Data: 2010-11-29 21:25:27

Temat już znacie:)kilka lat temu mąż robił miodówkę i tak mi sie dzisiaj zamarzyło miodóweczki,a że przepis gdzieś się zawieruszył i nie mogę go odnaleźć,więc pytam Was kochane Zarłoki,wiem że ma być miód,cytryna,spirytus,woda mineralna ale jak co z czym i w jakich proporcjach to już mam problem,proszę pomóżcie mi...

• Autor: Czeslaw Data: 2010-11-30 02:19:34

Szukajka klania sie w pas .... http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=39480&post=41025
    Trzeba wpisac miodowka

• Autor: irenab Data: 2010-11-30 08:42:15

Ten przepis to i ja znalazłam tylko że tam sa inne składniki jest rum którego ja nie lubię!pozatym jest i wódka i spirytus to jednym kieliszku jakbym już się skusiła pomimo tego rumu to bym już na nogi nie stanęła....dlatego prosze jeszcze raz jeżeli ktos ma przepis na miodówkę z tych składników które podałam,byłabym bardzo wdzięczna...

• Autor: alidab Data: 2010-11-30 16:41:21

A ja robię taką miodówkę:

1 l spirytusu
    1l miodu
    sok z 1kg cytryn
    1 l wody (najlepiej źródlana albo mineralna niegazowana)

Wszystkie składniki polączyć, wlać do słoja i odstawić (najlepsza jak stoi ok. 3 m-ce).

• Autor: irenab Data: 2010-11-30 18:56:01

A ja robię taką miodówkę:1 l spirytusu 1l miodusok z 1kg cytryn1 l
    wody (najlepiej źródlana albo mineralna niegazowana)Wszystkie
    składniki polączyć, wlać do słoja i odstawić (najlepsza jak stoi ok. 3
    m-ce).

Oooooo to jest chyba to!!!Ten przepis jest najbliższy temu który robił mój mąż,jeżeli nie jest nawet taki sam!!!Jutro biorę się do roboty,bo niestety zapomniałam kupić cytryn...

Dziękuję i pozdrawiam:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu