Temat już znacie:)kilka lat temu mąż robił miodówkę i tak mi sie dzisiaj zamarzyło miodóweczki,a że przepis gdzieś się zawieruszył i nie mogę go odnaleźć,więc pytam Was kochane Zarłoki,wiem że ma być miód,cytryna,spirytus,woda mineralna ale jak co z czym i w jakich proporcjach to już mam problem,proszę pomóżcie mi...
Ten przepis to i ja znalazłam tylko że tam sa inne składniki jest rum którego ja nie lubię!pozatym jest i wódka i spirytus to jednym kieliszku jakbym już się skusiła pomimo tego rumu to bym już na nogi nie stanęła....dlatego prosze jeszcze raz jeżeli ktos ma przepis na miodówkę z tych składników które podałam,byłabym bardzo wdzięczna...
A ja robię taką miodówkę:1 l spirytusu 1l miodusok z 1kg cytryn1 l wody (najlepiej źródlana albo mineralna niegazowana)Wszystkie składniki polączyć, wlać do słoja i odstawić (najlepsza jak stoi ok. 3 m-ce).
Oooooo to jest chyba to!!!Ten przepis jest najbliższy temu który robił mój mąż,jeżeli nie jest nawet taki sam!!!Jutro biorę się do roboty,bo niestety zapomniałam kupić cytryn...
Temat już znacie:)kilka lat temu mąż robił miodówkę i tak mi sie dzisiaj zamarzyło miodóweczki,a że przepis gdzieś się zawieruszył i nie mogę go odnaleźć,więc pytam Was kochane Zarłoki,wiem że ma być miód,cytryna,spirytus,woda mineralna ale jak co z czym i w jakich proporcjach to już mam problem,proszę pomóżcie mi...
Szukajka klania sie w pas .... http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=39480&post=41025
Trzeba wpisac miodowka
Ten przepis to i ja znalazłam tylko że tam sa inne składniki jest rum którego ja nie lubię!pozatym jest i wódka i spirytus to jednym kieliszku jakbym już się skusiła pomimo tego rumu to bym już na nogi nie stanęła....dlatego prosze jeszcze raz jeżeli ktos ma przepis na miodówkę z tych składników które podałam,byłabym bardzo wdzięczna...
http://gotowanie.onet.pl/13318,0,1,miodowka,ksiazka_przepis.html
A ja robię taką miodówkę:
1 l spirytusu
1l miodu
sok z 1kg cytryn
1 l wody (najlepiej źródlana albo mineralna niegazowana)
Wszystkie składniki polączyć, wlać do słoja i odstawić (najlepsza jak stoi ok. 3 m-ce).
A ja robię taką miodówkę:1 l spirytusu 1l miodusok z 1kg cytryn1 l
wody (najlepiej źródlana albo mineralna niegazowana)Wszystkie
składniki polączyć, wlać do słoja i odstawić (najlepsza jak stoi ok. 3
m-ce).
Oooooo to jest chyba to!!!Ten przepis jest najbliższy temu który robił mój mąż,jeżeli nie jest nawet taki sam!!!Jutro biorę się do roboty,bo niestety zapomniałam kupić cytryn...
Dziękuję i pozdrawiam:)