Forum

Kuchenne porady

Budyń do babeczek

• Autor: aleczka Data: 2010-11-30 11:44:10

Witajcie.Potrzebuje przepis na budyń do babeczek pieczony w środku razem z babeczką.Na necie znalazłam przepis ,ale już na początku cała masa budyniwa była kiepska, a po upieczeniu wygląda nieefektownie(porozdzielały sie w niej warstwy).A czy mozna w tych babeczkach z pokryweczką upiec krem patissiere?

• Autor: aleczka Data: 2010-11-30 12:14:19

chciałabym taki budyń na żółtkach:-)może ten patissiere zrobic gęstszy i upiec?

• Autor: Teresa40 Data: 2010-11-30 12:22:15

Podaje ci przepis na super krem bo babeczek ,do przelozenia biszkoptu jak rowniz do zapiekania w babeczkach.                                                                                                                                                 3 szkl mleka, 1 budyn waniliowy,1 szkl maki pszennej, 1 szkl cukru ,1 margaryna -ja biore Palme.                 Make, budyn i czesc mleka wymieszac razem dokladnie zeby nie bylo grudek.Reszte mleka zagotowac z cukrem- i na gotujace sie mleko wlac rozrobiona make.Nie pisze dokladnie ile nalezy wziac mleka do maki bo to moze byc szklanka lub troche wiecej jak szklanka,dlatego najpierw nalezy rozrobic make z budyniem a dopiero reszte mleka zagotowac z cukrem-to zalezy od tego jaka mamy make.Chwile pogotowac i odstawic,do goracego budyniu dodac margaryne i zmiksowacna jednolita mase.Mozna dodac cukier waniliowy.Gotowa masa mozna przelozyc biszkopt lub bo babeczek.                                                                  ps.czesc mleka mozesz zastapic syropem z ananasa z puszki-w syropie rozrob make i budyn a mleko zagotuj.Musisz pamietac zeby nie bylo plynu wiecej niz 3 szkl, czyli tyle co  w przepisie.Do gotowego kremu dodaj posiekanego ananasa i wymieszaj.Wychodzi naprawde super krem.

• Autor: aleczka Data: 2010-11-30 12:30:30

juz sobie zapisałam w notatniku:-)dzięki:-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu