Od lipca br jestem na KRUsie Oraz jestem w piątym miesiącu ciąży. Wiem że przysługuje mi becikowe z gminy. Czy przysługują mi jeszcze jakieś swiadczenia? Obecnie jestem na zwolnieniu króre zapewne skończy się z dniem porodu i co dalej? Jest jakiś zasiłek wychowawczy?
Nie-mąż prowadzi małą firmę, tym samym jest ubezpieczony ZUSie. Czy jemu należy się jakieś świadczenie? Bardzo proszę o podpowiedzi doświadczonych w tym temacie mam.
Dostaniesz z krusu jakąś kasę, tylko nie pamiętam ile tego. Twój mąż z zusu nie dostanie nic. Tak bynajmniej było u mnie. Ja też jestem w krusie ubezpieczona , a mąż jest w zusie. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie.
Od lipca br jestem na KRUsie Oraz jestem w piątym miesiącu ciąży. Wiem że przysługuje mi becikowe z gminy. Czy przysługują mi jeszcze jakieś swiadczenia?
Obecnie jestem na zwolnieniu króre zapewne skończy się z dniem porodu i co dalej? Jest jakiś zasiłek wychowawczy?
Nie-mąż prowadzi małą firmę, tym samym jest ubezpieczony ZUSie. Czy jemu należy się jakieś świadczenie?
Bardzo proszę o podpowiedzi doświadczonych w tym temacie mam.
http://www.krus.gov.pl/zadania-krus/swiadczenia/swiadczenia-z-ubezpieczenia-wypadkowego-chorobowego-i-macierzynskiego/zasilek-macierzynski/ Można poczytać
Dostaniesz z krusu jakąś kasę, tylko nie pamiętam ile tego. Twój mąż z zusu nie dostanie nic. Tak bynajmniej było u mnie. Ja też jestem w krusie ubezpieczona , a mąż jest w zusie.
Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie.
Dziękuję dziś byłam w KRUS i Pani powiedziała że należy się becikowe.A odnośnie strony internetowej Krus to trudno mi coś z tego zrozumieć .
Ja dostałam z krusu 2000 zł