Mam sposób na pysznego smażonego karpia. Najpierw odpowiednio go przygotowuję, a dopiero później smażę. Karp jest wspaniały, nie ma żadnego niedobrego posmaku. Polecam :)))
Wyjątkowy to mój sposób nie jest, ale jest prosty - rybę sprawioną nacieram przyprawami, do środka wkładam masło z koperkiem i czosnkiem, wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę około 30 minut.
Nam najlepiej w wigilię smakuje karpik smażony. Filety z karpia , moczę 2 godziny w mleku , natępnie dokładnie myję i osuszam. Oprószam solą i pieprzem, panieruję najpierw w mące , potem w jajku i bułce tartej, Smażę na oleju wymieszanym z masłem na złoty kolor.Taki karp jest bardzo smaczny. Nie przepadam za łososiem , ale sandacz z tymiankiem owszem, bardzo mi smakuje:)
Chcę przygotować łososia na święta. Znacie jakiś dobry i sprawdzony przepis? A może jakieś inne rybki przygotowujecie w wyjątkowy sposób?
Mam sposób na pysznego smażonego karpia. Najpierw odpowiednio go przygotowuję, a dopiero później smażę. Karp jest wspaniały, nie ma żadnego niedobrego posmaku. Polecam :)))
Srał pies rybkę!
Aleś Ty ładna![](/img/blank.gif)
Eeee tam, Photoshop czyni cuda ;)
oj tam oj tam,nie fanzol.
To nie Photoshop.To natura![](/img/blank.gif)
Ps. lubie skromnych ludzi !
"srał pies rybkę"-interesujący przepis
jakieś szczegóły?
"srał pies rybkę"-interesujący przepis jakieś szczegóły?
Darujmy sobie szczegóły bo może to odcisnąć piętno na Twojej psychice![](/img/blank.gif)
Dawaj!jestem odporna psychicznie:-)
hahaah dobre
Wyjątkowy to mój sposób nie jest, ale jest prosty - rybę sprawioną nacieram przyprawami, do środka wkładam masło z koperkiem i czosnkiem, wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę około 30 minut.
Nam najlepiej w wigilię smakuje karpik smażony. Filety z karpia , moczę 2 godziny w mleku , natępnie dokładnie myję i osuszam.
Oprószam solą i pieprzem, panieruję najpierw w mące , potem w jajku i bułce tartej, Smażę na oleju wymieszanym z masłem na złoty kolor.Taki karp jest bardzo smaczny.
Nie przepadam za łososiem , ale sandacz z tymiankiem owszem, bardzo mi smakuje:)
http://wielkiezarcie.com/recipe54268.html
Magda polecam Ci przepis pana Kuronia jest u mnie w przepisach
http://wielkiezarcie.com/recipe52388.html
Mam kilka rybek w moich przepisach.
http://wielkiezarcie.com/recipe52692.html
http://wielkiezarcie.com/recipe54015.html
http://wielkiezarcie.com/recipe64045.html
Polecam sandacza. Bardzo nam smakowała ta rybka i na pewno zrobię ją na święta. Wywar w jakim ryba jest parzona jest rewelacyjny.
Mam też przepisy z wędzonym łososiem.
Najlepsze przepisy na rybki, ma Alina! :) Alll!!
Dziękuję, zapowiada się apetycznie! A sandacz to prawdziwie królewska ryba!
http://wielkiezarcie.com/recipe54485.html na święta ją robię.
Znalazłam pyszne przepisy na rybki na: http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/ryby_i_owoce_morza.html