Witam.Chciałabym uzyskać więcej informacji na temat dań i samego użytkowania parowaru.Jestem zadowolona nawet bardzo z tego urządzenia ale niestety brak mi pomysłów na urozmaicenie dań z tego cuda.Książeczka która była dołączona do urządzenia niestety jest tak napisana że nie wyjaśnia żadnych moich wątpliwości.Chciałabym się dowiedzieć ile trzeba np.gotować jajka na twardo lub miękko i czy potrzebna jest do tego specjalna podkładka?,czy można gotować makaron i jak?czy da radę uparować np.surowe pierogi czy kopytka?czy ktoś próbował parować inne mięso niż kurczaka i jak wyszło?Ja już próbowałam parować warzywa,rybę,ryż,i fileta ale chciałabym się dowiedzieć co wy jeszcze w tym parujecie?Wszystkich którzy mają to urządzenie proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami.
Ja mam tefala i paruję -pierś z kuraka 25 min, kalafior mrożony 25 min,brkouł świeży 20 min,ziemniaki,marchew w całości na sałatke 40 min,jajaka dokładam na 20 min,rolady mięsne 50 z dużych płatów -50 min.Mam tefala i on ma dużą moc więc może stąd te rozbieżności.
Ja też mam ten szybki tefal a duże cyfry bo duże ilości ja robię i robię pod kątem tych ziemniak co się najdłużej gotują. Warzywa czy piersi może można krócej ale nie chcę zdejmować szybciej, a tak długo nie przeszkadza.
Tu masz przepisy, które uzbierałam z internetu: magdaityle.pl - "Gotowanie w parowarze"
Ja parowałam plastry schabu dla 7 osób. Były pyszne. Trwało to ok 55 min.
Ja mam tefala i paruję -pierś z kuraka 25 min, kalafior mrożony 25 min,brkouł świeży 20 min,ziemniaki,marchew w całości na sałatke 40 min,jajaka dokładam na 20 min,rolady mięsne 50 z dużych płatów -50 min.Mam tefala i on ma dużą moc więc może stąd te rozbieżności.
Ja też mam ten szybki tefal a duże cyfry bo duże ilości ja robię i robię pod kątem tych ziemniak co się najdłużej gotują. Warzywa czy piersi może można krócej ale nie chcę zdejmować szybciej, a tak długo nie przeszkadza.