Dostałam suszarkę do owoców i warzyw i po za grzybami nie wiem co mam w niej suszyć. Zawsze wszystko mroziłam więc nawet nie wiem do czego używać suszonych warzyw lub owoców. Proszę o radę i z góry wielkie DZIĘKI
Ja zawsze susze jabłka. Jak nie ma chętnych na zjedzenie susze a potem takie jabłka roia u mnie w domu za chipsy. Dodaję je tez do różnych wypieków i płatków śniadaniowych.
Suszyłam, pokroiłam w plasterki i do jedzenia się nie nadawały.Wyszły twarde i brzydkie- prawie czarne. Mam też przykre doświadczenie z papierówkami, niby się wysuszyły, ale zimą okazało się ,że właśnie w nich zalęgły mi się mole spożywcze.Wyrzuciłam. Dobrze sususzyły się śliwki i inne jabłka.
Ja eksperymentowałam z suszarką w tym roku.Nasuszyłam wiśni;(suszą się b.długo-ale jakie pyszne!),papryki słodkiej i chilli,czosnku i wszelakich ziół min mięta,lubczyk,bazylia,szczypiorek,pietruszka. Suszyłam też cebulę i później zużyłam jaą do marynowania grzybów.
Dostałam suszarkę do owoców i warzyw i po za grzybami nie wiem co mam w niej suszyć. Zawsze wszystko mroziłam więc nawet nie wiem do czego używać suszonych warzyw lub owoców. Proszę o radę i z góry wielkie DZIĘKI
no chyba warzywa i owoce, pewnie grzyby tez.niestety nie jestem szczesliwa posiadaczka takiego sprzetu ale gdybym miala to suszylabym pomidory.
Oprócz wyżej wymienionych suszę przeróżne zioła i ziółka:))
Z suszonych warzyw, zrób sobie "wegetę"
Składniki:
Wszystkie składniki wkładamy do TM do naczynia miksującego i włączamy na 1 min, obr. poz. 9.
jeśli nie posiadasz TM, możesz zmielic w młynku do kawy, super przyprawa i bez chemii:)
* przepis zaczerpnięty z
http://www.kuradomowa.com/kuchnia/thermomix_przepis_na_domowa_przyprawa_vegeta.shtml
Dokładnie! Ja też już od pewnego czasu przymierzam się do wyciągnięcia młynka i przetestowania różnych wariantów wegety :)
Ja zawsze susze jabłka. Jak nie ma chętnych na zjedzenie susze a potem takie jabłka roia u mnie w domu za chipsy. Dodaję je tez do różnych wypieków i płatków śniadaniowych.
A suszył ktoś może banany?
ja próbowałam kiszka wyszła bardzo szczarniały i smakowo tez nie były dobre. banany proponowała bym na wyższej temp w piekarniku.
Suszyłam, pokroiłam w plasterki i do jedzenia się nie nadawały.Wyszły twarde i brzydkie- prawie czarne.
Mam też przykre doświadczenie z papierówkami, niby się wysuszyły, ale zimą okazało się ,że właśnie w nich zalęgły mi się mole spożywcze.Wyrzuciłam.
Dobrze sususzyły się śliwki i inne jabłka.
Czyli po za wegetą i grzybami to nie wiem dalej do czego można użyć suszarki....a tak liczyłam na banany:(
Ja eksperymentowałam z suszarką w tym roku.Nasuszyłam wiśni;(suszą się b.długo-ale jakie pyszne!),papryki słodkiej i chilli,czosnku i wszelakich ziół min mięta,lubczyk,bazylia,szczypiorek,pietruszka.
Suszyłam też cebulę i później zużyłam jaą do marynowania grzybów.