Mam mały broblem ! Chcę upiec ciasto " Katrzynka ". Potrzebne są do wykonania tego ciasta pierniczki o nazwie " Katarzynki " Są one bez lukru lub innej polewy. Szukam od jakiegoś czasu ale bez pozytywnego efektu ! Nie mogę ich znaleźć... Czy może ktoś wie gdzie je można kupić w Łodzi ?
Łódź to duże miasto, więc po pierwsze: - sprawdź, czy firma Kopernik nie ma tam swojego sklepu firmowego - a tak poza tym, te pierniczki są dostępne w supermarketach typu Auchan, Carefour, Bomi, Piotr i Paweł itp. - w Gdańsku bardzo często bywają w Zatoce
Łódź to duże miasto, więc po pierwsze:- sprawdź, czy firma Kopernik nie ma tam swojego sklepu firmowego
Tak dziękuję za podpowiedź :) Pospieszyłam się z pisaniem o tym :( Najpierw napisałam a potem chwilę pomyślałam i sprawdziłam ten sklep firmowy. Okazuje się, że jest ten sklep w Manufakturze ! Cieszę się, bo bardzo mam ochotę na to ciasto. A tak jak tylko kupię te pierniczki to moge przystąpić do dzieła ...
Anboku podpowiem Ci o jakie ciastka chodzi http://wielkiezarcie.com/recipe53136.html odnośnie ciasta to akurat taki przykład;)))ciasta są różne z wykorzystaniem tychże ciasteczek;))
Tak , z tego co wiem to są dwa takie sklepy. Ale to chyba nic dziwnego ... ? Na ile sie orientuję to filie tych sklepów sa również w Pabianicach i Sieradzu a to zdecydowanie mniejsze miejscowości od Łodzi :)
Co mi przypomniało, że miałam gdzieś w mandarynkach albo świątecznych ciasteczkach wyeksponować twarde pierniki toruńskie, mieszczkę i Kopernika :D Oczywiście kupione
Gdzie jest Piotr i Paweł w Łodzi?? Dwie Almy (o dwóch wiem) są na pewno. A Kopernik był jeszcze przy Pietrynie, od początku, gdzieś na wysokości nru 10.
Polecam Ci na przyszłość sklep spożywczy, który mieści się w starym Centralu na parterze. Taki prehistoryczny, społemowski, ale panie są uprzejme ;) I zaopatrzenie niczego, obstawiam, że katarzynki tam są.
Animozja ... w Łodzi te sklepy są w dwóch różnych końcach miasta. Jeden jest przy Tesco na Bałutach na ul. św. Teresy a drugi przy Pabianickiej w Porcie.
Mam mały broblem !
Chcę upiec ciasto " Katrzynka ". Potrzebne są do wykonania tego ciasta pierniczki o nazwie " Katarzynki " Są one bez lukru lub innej polewy.
Szukam od jakiegoś czasu ale bez pozytywnego efektu ! Nie mogę ich znaleźć...
Czy może ktoś wie gdzie je można kupić w Łodzi ?
Łódź to duże miasto, więc po pierwsze:
- sprawdź, czy firma Kopernik nie ma tam swojego sklepu firmowego
- a tak poza tym, te pierniczki są dostępne w supermarketach typu Auchan, Carefour, Bomi, Piotr i Paweł itp.
- w Gdańsku bardzo często bywają w Zatoce
Łódź to duże miasto, więc po pierwsze:- sprawdź, czy firma
Tak dziękuję za podpowiedź :)Kopernik nie ma tam swojego sklepu firmowego
Pospieszyłam się z pisaniem o tym :( Najpierw napisałam a potem chwilę pomyślałam i sprawdziłam ten sklep firmowy.
Okazuje się, że jest ten sklep w Manufakturze !
Cieszę się, bo bardzo mam ochotę na to ciasto. A tak jak tylko kupię te pierniczki to moge przystąpić do dzieła ...
Niestety ja się w Łodzi nie orientuje, ale Wkn ma w swoich przepisach Katarzynki. Nie znam też tego ciasta i nie wiem o jakie dokładnie chodzi.
Piotr i Paweł jezeli jest w Łodzi
Anboku podpowiem Ci o jakie ciastka chodzi http://wielkiezarcie.com/recipe53136.html odnośnie ciasta to akurat taki przykład;)))ciasta są różne z wykorzystaniem tychże ciasteczek;))
Rynek Manufaktury- sklep firmowy Kopernika.
Port- również Kopernik
Pozdrawiam i życzę smacznego:)
I uśmiecham się na myśl o piernikach z nadziewanych masą orzechową... w czekoladzie...
till - dziękuję bardzo :) - juz wiem, gdzie je mogę znaleźć
Również pozdrawiam !!!
Toruńskie Katarzynki można kupić w Porcie Łódź.
Tak - juz wiem. Ale dziękuję za udzielenie odpowiedzi :)
Czy w Łodzi jest poznński market Piotr i Paweł?
Tak , z tego co wiem to są dwa takie sklepy.
Ale to chyba nic dziwnego ... ? Na ile sie orientuję to filie tych sklepów sa również w Pabianicach i Sieradzu a to zdecydowanie mniejsze miejscowości od Łodzi :)
W Szczecinie też jest taki sklep :-)
Co mi przypomniało, że miałam gdzieś w mandarynkach albo świątecznych ciasteczkach wyeksponować twarde pierniki toruńskie, mieszczkę i Kopernika :D Oczywiście kupione
Gdzie jest Piotr i Paweł w Łodzi??
Dwie Almy (o dwóch wiem) są na pewno.
A Kopernik był jeszcze przy Pietrynie, od początku, gdzieś na wysokości nru 10.
Polecam Ci na przyszłość sklep spożywczy, który mieści się w starym Centralu na parterze. Taki prehistoryczny, społemowski, ale panie są uprzejme ;) I zaopatrzenie niczego, obstawiam, że katarzynki tam są.
Gdzie jest Piotr i Paweł w Łodzi??
Animozja ... w Łodzi te sklepy są w dwóch różnych końcach miasta. Jeden jest przy Tesco na Bałutach na ul. św. Teresy a drugi przy Pabianickiej w Porcie.
Pozdrawiam !!
Dziś kupiłam Katarzynki - będę piekła ciasto na święta :)
Poszukiwanie Katarzynek zakończone sukcesem, ciasto zostało upieczone na święta. Wyszło bardzo smaczne :)
A tak wyglądało :
Wypróbujcie, polecam - naprawdę warto !
Pracy nie za dużo a efekt imponujący ....