Zagęszczenie tej masy to nie jest duży problem...:) Wystarczy, jak dodasz 2 -3 łyzki mielonych orzechów( do uzyskania właściwej konsystencji). Wcześniej masę podgrzej i do goracej dodaj orzechy. Powinno być dobrze...:)
Trzeba niezbyt miękką margarynę delikatnie rozetrzeć i połączyć z masą, wtedy ta zgęstnieje. Można też dodać łyżeczkę żelatyny rozpuszczoną w wodzie i zmieszać z masą i oczywiście dodatkowo trochę margaryny. :)
Bardzo proszę o pomoc , zrobiłam masę orzechową , lecz wyszła mi za rzadka .Czy można ją jeszcze uratować? Z góry dziękuję.
A z jakiego przepisu robiłaś masę? jeśli ze stopionym masłem, to spróbuj włożyć do lodówki na kilkanaście minut.
Z przepisu alidab-masło dodaje się do ciepłej masy( cukier mleko i orzechy)
Zagęszczenie tej masy to nie jest duży problem...:) Wystarczy, jak dodasz 2 -3 łyzki mielonych orzechów( do uzyskania właściwej konsystencji). Wcześniej masę podgrzej i do goracej dodaj orzechy.
Powinno być dobrze...:)
Dzięki, idę robić
albo zagescic zmielonymi na pyl orzechami
zadziala tak jak maka w sosie
a czy musiałabym masę zagotować?
Trzeba niezbyt miękką margarynę delikatnie rozetrzeć i połączyć z masą, wtedy ta zgęstnieje. Można też dodać łyżeczkę żelatyny rozpuszczoną w wodzie i zmieszać z masą i oczywiście dodatkowo trochę margaryny. :)
Ja uważam, że do wszelkich mas najlepsze jest masło. Nie lubię posmaku margaryny w ciastach.