WItam, Jaki macie metody na podanie gorących pierogów na stół? Ja do tej pory trzymałam je w ciepłym piekarniku ale pomimo dodania oleju strasznie sie sklejają :( pomózcie :) Pozdrawiam
Ja pierogi gotuję niedługo przed podaniem, przykrywam je na półmisku i trzymam w nagrzanym piekarniku. Ciasto się nie skleja bo ja dodaję masło do zagniatanego ciasta i gotuję pierogi w wodzie z dodatkiem oliwy. Nie mam wówczas problemu ze sklejaniem sie nawet zimnych pierogów.
Kiedyś podgrzałam pierogi w mikrofali, były smaczne nawet ,ale jakoś nie przepadam za tego typu wariantem odgrzewania pierogów. pozdrawiam
ja pierogi gotuje przed samym podaniem na stół wigilijny. gotowe daje do miski w której pójda na stół, i lekko polewam oliwa kazda warstwe zeby [przy stygnieciu nie skleiły sie.
WItam,
Jaki macie metody na podanie gorących pierogów na stół? Ja do tej pory trzymałam je w ciepłym piekarniku ale pomimo dodania oleju strasznie sie sklejają :( pomózcie :)
Pozdrawiam
Ja pierogi gotuję niedługo przed podaniem, przykrywam je na półmisku i trzymam w nagrzanym piekarniku.
Ciasto się nie skleja bo ja dodaję masło do zagniatanego ciasta i gotuję pierogi w wodzie z dodatkiem oliwy.
Nie mam wówczas problemu ze sklejaniem sie nawet zimnych pierogów.
Kiedyś podgrzałam pierogi w mikrofali, były smaczne nawet ,ale jakoś nie przepadam za tego typu wariantem odgrzewania pierogów.
pozdrawiam
ja pierogi gotuje przed samym podaniem na stół wigilijny. gotowe daje do miski w której pójda na stół, i lekko polewam oliwa kazda warstwe zeby [przy stygnieciu nie skleiły sie.
nikomu nie przeszkadzaja lekko wystygniete