Forum

Kuchenne porady

Pierogi

  • Autor: Beata567 Data: 2010-12-12 21:20:22

    WItam,
    Jaki macie metody na podanie gorących pierogów na stół? Ja do tej pory trzymałam je w ciepłym piekarniku ale pomimo dodania oleju strasznie sie sklejają :( pomózcie :)
    Pozdrawiam

  • Autor: krysia64 Data: 2010-12-12 23:14:53

    Ja pierogi gotuję niedługo przed podaniem, przykrywam je na półmisku i trzymam w nagrzanym piekarniku.
    Ciasto się nie skleja bo ja dodaję masło do zagniatanego ciasta i gotuję pierogi w wodzie z dodatkiem oliwy.
    Nie mam wówczas problemu ze sklejaniem sie nawet zimnych pierogów.

    Kiedyś podgrzałam pierogi w mikrofali, były smaczne nawet ,ale jakoś nie przepadam za tego typu wariantem odgrzewania pierogów.
    pozdrawiam

  • Autor: Olciaa Data: 2010-12-13 18:02:01

    ja pierogi gotuje przed samym podaniem na stół wigilijny. gotowe daje do miski w której pójda na stół, i lekko polewam oliwa kazda warstwe zeby [przy stygnieciu nie skleiły sie.

    nikomu nie przeszkadzaja lekko wystygniete

Przejdź do pełnej wersji serwisu