Tak, wysyłam do rodzinki która wyjechała z kraju, i do tych którzy mieszkają daleko, i nie widzimy się często;) Jednak kartka to kartka, i nic jej nie zastąpi, żadne e-maile, czy sms-y:)
Wysyłam do rodziny i znajomych. Sms -y to też nie moja bajka, jak już, to wolę telefon. Ciekawe kartki przysłane do mnie chowam do " kuferka z pamiątkami " .
Wysłałam wczoraj 5 kartek za pośrednictwem poczty. Dziś pierwszą otrzymałam. Nie lubię pisać ale podtrzymuję tradycję. SMSy i maile też będą. 3 kartki narysowały dzieci. Zostały zeskanowane do komputera i wysłane na maila. Szybko. Nie płacąc poczcie i jak ktoś chce to może sobie wydrukować u siebie.
Dopisano 10-12-15 11:29:46:
Ta kartka, którą otrzymałam szła tydzień do mnie, patrząc po stemplu pocztowym:(
na święta zawsze wysyłam pocztą tradycyjne kartki do rodziny i przyjaciół, najblizszym, z którymi spędzam świeta, wręczam kartki osobiście ... od 2 lat robię je własnoręcznie
maile wysyłam do dalszych znajomych, z którymi utrzymuję kontakt internetowy
Ja po przeczytaniu artykułu: "Wysyłaj kartki i pomagaj dzieciom,'' wysyłam w tym roku z pocztakartkowa.pl tradycyjne pocztówki. Fajnie jest wiedzieć, że dzięki temu można pomóc.
Kartki zawsze:) taka tradycja świąteczna Wysyłam około 20 ,czasem więcej.Nie lubię maili ani smsów-rozumiem postęp technologiczny ,ale tu jestem zatwardziałą tradycjonalistką. Mierzi mnie jeden wierszyk "pisany" smsem do całej książki telefonicznej z komórki.Uwielbiam za to osobiste,nawet najbardziej lakoniczne życzenia pisane odręcznie na karcie pocztowej
Ja również wysyłam kartki świąteczne drogą pocztową ,uwielbiam je wypełniać,i uwielbiam otrzymywać.A dodam jeszcze ,ze wszystkie kartki ze świąt namiętnie przechowuję w pudełeczku. Sms-y z życzeniami też wysyłam ale to już dalszym znajomym.
Jasne. Do najbliższej rodziny i najlepszej przyjaciółki w Polsce.Często z życzeniami osobistymi. W tym roku poszło 10. Najbliższym koleżankom (tym na miejscu) osobiście przekazuje kartkę ze standardowymi życzeniami dołączoną do drobnego upominku świątecznego.
Uwielbiam je wysylac i dostawac rowniez, w tym roku ozdobilam nimi nasza ozdobe kominkowa wiec mozna cieszyc oko. Ja akurat odkad mamy dzieciaki zamawiam kartki ze zdjeciami naszych pociech bardzo fajny pomysl na polaczenie kartki i zdjec. Pozdrawiam cieplutko
Ja co roku wysylalam. Wy tym roku niestety jestem skazana na poczte elektroniczna bo nasza poczta nie przyjmuje kartek..... listonosze nie dochodza przez snieg;/ Okazalo sie, ze poczta przyjmuje tylko polecone u urzedowe. Reszta czeka na odwilz;/
Uważam ze żaden sms czy mail nie zastąpi tradycyjnej kartki świątecznej.
Ja osobiscie wysyłam co roku wraz z załączonym opłatkiem, i to nie takim który jest załączony w kartce na poczcie, tylko taki który sama kupię od braci franciszkanów.
Osobiście odczuwam radość kiedy otrzymuje kartkę włąsnorecznie przez kogos napisaną , Jest coś osobistego w tych kartkach od rodziny ,znajomych ,przyjaciół.
Takie tradycyjne, doręczane przez listonosza.
Oczywiscie, poszlo ok 80 kart w tym roku, mam nadzieje, ze tez tyle otrzmam.
Oczywiście.Wysyłam nie tylko do rodziny, także do przyjaciół, znajomych, kontrahentów.
Ja wysyłam tylko cztery kartki tradycyjne (do najstarszych w rodzinie.) Do reszty to już tylko maile i kartki elektroniczne.
Tak, wysyłam do rodzinki która wyjechała z kraju, i do tych którzy mieszkają daleko, i nie widzimy się często;)
Jednak kartka to kartka, i nic jej nie zastąpi, żadne e-maile, czy sms-y:)
Wysyłam do rodzinki i znajomych,nie wyobrażam sobie składania życzeń świątecznych wysyłając np:smsa.:))
Wysyłam do rodziny i znajomych. Sms -y to też nie moja bajka, jak już, to wolę telefon. Ciekawe kartki przysłane do mnie chowam do " kuferka z pamiątkami " .
Wysyłam kartki z opłatkiem, do rodziny i koleżanek mieszkających za granicą.
Wysłałam wczoraj 5 kartek za pośrednictwem poczty. Dziś pierwszą otrzymałam. Nie lubię pisać ale podtrzymuję tradycję. SMSy i maile też będą. 3 kartki narysowały dzieci. Zostały zeskanowane do komputera i wysłane na maila. Szybko. Nie płacąc poczcie i jak ktoś chce to może sobie wydrukować u siebie.
Dopisano 10-12-15 11:29:46:
Ta kartka, którą otrzymałam szła tydzień do mnie, patrząc po stemplu pocztowym:(Bardzo fajny pomysł z tym skanowaniem ...
na święta zawsze wysyłam pocztą tradycyjne kartki do rodziny i przyjaciół, najblizszym, z którymi spędzam świeta, wręczam kartki osobiście ... od 2 lat robię je własnoręcznie
maile wysyłam do dalszych znajomych, z którymi utrzymuję kontakt internetowy
Ja po przeczytaniu artykułu: "Wysyłaj kartki i pomagaj dzieciom,'' wysyłam w tym roku z pocztakartkowa.pl tradycyjne pocztówki. Fajnie jest wiedzieć, że dzięki temu można pomóc.
Kartki zawsze:) taka tradycja świąteczna
Wysyłam około 20 ,czasem więcej.Nie lubię maili ani smsów-rozumiem postęp technologiczny ,ale tu jestem zatwardziałą tradycjonalistką.
Mierzi mnie jeden wierszyk "pisany" smsem do całej książki telefonicznej z komórki.Uwielbiam za to osobiste,nawet najbardziej lakoniczne życzenia pisane odręcznie na karcie pocztowej
Ja również wysyłam kartki świąteczne drogą pocztową ,uwielbiam je wypełniać,i uwielbiam otrzymywać.A dodam jeszcze ,ze wszystkie kartki ze świąt namiętnie przechowuję w pudełeczku. Sms-y z życzeniami też wysyłam ale to już dalszym znajomym.
Ja wysyłam tylko 2 kartki, do reszty dzwonię z życzeniami:)
Jasne. Do najbliższej rodziny i najlepszej przyjaciółki w Polsce.Często z życzeniami osobistymi. W tym roku poszło 10. Najbliższym koleżankom (tym na miejscu) osobiście przekazuje kartkę ze standardowymi życzeniami dołączoną do drobnego upominku świątecznego.
Uwielbiam je wysylac i dostawac rowniez, w tym roku ozdobilam nimi nasza ozdobe kominkowa wiec mozna cieszyc oko.

Ja akurat odkad mamy dzieciaki zamawiam kartki ze zdjeciami naszych pociech bardzo fajny pomysl na polaczenie kartki i zdjec.
Pozdrawiam cieplutko
Ja co roku wysylalam. Wy tym roku niestety jestem skazana na poczte elektroniczna bo nasza poczta nie przyjmuje kartek..... listonosze nie dochodza przez snieg;/ Okazalo sie, ze poczta przyjmuje tylko polecone u urzedowe. Reszta czeka na odwilz;/
Uważam ze żaden sms czy mail nie zastąpi tradycyjnej kartki świątecznej.
Ja osobiscie wysyłam co roku wraz z załączonym opłatkiem, i to nie takim który jest załączony w kartce na poczcie, tylko taki który sama kupię od braci franciszkanów.
Osobiście odczuwam radość kiedy otrzymuje kartkę włąsnorecznie przez kogos napisaną ,
Jest coś osobistego w tych kartkach od rodziny ,znajomych ,przyjaciół.
pozdrawiam świątecznie.