Mam na swieta zrobic tort z masa jagodowa , malinowa i w smaku masy do karpatek Dwie pierwsze to zaden problem beda na bazie masla tylko nie wiem czy masa do karpatki mi po prostu nie wyplynie spod ciasta a ma byc tort pietrowy Jaka masa o podobnym smaku moglabym zastapic karpatkowa ( tu sie przyznaje ze nigdy karpatki nie jadlam )
Masa karpatkowa to nic innego jak budyń waniliowy( lub śmietankowy) utarty z masłem i cukrem na puch,nic Ci nie wypłynie z ciasta:),oto przepis: litr mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy budyń waniliowy ( lub smietankowy) 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki maki ziemniaczanej kostka masła ( dobrej jakosci) kostka margaryny
Mam na swieta zrobic tort z masa jagodowa , malinowa i w smaku masy do karpatek
Dwie pierwsze to zaden problem beda na bazie masla tylko nie wiem czy masa do karpatki mi po prostu nie wyplynie spod ciasta a ma byc tort pietrowy
Jaka masa o podobnym smaku moglabym zastapic karpatkowa ( tu sie przyznaje ze nigdy karpatki nie jadlam )
Masa karpatkowa to nic innego jak budyń waniliowy( lub śmietankowy) utarty z masłem i cukrem na puch,nic Ci nie wypłynie z ciasta:),oto przepis:
litr mleka
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
budyń waniliowy ( lub smietankowy)
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki maki ziemniaczanej
kostka masła ( dobrej jakosci)
kostka margaryny
Dziekuje serdecznie