Forum

Kuchenne porady

Tort -masa pytanko

  • Autor: Nastia Data: 2010-12-20 07:47:15

    Mam na swieta zrobic tort z masa jagodowa , malinowa i w smaku masy do karpatek 
    Dwie pierwsze to zaden problem beda na bazie masla tylko nie wiem czy masa do karpatki mi po prostu nie wyplynie spod ciasta a ma byc tort pietrowy
    Jaka masa o podobnym smaku moglabym zastapic karpatkowa ( tu sie przyznaje ze nigdy karpatki nie jadlam )

  • Autor: hope30 Data: 2010-12-20 08:11:34

    Masa karpatkowa to nic innego jak budyń waniliowy( lub śmietankowy) utarty z masłem i cukrem na puch,nic Ci nie wypłynie z ciasta:),oto przepis:
    litr mleka
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    budyń waniliowy ( lub smietankowy)
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki maki ziemniaczanej
    kostka masła ( dobrej jakosci)
    kostka margaryny

  • Autor: Nastia Data: 2010-12-20 08:36:28

    Dziekuje serdecznie

Przejdź do pełnej wersji serwisu