Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Internet w Netii -czy ktoś posiada? czy warto?

• Autor: monciakrk Data: 2010-12-22 06:19:35

Witajcie posiadam internet radiowy lecz niestety nie chodzi on najlepiej a w czasie świąt to totalna porażka szkoda siadać przed laptopem ,mam linię telekomunikacji czy zamiana na net Netii to dobry pomysł?Podobno nawet można korzystać z netu bez linii w tp.sa.Proszę o użytkowników Netii o radę.

• Autor: as Data: 2010-12-22 08:11:58

Ja też mam internet radiowy i na początku chodził słabo. Za każdym razem jak były problemy dzwoniłam do nich. Jednym razem szef chciał nawet z nami rozwiązać umowę bez konsekwencji ale się nie daliśmy. Przez nas sieć udoskonalili i chodzi super. Specjalnie dla nas założyli dodatkowy przekaźnik. Często marudzili, że nikt nie zgłasza problemu tylko my. Trwało to kilka lat ale się udało. Teraz za niewielka dopłata mam internet 2 razy szybszy niż jest ogólnie dostarczany. 

Dopisano 10-12-22 9:33:37:

Znajomi maja internet neostrade i to jest tragedia. Internet chodzi jak chce. Oczywiście często nie stabilnie. Dla mnie najważniejsze jest by o serwis było łatwo. By naprawiali tego samego dnia co się popsuło. U mnie tak jest.

• Autor: ekkore Data: 2010-12-22 09:29:09

Internet stacjonarny jest możliwy tylko i wyłacznie wtedy, gdy masz połozone kable. Bez względu na operatora.
    Dopiero wtedy mozesz myśleć o wyborze operatora - na lini pociągnietych kabli.

Ja mam netie na linii TP.
    Nie jets źle, choć mogło być lepiej.
    Ale była jakś przyczyna  -skoro zmieniłam operatora.
    Jak działaja tak działają  -ale przynajmniej uznają swoje winy.
    Troche czasu zajmuje ustalenie wszystkiego, aby było jak trzeba - ale za ich błędy zawyczaj przyznaja bonusy abonamentowe.
    Ja w tym roku przeszłam również z telefonem do nich. Zamiast abonamentu za 1 zł - przez 3 miesiace przysyłali pełnopłatne rachunki Dzwoniłam. Po tym okresie  -wreszcie znalazł się ktoś kompetentny - znizkowy abonament przesunęłi (czyli i tak miałam pół roku), a do tego obnizyli internet na pół roku - też za 1 zł.

• Autor: ania Data: 2010-12-22 09:41:14

ja mam w neti już 3 lata i wszystko działa sprawnie, wczesniej miałam neostradę - to dopiero była jazda - ciągle same problemy. Teraz nie mam neti nic do zarzucenia, nie rozłączają bez powodu. Sieć jest zabezoieczona więc sasiad nie podkrada mi sygnału a w każdej części domu jest dobry zasięg.

• Autor: Iloria Data: 2010-12-22 11:59:53

Mam interenet w Netii i uważam, że jest to porażka. Miałam z nimi okropne problemy. Wielokrotnie do nich dzwoniłam i pisałam reklamacje. Oczywiście Netia w moim mieście używa kabli TP. Tej z kolei nie śpieszy się z jakimikolwiek naprawami - pierwszeństwo mają użytkownicy neostrady.  Czekam tylko do końca umowy i już nie przedłużę na kolejny okres. Być może w większych miastach netia działa sprawniej ale u mnie.... porażka.

• Autor: mintak Data: 2010-12-22 14:32:35

Ja mam neostradę juz kilka dobrych lat i nie miałam nigdy problemów. Jak coś dawno temu nie działało to na bezpłatnej infolinii można wszystko załatwić.

• Autor: ekkore Data: 2010-12-22 14:54:39

Ale to nie wina netii - tylko tpsy.
    Powrót do tp najprawdopodobniej niczego nie zmieni - te same kable.

Ja też stoję przed takim dylematem - umowę mam do marca, już nie raz mówiłąm, że nei przedłużę - szczególnie, gdy nie było netu..
    Ale tak naprawdę nei wiem.
    Kontakt z netią łatwiejszy niż TP - moze nie łatwiejszy w sensie organizacyjnym. Ale bardziej możliwy do osiągnięcia założonego skutku...

Ja zastanawiałam się na mobilnym - jak na moje potrzeby za ta samą cenę miałabym więcej ( i zarazem taniej). Przestestowałam - w czasie awarii doładowując sobie playa - gdy musiałam pilnie coś wysłać
    Tyle, że młody gra w sieciówki - a to już bankrutacja bez stałego łącza

• Autor: monciakrk Data: 2010-12-23 05:22:31

Dziękuję za odpowiedzi i stwierdzam że już sama nie wiem może pomęczę dostawcę radiowego netu o jakieś naprawy ,może coś zaradzi bo widzę że Netia nie u wszystkich dobrze chodzi a umowę podpisuje się na dłuzszy czas.

Przejdź do pełnej wersji serwisu