Wczoraj upieklam rurki wg przepisu skolopendry, ktore zamierzalam dzisiaj napelnic kremem i zaniesc do szkoly, na swietowanie Bozego Narodzenia w klasie u mojego syna.Niestety okazalo sie, ze Kuba ma bol brzucha i prawdopodobnie nigdzie nie pojdziemy. Chcialabym te rurki zachowac do swiat.Podpowiedzcie mi prosze, czy moge je (oczywiscie bez kremu) przechowac tak dlugo? i jak je przechowac, zeby nie zeschly sie nadmiernie
Wczoraj upieklam rurki wg przepisu skolopendry, ktore zamierzalam dzisiaj napelnic kremem i zaniesc do szkoly, na swietowanie Bozego Narodzenia w klasie u mojego syna.Niestety okazalo sie, ze Kuba ma bol brzucha i prawdopodobnie nigdzie nie pojdziemy. Chcialabym te rurki zachowac do swiat.Podpowiedzcie mi prosze, czy moge je (oczywiscie bez kremu) przechowac tak dlugo? i jak je przechowac, zeby nie zeschly sie nadmiernie
Wg tego przepisu:) http://wielkiezarcie.com/recipe14346.html .Wiem, ze to podobienstwo nickow jest uderzajace ale jak sie logowalam na WZ to nie wiedzialam o istnieniu skolopendry:).moj nick towarzyszy mi juz prawie 20 lat. Wiesz makusiu co z tymi rurkami??
A widzisz! ja myślałam że pomyliłaś się z nikami, teraz widzę że to inny , a ja szukałam w Twoich przepisach i zgłupiałam:)) Co do rurek, ja piekłam "korpusy", tydzień przed imprezą, trzymałam w metalowych puszkach, w przeddzień napełniałam kremem, spokojnie możesz przechowac :)
Sioniu musisz poprostu piec rurki na 10 foremkach az do wyczerpania ciasta.Napewno dluzej to potrwa ale co tam....Mozesz nawijac ciasto na jak tylko zdejmiesz poprzednie rureczki i foremki nieco przestygna.nie trzeba ich ponownie smarowac.Powodzenia
Dzięki za informację, później poszukam na allegro. A pytałam gdzie można je kupić dlatego, że ostatnio raczej robię zakupy w hipermarketach, a tam ich nie widziałam.
Wczoraj upieklam rurki wg przepisu skolopendry, ktore zamierzalam dzisiaj
Wg czyjego przepisu, skopolendro?napelnic kremem i zaniesc do szkoly, na swietowanie Bozego Narodzenia w klasie
u mojego syna.Niestety okazalo sie, ze Kuba ma bol brzucha i prawdopodobnie
nigdzie nie pojdziemy. Chcialabym te rurki zachowac do swiat.Podpowiedzcie mi
prosze, czy moge je (oczywiscie bez kremu) przechowac tak dlugo? i jak je
przechowac, zeby nie zeschly sie nadmiernie
Wg tego przepisu:) http://wielkiezarcie.com/recipe14346.html .Wiem, ze to podobienstwo nickow jest uderzajace ale jak sie logowalam na WZ to nie wiedzialam o istnieniu skolopendry:).moj nick towarzyszy mi juz prawie 20 lat. Wiesz makusiu co z tymi rurkami??
A widzisz! ja myślałam że pomyliłaś się z nikami, teraz widzę że to inny
, a ja szukałam w Twoich przepisach i zgłupiałam:))
Co do rurek, ja piekłam "korpusy", tydzień przed imprezą, trzymałam w metalowych puszkach, w przeddzień napełniałam kremem, spokojnie możesz przechowac :)
Bardzo Ci dziekuje:) milego dnia
A jak to technicznie rozwiązać, jeśli mam tylko 10 foremek a tego ciasta jest na więcej sztuk?
I jeszcze jedno, czy próbowałyscie robic wytrawne (nie na słodko nadzienie) rurki? Jeśli tak to z czym?
Może mi ktoś pomóc?
Z góry dziękuję
Sioniu musisz poprostu piec rurki na 10 foremkach az do wyczerpania ciasta.Napewno dluzej to potrwa ale co tam....Mozesz nawijac ciasto na jak tylko zdejmiesz poprzednie rureczki i foremki nieco przestygna.nie trzeba ich ponownie smarowac.Powodzenia
Można też dokupić foremki :)
no wlasnie bede musiala sobie kupic takie foremki bo nie mam a chcialabym zrobic takie rurki :D
Z chęcią zrobiłam takie rurki z kremem, ale najpierw muszę zaopatrzyć się w foremki- gdzie można je kupić?
Poszukaj w sklepie gospodarskim, lub na allegro.
Dzięki za informację, później poszukam na allegro. A pytałam gdzie można je kupić dlatego, że ostatnio raczej robię zakupy w hipermarketach, a tam ich nie widziałam.
Zerknij na stoisko z blaszkami do pieczenia, tortownicami, na pewno są:)