witam,cos mnie wczoraj zamroczylo i pojemniczek z bardzo ostra papryka potraktowalam jak zwylky pieprz,ja lubie ostre jedzonko,ale moja rodzinka niekoniecznie,miesko duszone do bigu w ten sposob doprawilam oraz ciasto do rybki w pomidorach,czy cos mozna z tym zrobic??
Wiem,że ta odpowiedz już Ci się nie przyda odnośnie "grudniowego"mięska,ale może i Tobie,i komuś innemu zdarzyć się znów coś podobnego.Wcześniej nie zauwazyłam tego postu. Mięso można pokroić drobniutko,dokroić do niego świeże,nie przyprawione mięso,cebulkę,ew,jakieś warzywa i mamy gulasz.Lub zmielić,dodać zmielone gotowane mięso ,czy pieczone (też bez przypraw) i zrobić pulpety ew.farsz do pierogów,krokietów ,knedli.Można dodać kiszoną kapustę czy kaszę gryczaną (do farszu). Pokroić,wyłożyć na pokrojone ziemniaki,polać sosem (np pomidorowym),zapiec. Pokroić lub zmielić,podsmażyć,dodać pomidorów z puszki wraz z zalewą i masz sos do spaghetti. Oczywiscie możliwości jest jeszcze wiele.Można dodać jeszcze łagodne przyprawy,zioła,grzyby,paprykę słodką i...itd. Ciasto-dorobić ciasta bez przypraw i wymieszać.Skoro go zostanie,wbić jajko,dodać mleka czy wody,usmazyć lekko pikantne naleśniki,napełnić farszem jaki lubisz,ale raczej nie słodkim. Z pewnościa sama będziez już miała jakieś pomysły.
Przypomniało mise-również po dodaniu innego mięsa użyć do pasztetu lub pasztecików. Można podzielic na małe porcje,zamrozić i póżniej zużywac na raty właśnie do potraw tego typu,jakie wymieniłam
witam,cos mnie wczoraj zamroczylo i pojemniczek z bardzo ostra papryka potraktowalam jak zwylky pieprz,ja lubie ostre jedzonko,ale moja rodzinka niekoniecznie,miesko duszone do bigu w ten sposob doprawilam oraz ciasto do rybki w pomidorach,czy cos mozna z tym zrobic??
Wiem,że ta odpowiedz już Ci się nie przyda odnośnie "grudniowego"mięska,ale może i Tobie,i komuś innemu zdarzyć się znów coś podobnego.Wcześniej nie zauwazyłam tego postu.
Mięso można pokroić drobniutko,dokroić do niego świeże,nie przyprawione mięso,cebulkę,ew,jakieś warzywa i mamy gulasz.Lub zmielić,dodać zmielone gotowane mięso ,czy pieczone (też bez przypraw) i zrobić pulpety ew.farsz do pierogów,krokietów ,knedli.Można dodać kiszoną kapustę czy kaszę gryczaną (do farszu).
Pokroić,wyłożyć na pokrojone ziemniaki,polać sosem (np pomidorowym),zapiec.
Pokroić lub zmielić,podsmażyć,dodać pomidorów z puszki wraz z zalewą i masz sos do spaghetti.
Oczywiscie możliwości jest jeszcze wiele.Można dodać jeszcze łagodne przyprawy,zioła,grzyby,paprykę słodką i...itd.
Ciasto-dorobić ciasta bez przypraw i wymieszać.Skoro go zostanie,wbić jajko,dodać mleka czy wody,usmazyć lekko pikantne naleśniki,napełnić farszem jaki lubisz,ale raczej nie słodkim.
Z pewnościa sama będziez już miała jakieś pomysły.
Przypomniało mise-również po dodaniu innego mięsa użyć do pasztetu lub pasztecików.
Można podzielic na małe porcje,zamrozić i póżniej zużywac na raty właśnie do potraw tego typu,jakie wymieniłam