Forum

Kuchenne porady

jaka masa do Orzechowca, z orzechami czy budyniowa?

  • Autor: karolinkaj Data: 2010-12-23 14:19:38

    witam wszystkich, pierwszy raz pieke orzechowiec, przepis mam od mamy ale sa podobne na wż, i mama dala mi dwie masy do wyboru, albo budyniowa, albo z mielonymi orzechami, zeby bylo wiadomo o co chodzi wklejam dwa przepisy jeden z orzechowa jeden z budyniowa - KTÓRĄ RADZICIE ZROBIC?

    ORZECHOWA:
    http://wielkiezarcie.com/recipe7283.html

    BUDYNIOWA:
    http://wielkiezarcie.com/recipe1044.html

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-12-23 15:09:33

    A brałas pod uwagę mase grysikową ? Jest pyszna i super pasuje do orzechowo-miodowych ciast.

  • Autor: karolinkaj Data: 2010-12-23 15:26:33

    kurcze szkoda ze wczesniej nie odpisalas:( wiesz ze juz kiedys chodzil mi po glowie smak jednej masy i nie moglam sobie przypomniej jakiej - no wlasnie grysikowej! nawet nie wiem jak ja zrobic ale wiem ze mama robila, juz zamoczylam orzechy w mleku i robie ta orzechowa, cos innego jak dla mnie bo najczesciej robie wlasnie budyniowa.
    jakbys miala dobry przepis na ta grysikowa to wstaw prosze - przyda sie na pewno:)

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-12-23 17:27:12

    Ja robię ta z przepisu na miodownik Dorotaxx ( nie moge wstawic linka, nie wiem dlaczego ) . Przepis nazywa się Miodownik z masą grysikową, spróbuj znalezc przez wyszukiwarke.

Przejdź do pełnej wersji serwisu