No więc, ja z takim pytankiem... Co przygotować z całego amura? Jakoś latem mąż takowego złowił, sprawił i zamroził, no i chcielibyśmy go jakoś fajnie upiec (najlepiej w całości) na jutrzejszą kolację. Karpika smażymy tradycyjnie w jajku i bułce i przydałoby się coś dla odmiany:D Macie może kochane żarłoczki jakieś doświadczenie w tej materii?
No więc, ja z takim pytankiem... Co przygotować z całego amura?
Jakoś latem mąż takowego złowił, sprawił i zamroził, no i chcielibyśmy go jakoś fajnie upiec (najlepiej w całości) na jutrzejszą kolację. Karpika smażymy tradycyjnie w jajku i bułce i przydałoby się coś dla odmiany:D
Macie może kochane żarłoczki jakieś doświadczenie w tej materii?
Moi znajomi przygotowuja amura pieczonego w folii z oliwa z oliwek ,czabrem,czosnkiem i czerwonymi pomidorami smakuje fantastycznie :)
Brzmi ciekawie:) A wiesz może coś więcej na ten temat, jakieś szczegóły?