Forum

Kuchenne porady

Gotowanie grzybów

  • Autor: as Data: 2010-12-23 22:37:52

    Suszone grzyby po namoczeniu gotować w tej wodzie co się moczyły, czy w świeżej? 

  • Autor: balbisia19 Data: 2010-12-23 22:39:27

    Ja gotuje w tej co sie moczyły

  • Autor: Wkn Data: 2010-12-23 23:14:24

    Ja też gotuję w tej samej, aby zachować jak najwięcej smaku grzybów. Jeśli jednak zamierzasz wykorzystać wodę z gotowania i nie chcesz, aby miała zbyt intensywny smak i grzybowa goryczkę, możesz wodę wymienić.

  • Autor: Kamilla Data: 2010-12-24 04:51:09

    Ja gotuje w tej samej wodzie, a po ugotowaniu to mozna wode dodac do bigosu, kapustki czy zamrozic sobie i wykorzystac pozniej

  • Autor: Alll Data: 2010-12-24 05:58:11

    Grzyby które będę smażyć, moczę przez noc w mleku. Mleko wylewam, leciusieńko płuczę, gotuję i smażę.
    Tak robię np. z kapeluszami borowików które dodaję do karpia. Pycha!!!!!

  • Autor: RN Data: 2010-12-24 13:37:32

    No pięęęęęknie .... wszyscy moczą grzyby przed ugotowaniem tylko nie ja!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu