Świąteczny szał sprzątania, gotowania, pieczenia i ozdabiania domów za nami, można znaleźć chwilę na dokumentację tego, co za oknem :)
Gdańsk w tym roku znów błysnął olbrzymią choinką oświetloną milionem kolorowych lampek. I ładne i oczopląsu można dostać. Jak w ubiegłym roku oprócz bombek z herbem miasta zawisło wiele kreatywnych ozdób wykonanych przez dzieci. Przed drzewem gigantem drewniana szopka, ta sama co ubiegłej zimy, skromna i prosta. Do Długiego Targu przykleił się miniaturkowy świąteczny jarmark. Przycupnęły koksowniki, przy których można było ogrzać zmarznięte dłonie, a za nimi stanęła fabryka Świętego Mikołaja wraz z pomocnikami ubranymi w kolorowe kubraczki. Podoba mi się tegoroczny Gdańsk :)
fakt, że w tym roku jarmark był na długim targu zdecydowanie pozytywnie wpłynęło na wygląd całej długiej :). tylko dalej do tramwaju było ;) ale fakt, jest ładnie :)
Witajcie w Krakowie :) Ubrany jest raczej kryzysowo. Tak wyglądają wszystkie latarnie naokoło Rynku Głównego. A tak Rynek: jest jeszcze kilka kramów z Jarmarku Bożonarodzeniowego. Tutaj chcę zaznaczyć, że żadnego plastiku i chińszczyzny nie ma na naszych Jarmarkach rynkowych, samo rękodzieło. No i oczywiście jadło, trunki gorące też są :) dla zmarznietych spacerowiczów :)
Rzeszów w tym roku jest jeszcze piękniejszy nż rok temu. Poniżej kilka fotek, trochę niewyraźne bo większość robiona w czasie jazdy samochodem , , , ,, , ,, , , każda ulica ma inne świąteczne oświetlenie, gdyby wszystko sfotografować byłoby naprawdę dużo zdjęć, ale najlepiej zobaczyć na żywo.
Iluminacje świetlne to nie tylko bajkowy klimat świąteczny ale także cudowny makijaz dla niejednego miasta - jak żaden inny potrafi skupić wzrok na tym, co piękne a ukryć to, co jest do ukrycia...
Gdańsk pamiętam w letniej oprawie a tu taka magia...:)
Chcę się pochwalić, że mojemu miastu w świątecznej oprawie jest wyjatkowo do twarzy. Rzeszów w tym czasie czaruje, kokietuje, wzrusza...
W ubiegłym roku Rzeszów w rankingu na najpiękniej ozdobione miasto zajął I miejsce. W tym roku głosowanie jeszcze trwa głosowac mozna tu: www.swiecsie.pl
Świąteczny szał sprzątania, gotowania, pieczenia i ozdabiania domów za nami, można znaleźć chwilę na dokumentację tego, co za oknem :)
Gdańsk w tym roku znów błysnął olbrzymią choinką oświetloną milionem kolorowych lampek. I ładne i oczopląsu można dostać. Jak w ubiegłym roku oprócz bombek z herbem miasta zawisło wiele kreatywnych ozdób wykonanych przez dzieci. Przed drzewem gigantem drewniana szopka, ta sama co ubiegłej zimy, skromna i prosta.
Do Długiego Targu przykleił się miniaturkowy świąteczny jarmark. Przycupnęły koksowniki, przy których można było ogrzać zmarznięte dłonie, a za nimi stanęła fabryka Świętego Mikołaja wraz z pomocnikami ubranymi w kolorowe kubraczki.
Podoba mi się tegoroczny Gdańsk :)
A jak jest u Was?
Bardzo ladnie
fakt, że w tym roku jarmark był na długim targu zdecydowanie pozytywnie wpłynęło na wygląd całej długiej :).
tylko dalej do tramwaju było ;)
ale fakt, jest ładnie :)
Ogromna choinka i piękne rzeźby w szopce na zamojskiej Starówce.
Witajcie w Krakowie :) Ubrany jest raczej kryzysowo. Tak wyglądają wszystkie latarnie naokoło Rynku Głównego. A tak Rynek:
jest jeszcze kilka kramów z Jarmarku Bożonarodzeniowego. Tutaj chcę zaznaczyć, że żadnego plastiku i chińszczyzny nie ma na naszych Jarmarkach rynkowych, samo rękodzieło. No i oczywiście jadło, trunki gorące też są :)
dla zmarznietych spacerowiczów :)
To Droga Królewska.
U mnie nie jest ładnie, ale dziś wieczorem będę podziwiać te cudeńka w Gdańsku bo zmierzam w tamtym kierunku. Ślicznie jest :)
Rzeszów w tym roku jest jeszcze piękniejszy nż rok temu. Poniżej kilka fotek, trochę niewyraźne bo większość robiona w czasie jazdy samochodem
, , , ,, , ,, , , każda ulica ma inne świąteczne oświetlenie, gdyby wszystko sfotografować byłoby naprawdę dużo zdjęć, ale najlepiej zobaczyć na żywo.
Rzeczywiście wygląda bardzo ładnie!
Iluminacje świetlne to nie tylko bajkowy klimat świąteczny ale także cudowny makijaz dla niejednego miasta - jak żaden inny potrafi skupić wzrok na tym, co piękne a ukryć to, co jest do ukrycia...
Gdańsk pamiętam w letniej oprawie a tu taka magia...:)
Chcę się pochwalić, że mojemu miastu w świątecznej oprawie jest wyjatkowo do twarzy.
Rzeszów w tym czasie czaruje, kokietuje, wzrusza...
W ubiegłym roku Rzeszów w rankingu na najpiękniej ozdobione miasto zajął I miejsce.
W tym roku głosowanie jeszcze trwa głosowac mozna tu: www.swiecsie.pl
Mój aparat miewa kaprysy i właśnie odmawia wspólpracy ale rzeszowskie iluminacje można
pooglądać np. tu:
http://www.youtube.com/results?search_query=iluminacje+%C5%9Bwi%C4%85teczne+w+rzeszowie&aq=f