Forum

Galeria

Lampki, choinki, ozdoby na naszych ulicach - galeria 2010

• Autor: Wkn Data: 2010-12-28 19:06:32

Świąteczny szał sprzątania, gotowania, pieczenia i ozdabiania domów za nami, można znaleźć chwilę na dokumentację tego, co za oknem :)

Gdańsk w tym roku znów błysnął olbrzymią choinką oświetloną milionem kolorowych lampek. I ładne i oczopląsu można dostać. Jak w ubiegłym roku oprócz bombek z herbem miasta zawisło wiele kreatywnych ozdób wykonanych przez dzieci. Przed drzewem gigantem drewniana szopka, ta sama co ubiegłej zimy, skromna i prosta.
    Do Długiego Targu przykleił się miniaturkowy świąteczny jarmark. Przycupnęły koksowniki, przy których można było ogrzać zmarznięte dłonie, a za nimi stanęła fabryka Świętego Mikołaja wraz z pomocnikami ubranymi w kolorowe kubraczki.
    Podoba mi się tegoroczny Gdańsk :)

A jak jest u Was?

• Autor: MARTA84 Data: 2010-12-28 19:40:04

Bardzo ladnie

• Autor: monique21 Data: 2010-12-28 22:23:15

fakt, że w tym roku jarmark był na długim targu zdecydowanie pozytywnie wpłynęło na wygląd całej długiej :).
    tylko dalej do tramwaju było ;)
    ale fakt, jest ładnie :)

• Autor: dj Data: 2010-12-29 16:39:31

Ogromna choinka i piękne rzeźby w szopce na zamojskiej Starówce.

• Autor: ewka63 Data: 2010-12-30 10:10:37

Witajcie w Krakowie :) Ubrany jest raczej kryzysowo. Tak wyglądają wszystkie latarnie naokoło Rynku Głównego. A tak Rynek:
    jest jeszcze kilka kramów z Jarmarku Bożonarodzeniowego. Tutaj chcę zaznaczyć, że żadnego plastiku i chińszczyzny nie ma na naszych Jarmarkach rynkowych, samo rękodzieło. No i oczywiście jadło, trunki gorące też są :)
    dla zmarznietych spacerowiczów :)

To Droga Królewska.

• Autor: mahika Data: 2010-12-30 10:17:09

U mnie nie jest ładnie, ale dziś wieczorem będę podziwiać te cudeńka w Gdańsku bo zmierzam w tamtym kierunku. Ślicznie jest :)

• Autor: ANETA MUSIAŁ Data: 2011-01-07 18:29:27

Rzeszów w tym roku jest jeszcze piękniejszy nż rok temu. Poniżej kilka fotek, trochę niewyraźne bo większość robiona w czasie jazdy samochodem
    , , , ,, , ,, , , każda ulica ma inne świąteczne oświetlenie, gdyby wszystko sfotografować byłoby naprawdę dużo zdjęć, ale najlepiej zobaczyć na żywo.

• Autor: Wkn Data: 2011-01-07 18:42:45

Rzeczywiście wygląda bardzo ładnie!

• Autor: alidab Data: 2011-01-07 20:58:13

Iluminacje świetlne to nie tylko bajkowy klimat świąteczny ale także cudowny makijaz dla niejednego miasta - jak żaden inny potrafi skupić wzrok na tym, co piękne a ukryć to, co jest do ukrycia...

Gdańsk pamiętam w letniej oprawie a tu taka magia...:)

Chcę się pochwalić, że mojemu miastu w świątecznej oprawie jest wyjatkowo do twarzy.
    Rzeszów w tym czasie czaruje, kokietuje, wzrusza...

W ubiegłym roku Rzeszów w rankingu na najpiękniej ozdobione miasto zajął I miejsce.
    W tym roku głosowanie jeszcze trwa głosowac mozna tu: www.swiecsie.pl

Mój aparat miewa kaprysy i właśnie odmawia wspólpracy ale rzeszowskie iluminacje można
    pooglądać np. tu:
    http://www.youtube.com/results?search_query=iluminacje+%C5%9Bwi%C4%85teczne+w+rzeszowie&aq=f

Przejdź do pełnej wersji serwisu