1.Wybrać nazwę domeny i zarejestrować ją np tutaj: home.pl, nazwa.pl, active24.pl, etc 2.Wykupić miejsce na serwerze np jak wyżej 3.Założyc stronę - samemu lub za pośrednictwem firmy. Jeśli jesteś zielona, jak piszesz, to tylko to drugie rozwiązanie wchodzi w rachubę. No chyba że wyjdziesz za mąż za informatyka - ale per saldo to chyba lepiej wynająć firmę 4.Na niektórych portalach (np. interia.pl) możesz założyć stronę za darmo korzystając z ich szablonów. Wiąże się to jednak z pewnymi ograniczeniami co do nazwy strony jej wielkości i funkcjonalności. Choć na początek wydaje się być niezłym rozwiązaniem. Za darmo możesz sprawdzić jak to wszystko działa....
Dziewczynki i chłopcy podpowiedcie jak mam załozyć sobie stronę internetową ? jestem zielona w tym temacie
1.Wybrać nazwę domeny i zarejestrować ją np tutaj: home.pl, nazwa.pl, active24.pl, etc
2.Wykupić miejsce na serwerze np jak wyżej
3.Założyc stronę - samemu lub za pośrednictwem firmy. Jeśli jesteś zielona, jak piszesz, to tylko to drugie rozwiązanie wchodzi w rachubę. No chyba że wyjdziesz za mąż za informatyka - ale per saldo to chyba lepiej wynająć firmę
4.Na niektórych portalach (np. interia.pl) możesz założyć stronę za darmo korzystając z ich szablonów. Wiąże się to jednak z pewnymi ograniczeniami co do nazwy strony jej wielkości i funkcjonalności. Choć na początek wydaje się być niezłym rozwiązaniem. Za darmo możesz sprawdzić jak to wszystko działa....
hahah z tym zamążpójściem to mnie rozbawiłeś ;-)
wiesz interesuje mnie własnie na razie takie darmowe wiec chcę zobaczyc jak to wygląda
a gdzie na tej interia.pl mozna to zobaczyć?
http://blog.onet.pl/ tutaj jest na onecie.
Ale jesli chcesz gdzie indziej to wpisz w google - darmowe blogi i wyskoczy Ci całe mnóstwo linków.
Ja mam na webd.pl. Tam kupujesz miejsce i domenę. Potem w panelu instalujesz Joomla 1.5 - szczegóły jak to zrobić na forach i www.joomla.pl