Kochani.! marzy mi się upiec....taki świeżutki..pachnący.. chlebek...pajdkę zjeść .. z masełkiem..mniam.. w związku z czym proszę o radę...jaki sprzęt będzie najlepszy...i jakiej firmy się sprawdza.??proszę o pomoc z góry dziekuję i pozdrawiam..
zgadzam sie jak najbardziej z powyzsza opinia. Wystarczy troche poeksperymentowac z przepisami znalezionymi w sieci, troche poczytac o technice wypieku, zaopatrzyc sie w odpowiednia blaszke lub forme po czym zabrac pierwsze ciasto i upiec chleb. Co do informacji jak to zrobic, to polecam bardzo ciekawy blog na temat pieczenia chlebow i ciast: http://pracowniawypiekow.blogspot.com/
miałam to szczescie ze brat mi przyniósł na sprobę taką maszyne do pieczenia chleba - mówiłze jak mi się spodoba to mogę sobie ja zostawić , zrobiłam i chlebek bardzo dobry ale jak pomyslałam ze jak takie coś duzego mam miec w kuchni to okropienstwo - za duze nieporeczne i do tego 400 zł kosztowało. przeciez na codzień chleba nie pieczemy , uznałam ze nie jest to praktyczna rzecz jedynie dodatkowy gadżet , chlebek wychodzi taki jak ze sklepu tylko rózni się tym ze mozna go jesc na ciepło , a przepisy są dołaczone do tego urządzenia taka ksiarzeczka. ja równiez uwazam ze lepiej upiec w piekarniku ;-)
Zastanawiałam się również nad automatem do pieczenia chleba, ale wybrałam coś innego... mianowicie kupiłam taką specjalną miskę z Tupperware oraz "mix max" i nie potrzeba automatu ;) Do tej miski wrzuca się wszystkie składniki, lekko się miesza i zostawia w ciepłej wodzie na krótki okres czasu - w tym momencie drożdże rosną i całą masę wlewamy do form ( polecam silikonowe, ponieważ z łatwością wyjmuje się chlebek).
Witam.Ja mam moulinex xxl,super wyrabia wszystkie drożdżowce (wyrabiając ręcznie często miałam zakalce) teraz pięknie wyrasta ale wszystko piekę w piekarniku,zdecydowanie lepiej wyrasta i ogólnie jest lepsze.Maszyna tez super wyrabia ciasto na pierogi.
Aniu mam takową maszyne lat juz..... długo w każdym razie. Kupiłam ją za grosze na allegro i dobrze,że nie kosztowała sporo. Nie piekłam w nim ani razu chleba, za to wyrabiam wszystkie ciasta w nim, zwłaszcza drożdżowe i na pierogi. Zastanów się czy na pewno bedziesz często uzywać i wykorzystasz wszystkie funkcje.
Kochani.! marzy mi się upiec....taki świeżutki..pachnący.. chlebek...pajdkę zjeść .. z masełkiem..mniam..
w związku z czym proszę o radę...jaki sprzęt będzie najlepszy...i jakiej firmy się sprawdza.??proszę o pomoc z góry dziekuję i pozdrawiam..
http://wielkiezarcie.com/search.php?query=automat+do+chleba&search=Szukaj
Wystarczy zwykły piekarnik. Bardziej doświadczone piekarki z reguły nie używaja automatów do pieczenia chleba.
zgadzam sie jak najbardziej z powyzsza opinia. Wystarczy troche poeksperymentowac z przepisami znalezionymi w sieci, troche poczytac o technice wypieku, zaopatrzyc sie w odpowiednia blaszke lub forme po czym zabrac pierwsze ciasto i upiec chleb.
Co do informacji jak to zrobic, to polecam bardzo ciekawy blog na temat pieczenia chlebow i ciast: http://pracowniawypiekow.blogspot.com/
Najlepszy garnek rzymski i dobry piekarnik. Ale mam też maszynę Made in Tesco - wystarcza ;)
miałam to szczescie ze brat mi przyniósł na sprobę taką maszyne do pieczenia chleba - mówiłze jak mi się spodoba to mogę sobie ja zostawić , zrobiłam i chlebek bardzo dobry ale jak pomyslałam ze jak takie coś duzego mam miec w kuchni to okropienstwo - za duze nieporeczne i do tego 400 zł kosztowało. przeciez na codzień chleba nie pieczemy , uznałam ze nie jest to praktyczna rzecz jedynie dodatkowy gadżet , chlebek wychodzi taki jak ze sklepu tylko rózni się tym ze mozna go jesc na ciepło , a przepisy są dołaczone do tego urządzenia taka ksiarzeczka. ja równiez uwazam ze lepiej upiec w piekarniku ;-)
Zastanawiałam się również nad automatem do pieczenia chleba, ale wybrałam coś innego... mianowicie kupiłam taką specjalną miskę z Tupperware oraz "mix max" i nie potrzeba automatu ;)
Do tej miski wrzuca się wszystkie składniki, lekko się miesza i zostawia w ciepłej wodzie na krótki okres czasu - w tym momencie drożdże rosną i całą masę wlewamy do form ( polecam silikonowe, ponieważ z łatwością wyjmuje się chlebek).
Witam.Ja mam moulinex xxl,super wyrabia wszystkie drożdżowce (wyrabiając ręcznie często miałam zakalce) teraz pięknie wyrasta ale wszystko piekę w piekarniku,zdecydowanie lepiej wyrasta i ogólnie jest lepsze.Maszyna tez super wyrabia ciasto na pierogi.
Aniu mam takową maszyne lat juz..... długo w każdym razie. Kupiłam ją za grosze na allegro i dobrze,że nie kosztowała sporo. Nie piekłam w nim ani razu chleba, za to wyrabiam wszystkie ciasta w nim, zwłaszcza drożdżowe i na pierogi.
Zastanów się czy na pewno bedziesz często uzywać i wykorzystasz wszystkie funkcje.