tak myslałam jak nazwię swoją firemkę cukierniczą i od zawsze chodzi mi po głowie Wypieki Barbaraki co Wy na to ? mozemacie jakies inne pomysły moze jakas nazwa jednoczłonowa? proszę o sugestie
A według mnie "Wypieki u Barbarki" są zdecydowanie lepsze niż "Wypieki u Barbary". Myślę, że taka nazwa mniej poważna z uśmiechem zachęca do zakupów, daje znać, że właścicielka jest osobą miłą, przyjazną, wesołą, a nie poważną Barbarą... A może "Basiowe wypieki"???
Czyli Basiu zdecydowałaś się na firmę? Gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko szło zgodnie z planem:) Ja jestem na etapie siedzenia w domu z dziećmi, ale kiedy pójdą do przedszkola też chciałabym zająć się czymś na poważnie, niestety raczej nie będzie to salon kosmetyczny zgodnie z wykształceniem, bo nie miałabym wtedy zbyt wiele czaasu dla rodziny, ale coś wymyślę:) W końcu mam jeszcze dwa lata do namysłu:)
a diabliwie się boję ze to moze nie wyjsc ten zały interes, boję się ze dotacji na ten rok bedzie mniej ich - słyszałm ze napodkarpaciu z urzedu pracy te 18 tysiecy będą przez puł czyli około 9 tysiecy będą tylko dawać (co za takie pieniądze mozna zrobić ;-( ) jA bedę się starać o 40 tysiecy . trzymajcie kciuki tobie tez zyczę abyś otowrzyła cos co kochasz robić
wydaje mi sie, ze WYPIEKI BARBARKI nie bardzo pasuje....Ja kupuje placki u Pani, ktorej firma ma nazwe "RARYTAS";-) nazwy firmy szukalabym chyba bardziej w tym stylu... -rarytas -ciacho -ambrozja -slodka dziurka -slodka Baśka -slodki swiat -szarlotka -tutti-frutti..... itd itd...
nie wiem czy wiecie, ale "slodka dziurka" to okreslenie kogos kto baaaaaaaaaaardzo lubi slodycze.....W moich okolicach jest to powszechnie znane powiedzenie.
hm własnie się zastanawiam czy lepiej aby nazwa sugierowałą ze to są domowe wypieki wtedy pasuje taka nazwa w stylu Słodkości Basi , Wypieki Barbarki, chyba ze chciałą bym zeby nazwa kojazyła się z profesionalnym pieczeniem w tedy typu Eklerek itp.
Ta słodka dziurka mnie rozbroiła ;-))))))) czasem taki chwyt reklamowy jest przydatny - duzo się o tym muwi - ale ja chyba nie zkorzystam z tej propozycji ;-)))0 ale dziekuje
oj oj ;-) z tą dziurką to macie ;-))))))))) kochani jestescie. kurcze nie wiedziałam ze są tutaj tacy wspaniali ludzie z pasią oczywiscie- powinno się ułatwiac takim ludziom robic to co się lubi a tutaj słyszałam ze dotacji ma byc tylko 1/4 z tego co w 2010 roku okropienstwo bo podobno nie ma kryzysu ;-( ale będę próbować.i bardzo dziekuję za podpowiedzi i peroszę o wiecej jak się wam cos wpadnie do dłowy ;-)
Dlaczego nikt nie zaproponował, by nawiązać do tradycji rodzinnych, które ponoć w marketingu mają spore wzięcie? Jakaś stryjenka, szwagierka, może swachna, np. Ciasta cioci Basi.
Bardzo fajne te Wasze nazwy,rozpisaliście się,jakby nie wiem ile cukierni byśmy mieli otworzyć ,każdy by znalazł coś dla siebie, mi podoba się nazwa Ali "Słodka Pokusa". Jeszcze może podrzucę takie: Ptyś Rogalik Delicja Murzynek albo takie: Wanilia Słodki Świat Słodki Smak Słodki Raj Słodka Uczta Moja słodka fabryka Ciasteczkowo itd itp......
Tyle tu juz padło propozycji, ja mam pustke w głowie, chciałam Was przy okazji zapytać, ile sie u Was bierze za upieczenie ciasta (myśle o foremce prostokątnej 20x36cm) od blachy czy od kg? Dzieki za odpowiedź.
hej ja Ci odpowiem jestem z podkarpacia - ja biorę 25 zł za blaszkę jak ktos mi da swoje produkty a jak moje to tak placek wychodzi od 55 zł do 60 zł, ale zrobiłam tez wywiad i dowiedziałam się ze cukiernie i inne kuchenne to tak za kg od 20-29 zł . a Ty jakbierzesz?
hmm, ja w sumie nie biorę (bo nie piekę komuś), tylko uparła się jedna znajoma, żeby jej upiec raz na jakiś czas i nie wiem jak to inni liczą. u nas czyli (w łódzkim) to w cukierni średnia cena 20-22 zł są i droższe, a domowe ciasta to tak ok. 50 zł od blachy z produktami kucharki, że tak powiem. dzieki za informacje.
tak myslałam jak nazwię swoją firemkę cukierniczą i od zawsze chodzi mi po głowie Wypieki Barbaraki co Wy na to ? mozemacie jakies inne pomysły moze jakas nazwa jednoczłonowa? proszę o sugestie
Ja bym proponowała trochę poważniejszą nazwę:) jeżeli już to może wypieki u Barbary, bo firemka, Barbarka, to wszystko takie dziecinne raczej.
A według mnie "Wypieki u Barbarki" są zdecydowanie lepsze niż "Wypieki u Barbary". Myślę, że taka nazwa mniej poważna z uśmiechem zachęca do zakupów, daje znać, że właścicielka jest osobą miłą, przyjazną, wesołą, a nie poważną Barbarą... A może "Basiowe wypieki"???
Czyli Basiu zdecydowałaś się na firmę? Gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko szło zgodnie z planem:) Ja jestem na etapie siedzenia w domu z dziećmi, ale kiedy pójdą do przedszkola też chciałabym zająć się czymś na poważnie, niestety raczej nie będzie to salon kosmetyczny zgodnie z wykształceniem, bo nie miałabym wtedy zbyt wiele czaasu dla rodziny, ale coś wymyślę:)
W końcu mam jeszcze dwa lata do namysłu:)
a diabliwie się boję ze to moze nie wyjsc ten zały interes, boję się ze dotacji na ten rok bedzie mniej ich - słyszałm ze napodkarpaciu z urzedu pracy te 18 tysiecy będą przez puł czyli około 9 tysiecy będą tylko dawać (co za takie pieniądze mozna zrobić ;-( ) jA bedę się starać o 40 tysiecy . trzymajcie kciuki tobie tez zyczę abyś otowrzyła cos co kochasz robić
wydaje mi sie, ze WYPIEKI BARBARKI nie bardzo pasuje....Ja kupuje placki u Pani, ktorej firma ma nazwe "RARYTAS";-) nazwy firmy szukalabym chyba bardziej w tym stylu...
-rarytas
-ciacho
-ambrozja
-slodka dziurka
-slodka Baśka
-slodki swiat
-szarlotka
-tutti-frutti.....
itd itd...
-slodka dziurka
ta nazwa może wzbudzić kontrowersje-slodka dziurka ta nazwa może wzbudzić kontrowersje
Ja bym do takiej firemki zajrzał...choćby z ciekawości...to jest jasne
-slodka dziurka jakie to seksowne
"Słodka dziurka"
Może świnia jestem ale mnie się to z innym rodzajem działalności kojarzy
Słodka Baśka też kojarzy się z tym co Ty myślisz:D
nie tylko tobie
Dziewczyny...ale my jesteśmy zwichnięte!
Dorota, my zwichnięte ????? A kto nam te wszystkie swiństwa daje do czytania ?????
no brawo haha
To może "Słodka dziurka Basi"?
No to już jest perwersja! hahahah
nie wiem czy wiecie, ale "slodka dziurka" to okreslenie kogos kto baaaaaaaaaaardzo lubi slodycze.....W moich okolicach jest to powszechnie znane powiedzenie.
O, to ja znam określenie słodka dupka
Basiek, Basieczki, Basiunia, Babeczki Basieszczki (za długie?)... , Barbusie, Rabarbarki...
,,Z miłości do słodkości,,
albo
,,Słodkości Basi,,
to fajne jest!!
hm własnie się zastanawiam czy lepiej aby nazwa sugierowałą ze to są domowe wypieki wtedy pasuje taka nazwa w stylu Słodkości Basi , Wypieki Barbarki, chyba ze chciałą bym zeby nazwa kojazyła się z profesionalnym pieczeniem w tedy typu Eklerek itp.
Ta słodka dziurka mnie rozbroiła ;-)))))))
czasem taki chwyt reklamowy jest przydatny - duzo się o tym muwi - ale ja chyba nie zkorzystam z tej propozycji ;-)))0 ale dziekuje
Słodycze
Basia zaprasza Domowe wypieki
Basia zaprasza
ja proponowala ta nazwe przemyslec
Słodkości od Basi
Słodkości u Basi
Zamiast Basi może być Barbary.
Słodki świat Barbarelli
"' Słodka Dziupla "
Ta nazwa kojarzy mi się z kradzionymi autami
E tam .. skojarzenia to przekleństwo ... :)
Słodka , Słodka ..a nie mechaniczna ... :)
A mi kojarzy sie dzupla z .... barciem w pniu starego drzewa ..
To było w drodze do ... łazienki ...
aaaaaaaaa
A mi kojarzy się z tym samym co "słodka dziurka" i nic na to nie poradzę
Glodnemu chleb na mysli
Pewnie tak....
to jest dla mnie jasne jak slonce
Tak ładnej i sympatycznej dziewczynie nie zaprzeczę ;)
Jestem pewna,że wszedłbyś do cukierni o takiej nazwie a chyba o to chodzi
Dorotko na 100% by wszedl
Zadne Basie , Barbarki :)) to nie chwyta !!! za duzo w tym stylu
Np. Slodka Pokusa :)
Slodka
Pokusa :)
Alu to jest to!
Myślę,że z tych wszystkich propozycji ta jest najlepsza!
Jak będe wymyślać nazwę dla swojej pracowni cukierniczej to już wiem do kogo się zwrócić
Dorotko , doswiadczenie :)))) !!!!!!
bedzie mi bardzo milo :)))
oj oj ;-) z tą dziurką to macie ;-))))))))) kochani jestescie. kurcze nie wiedziałam ze są tutaj tacy wspaniali ludzie z pasią oczywiscie- powinno się ułatwiac takim ludziom robic to co się lubi a tutaj słyszałam ze dotacji ma byc tylko 1/4 z tego co w 2010 roku okropienstwo bo podobno nie ma kryzysu ;-( ale będę próbować.i bardzo dziekuję za podpowiedzi i peroszę o wiecej jak się wam cos wpadnie do dłowy ;-)
Próbuj trzymam kciuki
Dlaczego nikt nie zaproponował, by nawiązać do tradycji rodzinnych, które ponoć w marketingu mają spore wzięcie? Jakaś stryjenka, szwagierka, może swachna, np. Ciasta cioci Basi.
Basiu jesteś nie dobra. Przez całą noc wymyślałam przez sen nazwę firmy dla Ciebie. Starałam się je zapamiętać do rana. Niestety nie wyszło za bardzo.
Dopisano 11-01-03 21:38:44:
Moje podpowiedzi to:oj oj kochana ;-) dziekuję ;-)
a co myslicie na taką nazwę "Bristolka"
znalazłam takie ciasto i jakoś mi się troche podoba ?
Cukiernia Bristolka jest w Jeleniej Górze, a kawiarnia o tej nazwie we Wrocławiu. Wpisz w Goole i zobacz.
bardzo ciekawa ta cukiernia ;-) piękne torty
fajnie!!
bardzo fajnie...
To może Bajaderka? Tylko czy nie będzie zbyt dwuznaczne?
chłopakowi to się kojazt z bristolem ;-( Bristolka
Mi też. Czyli wyższa półka:P
Cisatkarnia RISTO ???
tez fajnie
Bardzo fajne te Wasze nazwy,rozpisaliście się,jakby nie wiem ile cukierni byśmy mieli otworzyć
,każdy by znalazł coś dla siebie, mi podoba się nazwa Ali "Słodka Pokusa".
Jeszcze może podrzucę takie:
Ptyś
Rogalik
Delicja
Murzynek
albo takie:
Wanilia
Słodki Świat
Słodki Smak
Słodki Raj
Słodka Uczta
Moja słodka fabryka
Ciasteczkowo
itd itp......
Ja proponuje AKADEMIA CIAST (WYPIEKOW) BARBARKI (BASI)
Tyle tu juz padło propozycji, ja mam pustke w głowie, chciałam Was przy okazji zapytać, ile sie u Was bierze za upieczenie ciasta (myśle o foremce prostokątnej 20x36cm) od blachy czy od kg? Dzieki za odpowiedź.
hej ja Ci odpowiem jestem z podkarpacia - ja biorę 25 zł za blaszkę jak ktos mi da swoje produkty a jak moje to tak placek wychodzi od 55 zł do 60 zł, ale zrobiłam tez wywiad i dowiedziałam się ze cukiernie i inne kuchenne to tak za kg od 20-29 zł . a Ty jakbierzesz?
hmm, ja w sumie nie biorę (bo nie piekę komuś), tylko uparła się jedna znajoma, żeby jej upiec raz na jakiś czas i nie wiem jak to inni liczą. u nas czyli (w łódzkim) to w cukierni średnia cena 20-22 zł są i droższe, a domowe ciasta to tak ok. 50 zł od blachy z produktami kucharki, że tak powiem. dzieki za informacje.