Bardzo proszę o radę:) co zrobić żeby ser nie wsiąkał mi w spód ciasta ) hihi wygląda czasem jak zakalcowate to ciasto mimo że smak sera super. Pozdrawiam wszystkich z całego serca w Nowym 2011 Roku:)
Ja zawsze posypuję wylepione w blaszce ciasto kakao, lekko rozsmarowuję go ręką i dopiero wykładam ser. Tak robiła moja mama. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby ser wsiąkał w ciasto. Pozdrawiam
To zależy od rodzaju ciasta. Ja jak robię sernik na kruchym cieście (ciasto tylko na spodzie ciasta) to nim dam na nie masę serową daję na 10 minut ciasto do piekarnika i dopiero potem wylewam na nie masę serową. Nie stosuję tej metody, gdy kruche ciasto jest na spodzie i na górze masy serowej i jeszcze mi się nie zdarzyło, by ciasto wyglądało na zakalcowate.
Zawsze podpiekam spód ciasta w piekarniku około 10-15 minut. Dopiero na zezłocony w ten sposób spód wykładam ser. Na pewno wówczas nie wsiąknie w ciasto. Pozdrawiam, Aleex.
Ja tez najczesciej podpiekam ciasto a potem posypuje go jeszcze cienka warstwa bulki tartej albo pokruszonych herbatnikow.Na to wylewam ser. Nie ma takiej mozliwosci, zeby ciasto bylo mokre
Bardzo proszę o radę:) co zrobić żeby ser nie wsiąkał mi w spód ciasta ) hihi wygląda czasem jak zakalcowate to ciasto mimo że smak sera super.Pozdrawiam wszystkich z całego serca w Nowym 2011 Roku:)
Pięknie dziękuję za radę:) jestem wdzięczna i mam nadzieję że teraz będzie dobrze. Życzę miłego dnia Wam wszystkim i zdrówka moc.Pozdrawiam.
Bardzo proszę o radę:) co zrobić żeby ser nie wsiąkał mi w spód ciasta ) hihi wygląda czasem jak zakalcowate to ciasto mimo że smak sera super.
Pozdrawiam wszystkich z całego serca w Nowym 2011 Roku:)
Ja zawsze posypuję wylepione w blaszce ciasto kakao, lekko rozsmarowuję go ręką i dopiero wykładam ser. Tak robiła moja mama. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby ser wsiąkał w ciasto. Pozdrawiam
Pięknie dziękuję i pozdrawiam ciepło:)
To zależy od rodzaju ciasta. Ja jak robię sernik na kruchym cieście (ciasto tylko na spodzie ciasta) to nim dam na nie masę serową daję na 10 minut ciasto do piekarnika i dopiero potem wylewam na nie masę serową. Nie stosuję tej metody, gdy kruche ciasto jest na spodzie i na górze masy serowej i jeszcze mi się nie zdarzyło, by ciasto wyglądało na zakalcowate.
Dziękuję ślicznie i pozdrawiam:)
Zawsze podpiekam spód ciasta w piekarniku około 10-15 minut. Dopiero na zezłocony w ten sposób spód wykładam ser. Na pewno wówczas nie wsiąknie w ciasto. Pozdrawiam, Aleex.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję pięknie:)
Ja tez najczesciej podpiekam ciasto a potem posypuje go jeszcze cienka warstwa bulki tartej albo pokruszonych herbatnikow.Na to wylewam ser. Nie ma takiej mozliwosci, zeby ciasto bylo mokre
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję pięknie za radę:)
Bardzo proszę o radę:) co zrobić żeby ser nie wsiąkał mi w spód
ciasta ) hihi wygląda czasem jak zakalcowate to ciasto mimo że smak sera
super.Pozdrawiam wszystkich z całego serca w Nowym 2011 Roku:)
Pięknie dziękuję za radę:) jestem wdzięczna i mam nadzieję że teraz będzie dobrze.
Życzę miłego dnia Wam wszystkim i zdrówka moc.Pozdrawiam.