Posiadam taką patelnię włoskiej firmy Moneta. Używam jej od sierpnia i niestety już zauważyłam czarne ryski-chociaż używam tylko drewnianej szpatułki,nie myję w zmywarce i wogóle bardzo na nią uważam. Może spróbuj innej firmy bo poza tą słabą trwałością jest super. Wszelkiego rodzaju racuszki,langosze,placki ziemniaczane usmażysz bez problemu w naprawdę minimalnej ilości oleju /dosłownie kilka kropel/ Jeśli chcesz zapytać o coś konkretnego w związku z patelnią -chętnie odpowiem.
Znajoma ostatnio kupowała taką patelnię ceramiczna, wiem, że była bardzo droga, ale musiała zainwestować, bo na poprzednich już ten teflon się zdzierał, więc dodatkowo do jedzenia łapały się niezdrowe chemikalia.
No właśnei ja też mam ta ceramiczna ( prezent na nowa kuchnie:) i probowalam zrobic naleśniki i lipa:( przywarlo wszystko, jak uzywac tej patelni ceramicznej? cos musiałam zrobic zle tylko co? za wczesnie wrzucilam ciasto, za pozno?
Ja jestem zadowolona z patelni ceramicznej, super sprawa, nic nie przywiera, nie zarysowuje i do tego mam pewność, że jest z naturalnych surowców i nie szkodzi jak np. teflon. Mogę ci polecić fajną hurtownie Dexpolz dobrymi cenami, a jakość jest dobra. Sama tam kupiłam patelnię, więc ręczę za nią:)
Przymierzam sie do zakupu nowszej patelni.
myślalm o takiej z powłoka ceramiczna.
czy ktos ma doświadczenie z taka patelnią?
Posiadam taką patelnię włoskiej firmy Moneta. Używam jej od sierpnia i niestety już zauważyłam czarne ryski-chociaż używam tylko drewnianej szpatułki,nie myję w zmywarce i wogóle bardzo na nią uważam. Może spróbuj innej firmy bo poza tą słabą trwałością jest super. Wszelkiego rodzaju racuszki,langosze,placki ziemniaczane usmażysz bez problemu w naprawdę minimalnej ilości oleju /dosłownie kilka kropel/ Jeśli chcesz zapytać o coś konkretnego w związku z patelnią -chętnie odpowiem.
dzięki za odpowiedz. kupilam patelke i jestem zachwycona.
dzis usmażylam super nalesniki.
bez tłuszczu ... mniam
Znajoma ostatnio kupowała taką patelnię ceramiczna, wiem, że była bardzo droga, ale musiała zainwestować, bo na poprzednich już ten teflon się zdzierał, więc dodatkowo do jedzenia łapały się niezdrowe chemikalia.
No właśnei ja też mam ta ceramiczna ( prezent na nowa kuchnie:) i probowalam zrobic naleśniki i lipa:( przywarlo wszystko, jak uzywac tej patelni ceramicznej? cos musiałam zrobic zle tylko co? za wczesnie wrzucilam ciasto, za pozno?
pozdrawiam
Ja jestem zadowolona z patelni ceramicznej, super sprawa, nic nie przywiera, nie zarysowuje i do tego mam pewność, że jest z naturalnych surowców i nie szkodzi jak np. teflon. Mogę ci polecić fajną hurtownie Dexpol z dobrymi cenami, a jakość jest dobra. Sama tam kupiłam patelnię, więc ręczę za nią:)