Forum

Kuchenne porady

patelnia ceramiczna

  • Autor: Chrystiana Data: 2011-01-08 19:29:19

    Przymierzam sie do zakupu nowszej patelni.
     myślalm o takiej z powłoka ceramiczna.
    czy ktos ma doświadczenie z taka patelnią?

  • Autor: Bilka Data: 2011-01-09 14:47:50

    Posiadam taką patelnię włoskiej firmy Moneta. Używam jej od sierpnia i niestety już zauważyłam czarne ryski-chociaż używam tylko drewnianej szpatułki,nie myję w zmywarce i wogóle bardzo na nią uważam. Może spróbuj innej firmy bo poza tą słabą trwałością jest super. Wszelkiego rodzaju racuszki,langosze,placki ziemniaczane usmażysz bez problemu w naprawdę minimalnej ilości oleju /dosłownie kilka kropel/ Jeśli chcesz zapytać o coś konkretnego w związku z patelnią -chętnie odpowiem.

  • Autor: Chrystiana Data: 2011-01-20 20:05:07

    dzięki za odpowiedz. kupilam patelke i jestem zachwycona.
    dzis usmażylam super nalesniki.
    bez tłuszczu ... mniam

  • Autor: K-rin-k Data: 2011-01-21 14:48:26

    Znajoma ostatnio kupowała taką patelnię ceramiczna, wiem, że była bardzo droga, ale musiała zainwestować, bo na poprzednich już ten teflon się zdzierał, więc dodatkowo do jedzenia łapały się niezdrowe chemikalia.

  • Autor: agacik33 Data: 2012-05-27 11:08:39

    No właśnei ja też mam ta ceramiczna ( prezent na nowa kuchnie:) i probowalam zrobic naleśniki i lipa:( przywarlo wszystko, jak uzywac tej patelni ceramicznej? cos musiałam zrobic zle tylko co? za wczesnie wrzucilam ciasto, za pozno?

    pozdrawiam

  • Autor: Armenika Data: 2014-11-18 10:52:14

    Ja jestem zadowolona z patelni ceramicznej, super sprawa, nic nie przywiera, nie zarysowuje i do tego mam pewność, że jest z naturalnych surowców i nie szkodzi jak np. teflon. Mogę ci polecić fajną hurtownie Dexpol z dobrymi cenami, a jakość jest dobra. Sama tam kupiłam patelnię, więc ręczę za nią:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu