Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Sposób na złodzieja?!

• Autor: krysztalek21 Data: 2011-01-12 16:19:03

Po raz kolejny padłam ofiarą złodziejstwa! Aż się we mnie gotuje jak sobie pomyśle...!!! Od jakiegoś czasu parkuje na tym samym parkingu. 30 grudnia ktoś ukradł mi calutki komplet nowych kołpakow ( no nic ciężko bo ciężko, ale jakoś to przeżyłam). Dziś wracam z pracy i patrze, że nie mam znaczku vw z tyłu klapy! No szlag mnie trafił! Kurcze to moja własność! Jakim prawem ktoś ma czelność Kraść coś na co z mężem ciężko pracujemy?! No jakim?! Co z tym zrobić? Zgłosić na policję? Hmm z jednej strony nie widzę sensu, z drugiej ...

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-01-12 18:56:20

Szkoda że nie można podłączyc samochodu pod prąd, jakby go potelepało trochę, więcej by łap nie wyciągał po cudze:))
    A tak na poważnie, przydałoby się parkowac na parkingu monitorowanym , wtedy byłaby większa szansa złapac złodzieja.

• Autor: mysha2006 Data: 2011-01-12 21:22:00

Oczywiście rozumiem, że stawiasz na jakimś placu a nie parkingu strzeżonym ?? Warto w taki zainwestować, problem się rozwiąże a Ty będziesz spać spokojnie.

• Autor: anqe Data: 2011-01-13 00:15:46

wcale się nie dziwię że się w tobie zagotowało - ja bym na policję mimo to zgłosiła wyślą tam od czasu do czasu patrol i może to złodzieja na tyle odstraszy ze już nic więcej nie stracisz
    ja przeżyłam dwukrotne włamanie do mieszaknia w dość krótkim czasie
    1 gdy byłam w drugim miesiącu ciąży wówczas ukradli nam wszystko poza telewizorem - po prostu był zbyt duży
    2 gdy córka miała trzy miesiące

ponieważ było to mieszkanie wynajęte a my właśnie staraliśmy się o kredyt aby kupić nowe od dewelopera to postanowiliśmy żyć jak w buszu i nie zakupiliśmy żadnego nowego sprzętu i kiedy włamali się poraz drugi to nie mieli co ukraść poza .......... pamiątkami które córka dostała z okazji chrztu i wtedy dostałam takiej piany że pomimo iż do odbioru nowego mieszkania zostało nam niecałe pół roku postanowiłam się przeprowadzić i wynająć na ten czas inne mieszkanie.

• Autor: matani Data: 2011-01-13 10:31:00

Masz VW i on sam jeszcze stoi? Jak mojego VW chcieli ukraść (ale coś sknocili i samochód nie odjechał) to policjant się pyta "A długo go Państwo macie?" my "4 miesiące", on "o, to długo stał". Więc ciesz się, że w naszym cudownym kraju Twój samochód jeszcze stoi.

Można zamontować kamerkę w środku, wtedy będziesz widziała kto Ci podprowadza części, chyba że (odpukać) rąbną Ci cały samochód.

My zainwestowaliśmy w AC.

• Autor: mysha2006 Data: 2011-01-13 10:42:39

Tylko, że jak rąbną cały samochód to kamerka nie pomoże. Parking tylko i wyłącznie strzeżony i problem się rozwiąże.

• Autor: matani Data: 2011-01-13 10:45:34

Właśnie o tym mówiłam, jak rąbną cały to z kamerką, ale do wytropienia złodzieja drobiazgów w sam raz.

My po prostu mamy AC, parking strzeżony za daleko a dzieci do szkoły odwieźć trzeba.

• Autor: anqe Data: 2011-01-15 11:42:48

też kiedyś miałam VW a dzisiaj zdecydowanie droższy samochód i od czasu VW we wszystkich mam zamontowane odcięcie dopływu paliwa każdy mechanik zrobi Ci to za około 50-100 złotych a jak masz jakiegoś zaprzyjaźnionego w rodzinie to koszt około 20 złotych bądź kilka piwek jak kto woli pomaga jedynie przy próbie kradzieży całości. urządzenie jest banalnie proste jak nie wykonasz w odpowiedniej kolejności właściwej sekwencji czynności silnika nie odpalisz 1000 razy lepsze niż najdroższe alarmy.

Mojego VW przez blisko rok jak był u mnie nikt dźwignąć nie próbował ale dziewczynie która go ode mnie kupiła w ciągu pierwszego pół roku dwa razy. Kiedy ją po pół roku spotkałąm pod marketem to mi o tym powiedziała że gdyby nie moje magiczne stukanie w podłogę to pewnie już by auta nie miała. Urządzenie jest proste a doskonałe prawdopodobieniństwo że je znajdziesz i wykonasz właściwą sekwencję ruchów jest mniejsze niż wygrana w lotto

niestety nie działa przy kradzieży części czy dewastacji

Przejdź do pełnej wersji serwisu