Kupiłam tuszki z nototeni.Ktoś poradzi jak je przygotować?Jutro chce je przyrządzić na obiadek.
Ja robiłam w sposób najprostszy z możliwych. Posolone, obtoczone w mące, usmażone. Tak samo zresztą robię kargulenę. Pozdrawiam i życzę smacznego;)
Posypałam je przyprawą do ryb ,skropiłam cytryną.obtoczyłam w mące i na gorący tłuszcz.Były nawet smaczne.Co prawda lepszy jest pstrąg bo bardziej soczysty.Pozdrawiam:)
Kupiłam tuszki z nototeni.Ktoś poradzi jak je przygotować?Jutro chce je przyrządzić na obiadek.
Ja robiłam w sposób najprostszy z możliwych. Posolone, obtoczone w mące, usmażone. Tak samo zresztą robię kargulenę. Pozdrawiam i życzę smacznego;)
Posypałam je przyprawą do ryb ,skropiłam cytryną.obtoczyłam w mące i na gorący tłuszcz.Były nawet smaczne.Co prawda lepszy jest pstrąg bo bardziej soczysty.Pozdrawiam:)