Forum

Zdrowie i uroda

odwieczny problem ze skórkami

• Autor: anqe Data: 2011-01-13 21:56:46

witajcie jestem na WŻ od niedawna jakiś czas obserwowałam a teraz uczestniczę tu czynnie mam też dość uporczywy problem ze skórkami przy paznokciach u rąk i nóg mam ładne gładkie zdrowe paznokcie, gładką skórę, którą systematycznie pielęgnuję i strasznie twarde i szpecące skórki wypróbowałam chyba wszystkie preparaty zmiękczające do skórek i efektu zero kiedyś jedna z manicurzystek poradziła mi aby spiłowywać skórki polerką do tipsów efekt jest ale bardzo krótkotrwały bo po kilku dniach skórki znów są suche zrowaciałe i haczące.

Moze któraś z Was miała podobny problem lub zna jakieś cudowne rozwiązanie

• Autor: Lucylla Data: 2011-01-13 22:04:13

Spróbuj skórki traktować olejkiem rycynowym.

• Autor: dajanka Data: 2011-01-13 22:28:08

Trudno powiedzieć co mogłoby ci pomóc.. Faktycznie wypróbuj olejek rycynowy jak radzi Lucylla, pomóc też mogą kąpiele w oliwie z oliwek, ale to wymaga ciut więcej czasu, bo trzeba poświęcić te 10-15 min na trzymanie rąk w lekko ogrzanej oliwie. Takie kąpiele fantastycznie wzmacniają paznokcie, myślę, że powinny pomóc również na takie problematyczne skórki...

• Autor: Kamilla Data: 2011-01-13 23:52:20

Ja rowniez polecam Ci moczenie w oliwie z dodatkiem swiezego soku z cytryny.

• Autor: anqe Data: 2011-01-14 01:10:17

przyznam że do tej pory stosowałam wyłącznie parafinę któr świetnia działa na dłonie jednak skórki wciąż są twarde i szorstkie coprawda przy mojej wrodzonej ruchliwości spróbuję posmarować dłonie oliwą z cytryną i założyć rękawiczki foliowe i bawełniane tak jak z parafiną bo jak tylko siadam to zaraz coś mi się przypomina i muszę natychmiast wstać

jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to proszę

• Autor: jolka60 Data: 2011-01-14 07:36:26

Rady mioch poprzedników są bardzo dobre.Polecam i oliwę i olejek rycynowy.Oprócz tego olej  lniany.Wyleczyłam sobie nim kiedys zrogowaciałą,szorstką skórę na łokciu.- smarowałam (bez okładów czy moczenia  w nim),nawet niezbyt regularnie i szybko pomogło.

Przejdź do pełnej wersji serwisu