Forum

Pomysł czy Problem?

Skandal i bezczelność !!!!!!!!!!

• Autor: aggusia35 Data: 2011-01-14 15:07:53

Wczoraj wstawiłam przepis na tort na WZ. Przepis nie jest mojego autorstwa.
    Po uwadze użytkowniczki portalu WZ ze taki przepis znajduje się na stronie Cin Cin usunięto mój przepis.
    Skandal !!! że nikt mnie się nie zapytał o nic tylk przepis zniknął.
    Przepis mam od 10 lat jestem w stanie to odowodnić posiadam zdjęcia z urodzin dzieci gdzie na torcie są świeczki określające ich wiek. Przepis mam od przyjaciólki ktora ma go z czasów gdzie internet dopiero zaczynal raczkować Skandl !! Przyjaciółka również posiada zdjęcia gdzie widnieje ten tort . Zdjęcia analogowe bo cyfrowych aparatów jeszcze wtedy nie było.. Po takim Waszym zachowaniu odechciewa się tutaj być. Ja ze swojej strony nie wstawie już żadnego przepisu 
    Idąc takim tokiem rozumowania należało by wyrzucić 80 % przepisów z WZ bo podobne widnieja na innych stronach jest to śmieszne co robicie. Zresztą o czym my mówimy robię barszcz czerwony taki jaki mnie nauczyła moja mama. MR ma taki sam w swoich przepisach i z tego co tam wyczytałam takiego nauczyła go robić jej babcia. Czy to znaczy, że któraś z nas ppełniła plagiat ?  Jestem zbulwersowana.

Tyle odemnie

• Autor: Wkn Data: 2011-01-14 15:47:10

Witam,
    sprawdziliśmy, rzeczywiście być może ktoś z moderatorów (mam nadzieję, że przez przypadek i nie zdążył administratorów o tym poinformować) usunął przepis. Materiał jeszcze dziś zostanie odzyskany - chciałam przypomnieć i poprosić, aby miał wersję autorską i nie był kopią, ale czytając Twój post nie wiem, czy to ma jakikolwiek sens.
    Myślę, że czasem zamiast popadać w skrajności i oskarżać kogo się da, napisać do administracji lub jednego z moderatorów pytanie, co się stało.

Czy jesteś pewna, że sama nie kliknęłaś niechcący i nie skasowałaś tego przepisu?

• Autor: makusia Data: 2011-01-14 15:52:31

Przepis jest,http://wielkiezarcie.com/recipe65248.html sprawdziłam historię, i tylko autorka edytowała ten przepis. Żadna z nas ( moderatorek) nie usunęła przepisu.

• Autor: Ala06 Data: 2011-01-14 15:53:40

Ja tez sprawdzilam i jest !!! po co ten szum ??

• Autor: Wkn Data: 2011-01-14 15:54:31

Przepis jest, Makusiu, ponieważ na znak od Toffika, że coś się z nim stało, bo autorka napisała o tym na forum, Pampas go odzyskał.

• Autor: Wkn Data: 2011-01-14 15:53:34

Jestem po wstępnej rozmowie z moderatorami. Nie usunęli Twojego przepisu.
    Niestety najbardziej prawdopodobna wersja zaginięcia Twojego przepisu jest taka, że sama go wykasowałaś lub ktoś, kto ma dostęp do Twojego komputera.

Przykre tylko, że tak zareagowałaś, z góry zakładając, że osoby pracujące przy stronie zachowują się skandalicznie.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-01-14 16:51:02

Bardzo prosze o zamknięcie tego wątku
    Wkn bardzo dziękuje za zainteresowanie resztę napisałam na PW
     Pozdrawiam

Przepraszam za ton wypowiedzi i prosze o wyrzumiałość dodaję przepis dziewczyna, pisze że jest on na innej stronie i przepis znika kiedy ja chcialam dopisać skąd on pochodzi. 
    Zabolało mnie to bardzo bo ja zawsze piszę skąd mam przepis jesli on nie jest mojego autorstwa.  Tym bardziej że zaangażowałam się jakoś osobiście poświęcając sporo czasu na odszukanie fotki. Mąz poprzerzucał ostanio na inne dyski.
    Bardzo dziękuje Pampasowi za odzyskanie.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-01-14 17:02:40

Aggusiu, prawda jest taka, że przepis na Cin Cin jest identyczny, napisany słowo w słowo jak Twój, nawet łyżki wody w nawiasie i zdobienie.Z tą różnicą, że tamten przepis jest wstawiony 4 Maja 2008 roku a Twój wczoraj. Więc nikt go od Ciebie nie skopiował na 100%.:) chyba że na odwrót.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-01-14 17:15:18

MR właśnie ta data mnie bardzo cieszy 2008. Jeśli zajdzie taka potrzeba to jestem w stanie udowodnić że korzystam z tego przepisu przed tą datą

• Autor: bahus Data: 2011-01-14 17:38:42

MR właśnie ta data mnie bardzo cieszy 2008. Jeśli zajdzie taka potrzeba to
    jestem w stanie udowodnić że korzystam z tego przepisu przed tą datą

Korzystać z przepisu, a wstawić go jako swój to zupełnie różne sprawy.. A tłumaczenie dziecinne.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-01-14 18:38:13

jakbyś dobrze przeczytał to byś wiedział że nigdy w życiu nie wstawiłam żadnego przepisu jako swój wiięc daruj sobie tego typu komentarze

• Autor: bahus Data: 2011-01-14 17:42:38

Jestem po wstępnej rozmowie z moderatorami. Nie usunęli Twojego przepisu.
    Niestety najbardziej prawdopodobna wersja zaginięcia Twojego przepisu jest
    taka, że sama go wykasowałaś lub ktoś, kto ma dostęp do Twojego
    komputera. Przykre tylko, że tak zareagowałaś, z góry zakładając,
    że osoby pracujące przy stronie zachowują się skandalicznie.

Ten użytkownik słynie z takich zachowań, pamiętam podobne przypadki gdy sam byłem jeszcze moderatorem.

• Autor: aggusia35 Data: 2011-01-14 18:34:51

bahus daruj sobie takie teksty

• Autor: aggusia35 Data: 2011-01-14 18:39:34

Jeśli pamiętasz podobne przypadki to radzę zglosić się do lekarza bo to znaczy że coś nie tak z Twoja głową.

• Autor: Teresa.Marcjan Data: 2011-01-14 17:37:55

Przepis jeszcze dziś w godzinach prtzedpołudniowych był na swoim miejscu  a zamiast składników  wstawiony był tekst...a teraz też widzę przepis  i to z kolorową fotką..czyli nioc nie zginęło

• Autor: eweco Data: 2011-01-14 17:40:31

Po świętach umieściłam artykuł tylko ze zdjęciami moich przedświątecznych bombek ,choinek i też mi gdzieś zniknął ,nie dochodziłam ,gdzie sie podział  ,a drugi raz nie chciało mi sie tego robić .
    Pozdrawiam wszystkich i wszystkiego dobrego w Nowym Roku .

• Autor: bahus Data: 2011-01-14 17:56:46

A udostępniłaś ten artykuł? (ptaszek w okienku "udostępniono")

• Autor: Teresa.Marcjan Data: 2011-01-14 18:30:56

Po świętach umieściłam artykuł tylko ze zdjęciami moich
    przedświątecznych bombek ,choinek i też mi gdzieś zniknął ,nie
    dochodziłam ,gdzie sie podział  ,a drugi raz nie chciało mi sie tego
    robić .Pozdrawiam wszystkich i wszystkiego dobrego w Nowym Roku .

no to spróbuj  znaleść je w Galerii, bo same fotki  umieszcza się w galerii.. ja miałam to samo..  watawiłam fotki i  nie zdążyłam  opisać krok po kroku  jak postępować  by  zrobić ozdobę, gdy  coś się stało i straciłam  łączność czyli wysiadł mi Net..  Gdy ponownie otworzyłam  WŻ  w wiadomościach prywatnych  pozosawiono mi wiadomość, że  artykuł oprócz fotek  powinien zawierać także i tekst,a same fotki  wstawia się do Galerii. Pozdrawiam

• Autor: aggusia35 Data: 2011-01-14 19:01:24

Jeszcze raz prosze o zamknięcie tego wątku. Nie widzę sensu dalszej dyskusji w nim.

• Autor: Wkn Data: 2011-01-14 19:10:25

Czasem niepotrzebnie i za szybko reagujemy, na fali zdenerwowania i negatywnych emocji.
    Wszystko już wyjaśnione, przepis szczęśliwie odzyskany.
    Zamykam wątek :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu