Bahusie, na Montelupich to jest krakowskie Alcatraz Bywasz czasami, że Ci się to od razu kojarzy ze słyszenia? Nie mąć dziewczynie w GPS (aczkolwiek niedaleko są oba wspomniane Kleparze, a o rzut tramwajem, plac Nowy na Kazimierzu i Grzegórzecka).
Na marginesie, to dla autorki wątku, parę razy trafiłam przez przypadek na pchli targ, na Rynku Głównym. Był. Po prostu oglądałam wystawione przedmioty z duszą i historią. Nie wiem, czy targ jest cykliczny.
Jeśli chodzi Ci o tzw. giełdę staroci czyli od antyku po badziewie to jest co niedziela na placu Hali Targowej.Ale żeby coś fajnego kupić trzeba być najpóźniej o 8.O godz. 9 są resztki albo bardzo drogoe rzeczy,Po tej godzinie nie ma co już tam zaglądać.
Muszę dopisać, jeśli o ciuchy i sprzęt to też niedziela ale Plac Nowy na Kazimerzu. Jesli chcesz kupić od śrubki, przez radio, aparaty, płyty i gry po telewizor itp. to giełda w Bronowicach.
Dziekuję za tak wyczerpująca odpowiedź. No to widzę, że nie mam się co nastawiać, bo chodzło mi właśnie o ten pierwszy targ ale będę w późniejszych godzinach;)
Czy ktoś orientuje się, gdzie i w jakie dni jest w Krakowie pchli targ? Będę w Krakowie za dwa tygodnie i chętnie bym się na takowy wybrała;)
no pierwsze słyszę..żeby w Krakowie pchły sprzedawali.:)))))))
A to miał byc żart /jeśli tak to mało śmieszny/, czy Twoja niewiedza o czym mowa?
Z tego co ja sie orientuje to w niedziele cos takowego
jest w Hali Targowej przy ul Grzegorzeckiej
Dzięki wielkie;)
A ja słyszałem że na ul. Montelupich, ale na 100% nie jestem pewny ...
Dziekuję, poszperam jeszcze w internecie;)
Bahusie, na Montelupich to jest krakowskie Alcatraz
Bywasz czasami, że Ci się to od razu kojarzy ze słyszenia? 
(aczkolwiek niedaleko są oba wspomniane Kleparze, a o rzut tramwajem, plac Nowy na Kazimierzu i Grzegórzecka).
Nie mąć dziewczynie w GPS
Na marginesie, to dla autorki wątku, parę razy trafiłam przez przypadek na pchli targ, na Rynku Głównym. Był. Po prostu oglądałam wystawione przedmioty z duszą i historią. Nie wiem, czy targ jest cykliczny.
Nie jestem wprawdzie z Kakowa, ale znalazłam coś takiego:) możę Ci się przyda.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/79395,krakow-nowy-pchli-targ-na-kleparzu,id,t.html
Dziekuję;) Są tak sprzeczne informacje w necie, że zdecydowałam sie spytać u źródła, czyli tutaj;) Pozdrawiam serdecznie;)
Jeśli chodzi Ci o tzw. giełdę staroci czyli od antyku po badziewie to jest co niedziela na placu Hali Targowej.Ale żeby coś fajnego kupić trzeba być najpóźniej o 8.O godz. 9 są resztki albo bardzo drogoe rzeczy,Po tej godzinie nie ma co już tam zaglądać.
Muszę dopisać, jeśli o ciuchy i sprzęt to też niedziela ale Plac Nowy na Kazimerzu.
Jesli chcesz kupić od śrubki, przez radio, aparaty, płyty i gry po telewizor itp. to giełda w Bronowicach.
Dziekuję za tak wyczerpująca odpowiedź. No to widzę, że nie mam się co nastawiać, bo chodzło mi właśnie o ten pierwszy targ ale będę w późniejszych godzinach;)
Proszę o zamknięcie wątku;)
Nie trzeba go zamykać. Myślę, że wątek może się jeszcze przydać.