Forum

Pomysł czy Problem?

Przepis Krystyny911

• Autor: gruba Data: 2011-01-20 07:13:31

Gdzie są przepisy Krystyny911,miało być tak, że jak ktoś usuwa swoje przepisy to w ulubionych mi zostają,miałam przepis na "babkę z warstwą i kruszonką orzechową" i teraz nie mam-może ktoś ma?

• Autor: Mazba Data: 2011-01-20 08:12:16

Witaj, jestem nową użytkowniczką i niestety nie dotarłam jeszcze do wielu przepisów, no i Tego którego szukasz niestety nie mam, ale chcę Ci podziękować za sygnał, że takie rzeczy tu mają miejsce, to zobligowało mnie to do przepisania do zeszytu moich dotychczas wybranych przepisów.

Ale jest rada na Twój kłopot, napisz na priw do Krystyny i poproś o przepis. Wg tego co czytałam wna tym forum, autor ma prawo zmieniać, poprawiać poprzez edycję lub usunąć przepis. Przepisy pozostają jedynie wtedy gdy właściciel usuwa swoje konto stąd bez wcześniejszego usunięcia przepisów, bo niejako wtedy stają się "własnością" serwisu

A tak na marginesie, chcę dodać, że nie tylko ten przepis zginął. Od paru dni przeglądałam forum. Przeglądałam je od końca, od najstarszych wiadomości, było ciekawe, zauważyłam, że WŻetowczanie dzielą się tu swoimi, często bardzo interesującymi poradami, pytają wzajemnie na forum o różne rzeczy dotyczące spraw kulinarnych i nie tylko. Nie jedną ciekawostkę przydatną w życiu tam znalazłam. Niestety nie skończyłam czytania. Zostało to zmienione. Szkoda, że teraz mogę poczytać tylko jakieś nic mi nie mówiące "wrzaski"

• Autor: aloalo Data: 2011-01-20 08:19:19

A tak na marginesie, chcę dodać, że nie tylko ten
    przepis zginął. Od paru dni przeglądałam forum. Przeglądałam je od
    końca, od najstarszych wiadomości, było ciekawe, zauważyłam, że
    WŻetowczanie dzielą się tu swoimi, często bardzo interesującymi poradami,
    pytają wzajemnie na forum o różne rzeczy dotyczące spraw kulinarnych
    i nie tylko. Nie jedną ciekawostkę przydatną w życiu tam znalazłam.
    Niestety nie skończyłam czytania. Zostało to zmienione. Szkoda, że teraz
    mogę poczytać tylko jakieś nic mi nie mówiące "wrzaski"

Co masz na myśli? Co zostało zmienione?

• Autor: Mazba Data: 2011-01-20 08:38:54

Wczoraj starsze wątki były tylko do 3-ciej strony do tyłu. Sprawdziłam przed chwilką, dziś znów starsze wątki działają poprawnie. Może to tylko wczoraj "coś nie działało" a ja zaraz larum podniosłam

ale skoro pytasz, to wiesz co nie działa? - czerwony wężyk pod wyrazami z błędami przestał działać, czyli automatyczny słowniczek. Tan od paru dni nie działa w edytorku i nie pomaga nawet wciśnięcie F7

• Autor: toffik Data: 2011-01-20 08:49:28

Takie problemy techniczne zgłasza się Pampasowi, bo tylko on może Ci pomóc. W chwili obecnej go nie ma, ale jak wróci zobaczy co jest przyczyną.

• Autor: Mazba Data: 2011-01-20 09:13:29

W takim razie, napiszę do niego na PW, jak wróci to "robota" już będzie na niego czekała

• Autor: daga26 Data: 2011-01-20 09:52:33

• Autor: toffik Data: 2011-01-20 08:19:46

Zginęły jeszcze jakieś przepisy? Jeśli tak to przecież każdy użytkownik ma prawo usunąć swoje przepisy oraz artykuły. Wyjątek stanowią przepisy polecane i konkursowe.

• Autor: Mazba Data: 2011-01-20 08:40:37

Czy przepisy polecane to są te, które mają gwiazdkę przy nazwie? Jak je rozpoznawać? (przyznaję się bez bicia, że nie czytałam uważnie regulaminu i nie wiem)

• Autor: toffik Data: 2011-01-20 08:44:01

Tak. Przepisy polecone to te z gwiazdką.

• Autor: Mazba Data: 2011-01-20 09:12:12

tak się domyslałam, ale pwna nie byłam. Dzięki Toffiku

• Autor: toffik Data: 2011-01-20 08:14:11

Krystyna911 usunęła przepisy. Jak wróci Pampas postaram się dowiedzieć czemu ten przepis zniknął z Twoich ulubionych. W chwili obecnej by otrzymać ten przepis napisz bezpośrednio PW do Krystyny911 a ona Ci pomoże.

• Autor: Mazba Data: 2011-01-20 08:16:48

Przed chwilką zajrzałam na stronkę Krystyny 911 i wiesz co? Nie wiem ile przepisów ona miała, ale usunąła WSZYSTKIE!
    zostały tylko jej komentarze pod pezepisami i posty na tym forum, bo do nich dostępu nie ma. Weź napisz do niej szybko, zanim i konto usunie, bo za chwilkę możesz stracić z nią całkiem kontakt.

• Autor: aloalo Data: 2011-01-20 08:16:54

Krystyna usunęla swoje przepisy zanim wprowadzono tą funkcję, że przepisy zosatją w ulubionych. Na jej profilu powinnaś znaleźć link do jej bloga i tam są jej przepisy.

• Autor: Mazba Data: 2011-01-20 08:19:27

na stronie zostawiła tylko zdjęcia swoich piesków, nic więcej tam nie ma, ale sama jest w tej chwili on-line. Można do niej pisać

• Autor: toffik Data: 2011-01-20 08:22:35

Ja mam przepisy Krystyny w ulubionych więc ta funkcja już była. Musi być inna przyczyna jego zniknięcia więc musicie cierpliwie poczekać na Pampasa.

• Autor: aloalo Data: 2011-01-20 08:28:12

A to przepraszam Wydawało mi się, ze usunęła wcześniej.

• Autor: daga26 Data: 2011-01-20 08:45:01

dobrze ze tu weszlam wezme dzis skopiuje moje ulubine przepisy :)

• Autor: gruba Data: 2011-01-20 09:02:00

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie,przepis już mam,czekam w takim razie na wiadomość,czemu nie mam go w ulubionych.

• Autor: as Data: 2011-01-20 09:34:35

...

• Autor: jola995 Data: 2011-01-20 13:02:11

a kto skasował moja wypowiedz????zapewne krasnoludki....

• Autor: makusia Data: 2011-01-20 13:46:12

Proszę nie reklamować blogów uzytkowników, którzy zabrali przepisy z tego portalu, jeśli je usunęli to widocznie nie życzą sobie aby były tutaj podawane.

*wpis z linkiem został usunięty

• Autor: Krystyna911 Data: 2011-01-20 14:45:02

Madziu, to chyba nie do końca tak jest. Nie ja pierwsza i chyba nie ostatnia prowadzę blog (swój dość dawno założyłaś, będąc również użytkownikiem WŻ). Nie uważam aby to była reklama. Swoje przepisy  zabrałam nie dla tego, że nagle załozyłam blog i Ty wiesz o tym dobrze. Tylko z zupełnie innych przyczyn. W swoim profilu miałam podany link do niego, ale zarzucono mi oczywiście reklamę. Czy to nie jest dziwne, że link do mojego bloga uznano za reklamę a innych użytkowników już nie ? Dziwnie wybiórczo to działa.
    Pisałam do moderatorów, że nie kasuję konta, bo możliwym jest powrót moich nowych przepisów, w zależności od panującej tu atmosfery i sytuacji. Atakowana wiele razy w niewybredny sposób (szczególnie przez jedną z użytkowniczek), skasowałam przepisy.
    Może i mój post zniknie w czarnej dziurze WŻ-u, ale zauważyłam prawidłowość: punkt siedzenia zmienia punkt widzenia.
    Na innych forach, administracja jest zadowolona i szczęśliwa, że chcą do nich przychodzić osoby prowadzące swoje blogi. Tu jest dziwnie odmiennie.

• Autor: jola995 Data: 2011-01-20 16:10:17

ja od siebie napiszę tylko tyle, makusiu bardzo nie ładnie postapiłaś kasujas mój  post bez słowa wyjaśnienia, dopiero jak napisałam drugi raczyłaś łaskawie napisać,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

• Autor: makusia Data: 2011-01-20 16:55:02

Gdy zaczęłam pisać wiadmośc straciłam chwilowo łącznosc z netem.. :) Więc uprzejmie przepraszam, że nie powiadomiłam na czas:)

• Autor: spajdermen Data: 2011-01-20 16:14:21

Bo tu Krysiu jest komuna i tylko pierwszy sekretaż i komitet centralny maja racje.

• Autor: makusia Data: 2011-01-20 16:57:55

Bo tu Krysiu jest komuna i tylko pierwszy sekretaż i komitet centralny maja
    racje.

b/k

• Autor: Ala06 Data: 2011-01-20 17:57:30

Klania sie pisownia !! reszta b/k

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-01-20 18:51:21

Mnie jak gdzieś się nie podoba, to tam nie wchodzę ! a sekretarz piszemy przez rz.

• Autor: Beata500 Data: 2011-01-20 19:39:15

Nie doczytałaś, że Ala zwróciła uwagę na pisownię? Ty nie popełniłaś błędu?

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-01-20 19:48:11

Też popełniam, ale ortograficzne staram się poprawiac. Mnie też zwraca się uwagę, sama mi też zwracałaś. Beato,mam do Ciebie prośbę, omijaj moje posty z daleka, bo ja Twoje omijam, chyba zauważyłaś?

• Autor: Beata500 Data: 2011-01-20 19:50:46

Wiesz, mnie akurat chodziło o to, że w poście w którym kogoś poprawiasz, sama robisz błąd.Pozdrawiam.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-01-20 19:54:16

Wiesz zawsze miałam kłopoty z tym nie , czy piszemy razem , czy osobno, ale to nie jest błąd ortograficzny. Ale bardzo Ci dziękuję że mnie poprawiłaś, mogłabyś jeszcze podkreślic na czerwono:)

• Autor: Beata500 Data: 2011-01-20 20:04:03

Chętnie, bo Ty nawet nie wiesz , gdzie popełniłaś błąd . Akurat chodziło mi o to, że napisałaś "a" na początku zdania  małą literą.

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-01-20 20:19:48

I co z tego? że napisałam a  małą literą, miałabym się czymś takim przejmowac? nie żartuj:) to nie jest żaden błąd ortograficzny.( niektórzy na forum  piszą wszystko z małej litery)Nie jestem nauczycielką Beatko z zawodu tak jak  Ty i wcalę się nie dziwię że Cię rażą takie drobnostki. Zastanawiam się tylko dlaczego moje małe błędziki tak wpadają Ci w oko, ale chyba już wiem:) Pozdrawiam i kończę miłą pogawędkę z Tobą.

• Autor: spajdermen Data: 2011-01-21 00:03:34

No i masz babo placek chciałaś się tu popisać a tu klapa, i jak się teraz czujesz , można by napisać że belkę masz w oku, ja to strzeliłem byka a ty nawet nie wiesz co piszesz, a przepraszam twoje błędy to tylko "kłopoty".

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-01-21 01:54:18

Baju , baju, dziadek śliwki rwie, a było ich dwie:)

Jeżeli już Spajder, to nie kłopoty tylko drobnostki.

• Autor: bahus Data: 2011-01-20 20:54:38

Bo tu Krysiu jest komuna i tylko pierwszy sekretaż i komitet centralny maja
    racje.

A co to takiego ten "sekretaż"

• Autor: daga26 Data: 2011-01-20 20:56:36

• Autor: makusia Data: 2011-01-20 16:52:55

Zauważ Krysiu, że większośc użytkowników ma przepisy tutaj i na swoim blogu, a ja piszę o tych które przepisy z wż usunęły;)

"Na innych forach, administracja jest zadowolona i szczęśliwa, że chcą do nich przychodzić osoby prowadzące swoje blogi. Tu jest dziwnie odmiennie."
    Tutaj jest tak samo, tylko było by uczciwie dzielić się swoimi przepisami także na tym portalu, bo nie wmówisz mi że na innych forach administracja pozwala na zamieszczanie linków - reklam.

• Autor: Ala06 Data: 2011-01-20 17:56:02

Krysia znow robi ten sam powtarzany juz po raz ktorys problem !

• Autor: Krystyna911 Data: 2011-01-20 19:26:00

Krysia znow robi ten sam powtarzany juz po raz ktorys problem !

może przeczytaj wszystkie wypowiadzi a na koniec swoją, i to dokładnie. W którym miejscu stworzyłam problem ? Swoim wyjaśnieniem braku moich przepisów ? Nie wszystkim znane były powody , dla których usunęłam je. Moderatorzy wiedzieli dlaczego to zrobiłam. Teraz wyjaśniłam na forum. "Dzięki" kilku osobom (siebie też możesz do tej grupy zaliczyć), dla których byłam solą w oku i na każdym kroku starali mi się dokopać.

Teraz do Moderatorów  odnośnie "rekalmy" mojego blogu/notatnika:

Z regulaminu WŻ wybrałam punkty dotyczące  reklamy :

" 4. Zabrania się zamieszczania Materiałów zawierających reklamy towarów, usług, komercyjnych serwisów internetowych oraz innych treści uznawanych jako konkurencyjne lub działające na niekorzyść Serwisu.

VII. LINKI
    Na stronach serwisu dozwolone jest zamieszczanie linków umożliwiających Użytkownikom przejścia na inne strony internetowe, o ile nie stanowi to reklamy tych stron internetowych."

a w wikipedii tak wyjaśniono słowo reklama

Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).

encyklopedia:

reklama [łac.], rodzaj komunikowania perswazyjnego obejmujący techniki i działania podejmowane w celu zwrócenia uwagi na produkt, usługę lub ideę;

chyba moderatorzy wybiegają przed szereg i koniecznie chcą być bardziej święci od papieża

• Autor: Ala06 Data: 2011-01-20 19:43:18

Krysiu jeszcze raz Cie prosze wyluzuj , skad to przekonanie ze jestem do
    Ciebie zle nastawiona , mylisz sie i to bardzo , nie podoba mi sie tylko to Twoje
    walkowanie tego problemu na okraglo i ciagle cytowanie regulaminow i paragrafow
    Nie lepiej tak po prostu ku zadowoleniu uzytkownikow a moze i dla Ciebie tez
    wstawic te przepisy  tak jak dawniej , przeciez korzystasz z tej strony !!!!
    Nie badz uparciuchem , ktory chce byc laskawie ciagle proszonym o to
    Pozdrawiam

• Autor: Krystyna911 Data: 2011-01-20 20:18:17

Teraz do Moderatorów  odnośnie "rekalmy" mojego
    blogu/notatnika

Chciałam edytować swój wpis, ale minął wyznaczony czas, więc wpisuję od nowa.
    Te słowa były pisane z myślą i do :  Administratorów i Właścicieli strony. Moderatorzy wykonują tylko to co im nakazano.
    A swoją drogą: link do blogu podany w dyskusji na forum jest wg Moderatorów "reklamą". Ale link do blogu podany pod jakimś tam przepisem już nią nie jest ? Czy ja czegoś nie rozumiem ?

• Autor: toffik Data: 2011-01-20 20:52:27

Linki pod przepisami jeśli zostają przez nas wyłapane są kasowane. Link do swojego własnego bloga można zamieścić na swoim profilu.

• Autor: Krystyna911 Data: 2011-01-20 20:56:03

Linki pod przepisami jeśli zostają przez nas wyłapane są kasowane.
    Link do swojego własnego bloga można zamieścić na swoim profilu.

a to też nie za bardzo dobrze. Bo jeżeli ktoś podaje przepis , który jest z jakiegoś blogu to czyni to prawidłowo

• Autor: toffik Data: 2011-01-20 21:04:14

Wystarczy podać z jakiego nie musi być podawany link.

Zapomniałam dodać, ze kasujemy je po otrzymaniu zgody administratorów. Bez ich wiedzy nic z przepisu nie znika, chyba, że błędy ortograficzne.

• Autor: Krystyna911 Data: 2011-01-20 20:33:39

Tutaj jest tak samo, tylko było by uczciwie dzielić się swoimi przepisami także
    na tym portalu, bo nie wmówisz mi że na innych forach administracja
    pozwala na zamieszczanie linków - reklam.

Madziu, Ty dobrze wiesz, że powiedziałam iż daję sobie i innym czas, po którym kto wie, ale znów pojawią się moje przepisy. To po pierwsze. A po drugie, nie uważam (zgodnie z definicja ) aby to była reklama. Może Wy - moderatorzy macie takie zadanie i o tym nie dyskutuję i nie podważam, ale jest do licha regulamin, który mówi co jest reklamą.

• Autor: daga26 Data: 2011-01-20 20:34:08

Ale akcja sie zrobila

• Autor: bahus Data: 2011-01-20 20:58:06

Ale akcja sie zrobila

Przypomina mi to zebranie wczasowiczów w filmie "Rejs"

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-01-20 21:09:24

Muszę go znów obejrzec dla przypomnienia:) ostatnio z archiwum x pochłania mój wolny czas, ale tam tak kulturalnie nie jest hihih.

• Autor: daga26 Data: 2011-01-20 21:13:09

trzeba rozluznic temat

Przejdź do pełnej wersji serwisu