Forum

Galeria

Tortów ciąg dalszy

  • Autor: Aniula27 Data: 2011-01-20 15:11:55

  • Autor: MARTA84 Data: 2011-01-20 15:23:42

    cudne

  • Autor: Alll Data: 2011-01-20 15:25:47

    Śliczne, pięknie dopracowane. Twoje torty to dla mnie uczta dla oka.

  • Autor: Mama Rozyczki Data: 2011-01-20 15:37:43

    Nie gustuje w takich tortach, ale są przepiękne:)

  • Autor: marzenulka Data: 2011-01-20 16:04:38

    Śliczne!!!

  • Autor: makusia Data: 2011-01-20 17:29:11

    Masz talent, śliczne te torty:)

  • Autor: domino29 Data: 2011-01-20 17:36:52

    Torciki jak namalowane, ale przy okazji zdradziłabyś czy ozdoby robisz sama, czy kupujesz? Jesli robisz to z jakiej masy , moje są twarde i przed krojeniem tortu trzeba je zdjąć, twoje też? I jakimi barwnikami malujesz? I może masz jakieś tajemnicze sztuczki i porady? 

  • Autor: Aniula27 Data: 2011-01-20 23:08:16

    Wszystkie ozdoby robie sama, korzystam z przepisu na mase cukrowa Dorotaxx, dodaję tylko,za jej radą,1 łyżkę gliceryny i wtedy masa tak szybko nie twardnieje i jest bardziej elastyczna. Jak robię ozdoby na płasko to raczej dają się kroić, natomiast figurki robię zazwyczaj wczesniej i twardnieją, zreszta i tak nikt by ich nie kroił:) Używam tylko barwników Wiltona i jestem z nich bardzo zadowolona. Tajemniczych sztuczek raczej nie znam, korzystam chyba z tych samych sposobów co inni.

  • Autor: aga1799 Data: 2011-03-09 20:24:03

    Witam serdecznie ,
    gdzie mozna kupić glicerynę?

  • Autor: aloalo Data: 2011-01-20 18:07:06

    Dluuuuuuuuuuugo na nie czekałam, ale warte było!

    Piękne, dopracowane,mistrzowskie!

  • Autor: Aniula27 Data: 2011-01-20 23:13:18

    No, już długo nic nowego nie wstawiałam ale to dlatego ze mój komputer nie chce współpracować, bez problemu dodaję zdjęcia do biblioteki obrazów a dalej ani rusz i nikt nie ma pojęcia jaka jest tego przyczyna. Jak chce coś wstawić to muszę to zrobić u brata, a wyrwać się z domu przy czwórce dzieci to niełatwe zadanie:-)

  • Autor: aloalo Data: 2011-01-21 14:35:12

    Ja w ogóle podziwiam Cię, że przy dzieciaczkach potrafisz tyle tortów zrobić i to bez żadnej wady :))

    Mam jeszcze pytanie, czym robisz kontury na figurkach tych płaskich, wycinanych Też barwnikiem?

  • Autor: Aniula27 Data: 2011-01-22 15:44:12

    Jak kontury mają być grubsze to czarnym barwnikiem używajac cieniutkiego pędzelka albo czarnym pisakiem jadalnym.

  • Autor: bytomianka Data: 2011-01-20 19:19:06

    Piękne.!!

  • Autor: Kamilla Data: 2011-01-20 19:30:38

    Piekne, a ten z krzyzowka i klebkiem welny jest super .Gratuluje talentu!

  • Autor: Aniula27 Data: 2011-01-22 15:46:39

    Ten torcik był dla fanki krzyżówek i robótek ręcznych o bardzo niespotykanym imieniu Waltraut

  • Autor: ANETA MUSIAŁ Data: 2011-01-20 20:25:18

    cudowne torciki

  • Autor: anboku Data: 2011-01-20 21:39:19

    No Anula!!!!!!!!!!! Ukłony Ci się należą! Torty są cudne. W lutym mam roczek córci i na pewno będę tu szukać inspiracji. Pozdrawiam!!

  • Autor: daga26 Data: 2011-01-20 23:27:46

    wszystkie sa piekne ale ten ostatni najlepszy:)

  • Autor: oasia Data: 2011-01-20 23:32:51

    jak zwykle przepiękne i dopracowane. Aniu kiedy Ty to robisz? pozdrawiam

  • Autor: megii013 Data: 2011-01-21 14:17:53

    Miałam o to samo zapytać..., a przy okazji Aniula27 te kwiatki z masy cukrowej są na jakimś kremie, można się dowiedzieć o przepis na te kremy? i powiedz proszę jakie są lepsze barwniki jak się mało ich używa w proszku czy w żelu? i co te tory pokryte masą mają w środku? pozdrawiam, p.s torty cudne....,

  • Autor: Aniula27 Data: 2011-01-22 15:56:50

    Kiedy ja to robię...hmmm, sama nie wiem, głównie odbywa się to kosztem spania:) muszę też przyznać że mam kochane dzieci, najstarsza córka zajmuje się bardzo chętnie najmłodszą i jakos daję rade. Ten krem który jest na górze to zwykły krem maślany, póżniej napiszę tobie przepis. Moim zdaniem najlepsze są barwniki Willtona w żelu, używam ich cały czas i jestem bardzo zadowolona. Co do wnętrza to ludzie zamawiaja głównie torty śmietanowe, z wisniami, brzoskwiniami, truskawkowe, cytrynowe itp. zawsze je wykańczam masą maślaną i pokrywam masą cukrową, chyba że ktoś nie lubi masy cukrowej to dekoruje kremem. Pozdrawiam serdecznie.

  • Autor: megii013 Data: 2011-01-22 18:04:03

    Baaaaaardzo dziękuję za odpowiedź to te z masą są bardzo pracochłonne, trzeba zrobić, po 1) śmietanę, po2) masę z masła czy marg. i po3) masę cykrową, ufff

  • Autor: ulla* Data: 2011-01-21 13:26:07

    Nie wiem sama,który piękniejszy... ten z czekoladową dekoracją,bardzo oryginalny!!!
    Dla moich dziewczynek to te biało-różowe się podobają. Piękny jest też z czerwonymi różami.
    Zainspirowałaś mnie tym drzewkiem na książce.
    Świetne! Podziwiam talent!

  • Autor: Jagoda B Data: 2011-01-21 15:32:56

    Piękne mało powiedziane są śliczne a jak dopracowane gratuluję talentu.

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2011-01-21 20:56:20

    Aniulu, Twoje torty są niesamowite!!!!
    Podziwiam, że przy maluchach , udaje Ci się stworzyć takie cudeńka!!!!
    Na roczek Jagódki - jest świetny - taki najbardziej kolorowy,
    prześlicza żaglówka, a kłapouszek jaki idealny!!!!
    To czekoladowe cudo jest niesamowite!!!
     No i oczywiście bardzo mi sie podobają Twoje kompozycje kwiatowe!!!!
    Słoneczkiki - piękne!!!
    Zresztą nie będę tu każdego tortu wychwalac... :)
    Pozdrawiam!!!
    A kłębek i krzyżówki - super pomysł!!!

  • Autor: Aniula27 Data: 2011-01-22 16:04:06

    Dziękuje Wam  za te miłe słowa, jesteście tak kochani że aż mi żal że tak rzadko mam czas tutaj zagladać. Czasem przytłacza mnie nadmiar obowiązków i gdyby torty nie były moją pasją to chyba bym sobie dała spokój. Bardzo się cieszę że Wam się podobają i sa źródłem inspiracji.

  • Autor: megii013 Data: 2011-01-22 18:23:27

    Pytanko do fachowców.Chcę kupić barwniki i potrzebny mi pomarańczowy do Kubusia Puchatka a Wilton chyba nie ma, szukałam w pojedynczych sztukach na AleDobre, no i w paczce co jest 8 sztuk też pomarańczowego nie ma.Jak dostać lub zrobić taki kolor?

    Dopisano 11-01-22 18:37:46:

    Znalazłam ten pomarańczowy to tylko w tym ośmio paku nie było, pozdrawiam.!

  • Autor: 100-krotka Data: 2011-01-24 10:35:23

    Wszystkie są śliczne ;) podziwiam, że przy maleństwach można takie cuda robić. Mój faworyt to ten z czekoladowymi dekoracjami na 50-tkę. Strasznie mi sie podoba krem, którym jest pokryty. Czy moge dostać przepis na ten krem??? Z góry dzięki i czekam na następne.

  • Autor: Aniula27 Data: 2011-01-24 13:01:03

    Tradycyjny krem maślany:
    4 jajka
    1 szkl cukru
    2 kostki masła
    1 kostaka Kasi

    Jajka z cukrem ubić na parze aż bedą ciepłe i powstanie pulchna masa
    (ja to robię na małym gazie ale trzeba wtedy uwazać żeby nie
    przypalić). Dalej ubijać aż masa bedzie całkiem zimna. Tłuszcz utrzeć
    w misce i wlewac po trochu mase jajeczną.
    To jest baza z której mozna robić rózne smaki, można dodac kakao lub
    rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, masło orzechowe, zmielone
    orzechy, zmiksowane truskawki(ostrożnie zeby się nie zważyło), sok
    skórkę z cytryny, kawę.
    Ja zazwyczaj dodaję olejek śmietankowy i używam tego kremu głównie do
    obsmarowania tortu z wierzchu pod masę cukrową. Rzadko kiedy przekładam
    nią torty bo klieńci raczej zamawiaja torty śmietanowe.
    Ta porcja wystarcza na przełozenie i udekorowanie duzego tortu, moim
    zdaniem najlepszy jest wariant z dodatkiem masła orzechowego.

  • Autor: aga1173 Data: 2011-01-24 13:28:30

    Aniu świetne!!! Widzę duze postępy. I wogóle podziwiam za całokształt :) Buźka :)

  • Autor: aga1799 Data: 2011-04-06 22:33:13

    Jestem pełna podziwu..piękne

Przejdź do pełnej wersji serwisu