Forum

Kuchenne porady

Nóż szefa kuchni

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-01-24 13:55:06

    Byłam kiedyś u koleżanki i miała taki rewelacyjny nóż kuchenny robiony na wzór mieczy samurajskich - cienki i ostry jak brzytwa. Rewelacyjnie kroiło się nim surowe mięsa i rybę. Nie pamiętam firmy, chyba jakoś na "ch". Nóż był bardzo drogi ok 400 zł. Może ktoś z Was wie co to za firma była? Może dziś tyle nie kosztuje, wtedy bym kupiła. Słyszałam, że firmy Kasumi też są dobre noże. Czekam na opinię o ostrym jak brzytwa nożu szefa kuchni. Jaki ewentualnie kupić.

  • Autor: malina_ana Data: 2011-01-24 14:26:11

    Ja znam takie noże szefa kuchni firmyy Tupperware.Są właśnie takie ostre.

  • Autor: Kluko Data: 2011-01-24 17:05:01

    Ja dostałem na urodziny nóż firmy Fiskars. Jestem bardzo zadowolony.

  • Autor: Beata500 Data: 2011-01-24 17:28:37

    Ja mam trzy noże tej firmy, też jestem zadowolona. Zastanawiam się tylko, jak długo będą takie ostre.

  • Autor: jolka60 Data: 2011-01-25 09:53:40

    Mogę polecić szczerze noże victorinox.Mam dwa i jestem bardzo zadowolona-pierwszy od dwóch lat,drugi od roku.Jeszcze nie ostrzyłam.

  • Autor: falkor Data: 2011-01-26 01:10:41

    Podobne noże prezentował Bodek w moim wątku Ostrzenie noży a sprawa chińska (ósmy post z linkiem). Firma nazywała się, bodajże Hattori, a ich ceny mieściły się w przedziałe od 130 do 270 funtów brytyjskich.
    Jednak prawdziwie drogie noże z możliwością kupna znajdziesz na stronie Sushi-shop. Jednak tam ceny rzadko schodzą poniżej tysiąca złotych polskich, a czasem przekraczają dwa tysiące.

Przejdź do pełnej wersji serwisu