Byłam kiedyś u koleżanki i miała taki rewelacyjny nóż kuchenny robiony na wzór mieczy samurajskich - cienki i ostry jak brzytwa. Rewelacyjnie kroiło się nim surowe mięsa i rybę. Nie pamiętam firmy, chyba jakoś na "ch". Nóż był bardzo drogi ok 400 zł. Może ktoś z Was wie co to za firma była? Może dziś tyle nie kosztuje, wtedy bym kupiła. Słyszałam, że firmy Kasumi też są dobre noże. Czekam na opinię o ostrym jak brzytwa nożu szefa kuchni. Jaki ewentualnie kupić.
Podobne noże prezentował Bodek w moim wątku Ostrzenie noży a sprawa chińska (ósmy post z linkiem). Firma nazywała się, bodajże Hattori, a ich ceny mieściły się w przedziałe od 130 do 270 funtów brytyjskich. Jednak prawdziwie drogie noże z możliwością kupna znajdziesz na stronie Sushi-shop. Jednak tam ceny rzadko schodzą poniżej tysiąca złotych polskich, a czasem przekraczają dwa tysiące.
Byłam kiedyś u koleżanki i miała taki rewelacyjny nóż kuchenny robiony na wzór mieczy samurajskich - cienki i ostry jak brzytwa. Rewelacyjnie kroiło się nim surowe mięsa i rybę. Nie pamiętam firmy, chyba jakoś na "ch". Nóż był bardzo drogi ok 400 zł. Może ktoś z Was wie co to za firma była? Może dziś tyle nie kosztuje, wtedy bym kupiła. Słyszałam, że firmy Kasumi też są dobre noże. Czekam na opinię o ostrym jak brzytwa nożu szefa kuchni. Jaki ewentualnie kupić.
Ja znam takie noże szefa kuchni firmyy Tupperware.Są właśnie takie ostre.
Ja dostałem na urodziny nóż firmy Fiskars. Jestem bardzo zadowolony.
Ja mam trzy noże tej firmy, też jestem zadowolona. Zastanawiam się tylko, jak długo będą takie ostre.
Mogę polecić szczerze noże victorinox.Mam dwa i jestem bardzo zadowolona-pierwszy od dwóch lat,drugi od roku.Jeszcze nie ostrzyłam.
Podobne noże prezentował Bodek w moim wątku Ostrzenie noży a sprawa chińska (ósmy post z linkiem). Firma nazywała się, bodajże Hattori, a ich ceny mieściły się w przedziałe od 130 do 270 funtów brytyjskich.
Jednak prawdziwie drogie noże z możliwością kupna znajdziesz na stronie Sushi-shop. Jednak tam ceny rzadko schodzą poniżej tysiąca złotych polskich, a czasem przekraczają dwa tysiące.