Forum

Kuchenne porady

Amoniaczki- jakie lepsze?

  • Autor: matylda27 Data: 2011-01-27 21:01:32

    Mam ochotę na amoniaczki. Szkopół w tym , że w przepisach które znalazłam, raz amoniak jest zaparzany mlekiem lub śmietaną,a raz dosypywany na ,,sucho,,Które są lepsze.......

  • Autor: Chohlik Data: 2011-01-28 10:13:19

    Witam ,ja nigdy nie zaparzam amoniaku ,rozpuszczam go w śmietanie i amoniaczki zawsze pięknie rosną

  • Autor: matylda27 Data: 2011-01-28 10:16:29

    Dzięki, zabieram się za robotę.

  • Autor: naratka33 Data: 2011-01-30 21:43:36

    1 objętość wody może rozpuścić 1176 objętości amoniaku,ale ilośc zawsze mnie to zachwyca, ja do ciastek dodaję suchy amoniak i wychodza dobre

  • Autor: sabanl36 Data: 2011-02-02 00:25:12

    Ja równiez daję amoniak na sucho/ bo tak jest najprościej/ do ciasteczek i wychodzą smaczne , na pewno dobra jest wersja ze śmietaną,bo przecież forma podania amoniaku nie wpływa na smak.

Przejdź do pełnej wersji serwisu