Mam ochotę na amoniaczki. Szkopół w tym , że w przepisach które znalazłam, raz amoniak jest zaparzany mlekiem lub śmietaną,a raz dosypywany na ,,sucho,,Które są lepsze.......
Ja równiez daję amoniak na sucho/ bo tak jest najprościej/ do ciasteczek i wychodzą smaczne , na pewno dobra jest wersja ze śmietaną,bo przecież forma podania amoniaku nie wpływa na smak.
Mam ochotę na amoniaczki. Szkopół w tym , że w przepisach które znalazłam, raz amoniak jest zaparzany mlekiem lub śmietaną,a raz dosypywany na ,,sucho,,Które są lepsze.......
Witam ,ja nigdy nie zaparzam amoniaku ,rozpuszczam go w śmietanie i amoniaczki zawsze pięknie rosną
Dzięki, zabieram się za robotę.
1 objętość wody może rozpuścić 1176 objętości amoniaku,ale ilośc zawsze mnie to zachwyca, ja do ciastek dodaję suchy amoniak i wychodza dobre
Ja równiez daję amoniak na sucho/ bo tak jest najprościej/ do ciasteczek i wychodzą smaczne , na pewno dobra jest wersja ze śmietaną,bo przecież forma podania amoniaku nie wpływa na smak.