Forum

Kuchenne porady

Okrągła miska?

• Autor: 100-krotka Data: 2011-01-28 14:45:02

Gdzie można kupić miskę z wyokrąglonym dnem, taką żeby można było ciasto w kształecie połowy piłki nożnej zrobić? Szukałam wszędzie i każda ma płaskie dno. Chyba, że jest jakiś inny sposób żeby ładnie wyokrąglić ten płaski fragment, ale ja nie znam z góry dzięki

• Autor: Iloria Data: 2011-01-28 14:53:38

Na ten płaski fragment możesz położyć kilka okragłych biszkoptów i posmarować kremem nadając okrągły kształt.

• Autor: aloiram Data: 2011-01-28 15:22:21

Miski, których szukasz znajdziesz np. w IKEA.

• Autor: 100-krotka Data: 2011-01-28 15:28:59

Niestety Ikea jest poza moim zasięgiem... ale dzięki będę pamiętać i może przy okazji jakiegoś wyjazdu zakupię.

• Autor: Trusia Data: 2011-01-28 22:04:26

na allegro wpisz "miska blanda ikea" powinna się pokazać, można wybrać rozmiar bo były od maciupkich jak naparstek do naprawdę bardzo dużych. Dno w tej największej misce jest wielkości delicji.
    Są szklane albo ze stali nierdzewnej więc i biszkopt będzie można w niej upiec.

• Autor: alidab Data: 2011-01-29 09:02:50

Byłam wczoraj w Realu i zauważyłam, że są różne garnki i miski nierdzewne na wage a między innymi
    miskami były miski - miarki, z podziałką z boku i takim "kołnierzem" - wypustem do trzymania ( okrągłe, z malusieńkim dnem, u góry tylko malutkie wgłębienie - według mnie idealne na tort w kształcie piłki lub bombę owocową). Cena za 1 kg/ 2,50 zł.
    Na miskach były poprzyklejane ceny i koszt takiej miski nie przekraczał 6zł. Jak masz blisko do Reala, to kupisz bez problemu...:)

• Autor: Satina Data: 2011-01-29 12:47:23

Miałam ten sam problem. Przeszukałam wszytskie sklepy i znalazłam idealną miskę, ale za taką cenę, że szok (za ponad 100 zł). W Bielsku byłam przez przypadek w Tesco i tam kupiłam za 30 zł idealną miskę. Bardzo jestem z niej zadowolona, bo teraz mogę robic torty w stylu angielskim okrągłe, bez zbędnych formowań ciasta.

Przejdź do pełnej wersji serwisu