W lutym mieliśmy z żoną leciec na 10 dni do Egiptu ale w obecnej sytuacji rezygnujemy i wybieramy Turcje tylko gdzie? Może macie jakieś fajne sprawdzone miejsca ?
Maniuś, ja w Turcji byłam bardzo dawno temu, ale mam super wspomnienia. Zatrzymałam się wówczas w hotelu Kardelen (Klub Polska) w miejscowości Side. Pozdrawiam.
My byliśmy w sierpniu w Oludeniz (Klik) Było baaardzo cieplutko, ale oczywiście pieknie. Polecam te rejony Turcji i jeśli będziesz leciał nie w okresie wakacyjnym to koniecznie jeden tydzień objazd a drugi tydzień wypoczynek. Latem taki zestaw jest raczej uciążliwy.
W lutym chcesz leciec do Turcji,czy w okresie pozniejszym?W tej chwili temperatury sa jeszcze dosc niskie. Ja ponad rok temu bylam w pazdzierniku bylo super cieplo,okolo 36°C jeszcze i to byl koniec pazdziernika!Ale od listopada jest juz sezon zamkniety i zaczyna sie mniej wiecej w maju dopiero.W lutym bardzo duzo hoteli jest pozamykanych,malo ktore sa czynne.Polecam wlasnie wiosne lub jesien,pogody sa nadal upalne,ale nie jest tak ostre slonce jak w srodku lata lipiec-sierpien,no i jadac wiosna lub jesienia,nie ma tak wielu turystow z dziecmi szkolnymi,co dla niektorych jest udogodnieniem,jesli chca wypoczac.
Polecam riwiere Turecka,czyli od Alani do Antalyi,bardzo duzo miejscowosci wypoczynkowych miedzy tymi dwoma miastami,ktore sa oddalone od siebie okolo 130km.Polecam Konakli,Belek,Side,Colakli,Lara,lub sama Alanye lub Antalye.Ktos wyzej wspomnial Marmaris,jadac tam musisz liczyc sie z troche nizsza temperatura niz na riwierze Tureckiej,ale warte tez obejrzenia,tam wlasnie spotykaja sie trzy morza egejskie,srodziemne i marmara jesli cos nie poknocilam,ale tak mi sie zdaje z tego co zapamietalam,Wlasnie z tamtad mozna sie dostac katamaranem do Grecji,mozna sobie zrobic taka jednodniowa wycieczke,wczesnie rano plyniecie do Grecji,wieczorem wracacie.
Jeszcze wam zostaje do wyboru Istambul na polnocy nad ciesnina Bosfor ,ktora laczy morze czarne z morzem marmara,najwieksze i chyba najpiekniejsze miasto Turcji,ale malo turystow wybiera je na wypoczynek,nie spodziewaj sie tam wysokich temperatur,mniej wiecej jak nasze Polskie letnie temperatury.Mysle,ze powinni wybierac na wypoczynek to miasto turysci czynni,czyli ci co nie lubia lezenia na plazy,tam sa najpiekniejsze meczety,najwieksze muzea i koscioly.
Samego srodka Turcji nie polecam,bo do morza daleko,pozatym nie jest w tych gorzystych rejonach zbyt bezpiecznie.
Zdecydowanie polecam Side. Jak dla mnie Antalya czy Alantalya to zbyt tłoczne miasta. Chociaż patrząc dzisiaj co się dzieje w ogóle na świecie nie ciągnie mnie do krajów muzełmańsich
Ja 2 miesiące temu byłam w Gaziantep. Bardzo polecam. Śliczne miejsce i nie tak tłoczne. Nie lubię jeździć do miejsc, gdzie sami turyści są. Pozdrawiam.
W lutym mieliśmy z żoną leciec na 10 dni do Egiptu ale w obecnej sytuacji rezygnujemy i wybieramy Turcje tylko gdzie? Może macie jakieś fajne sprawdzone miejsca ?
Maniuś, ja w Turcji byłam bardzo dawno temu, ale mam super wspomnienia. Zatrzymałam się wówczas w hotelu Kardelen (Klub Polska) w miejscowości Side. Pozdrawiam.
Witam!
Sama niestety nie byłam ale mam koleżankę która zawsze jeździ do tureckiej miejscowości MARMARIS.
Najswpanialsza jest Kapadocja!Pamukale!Troja!Wybieraj te miejsca!
My byliśmy w sierpniu w Oludeniz (Klik)
Było baaardzo cieplutko, ale oczywiście pieknie. Polecam te rejony Turcji i jeśli będziesz leciał nie w okresie wakacyjnym to koniecznie jeden tydzień objazd a drugi tydzień wypoczynek. Latem taki zestaw jest raczej uciążliwy.
W lutym chcesz leciec do Turcji,czy w okresie pozniejszym?W tej chwili temperatury sa jeszcze dosc niskie.
Ja ponad rok temu bylam w pazdzierniku bylo super cieplo,okolo 36°C jeszcze i to byl koniec pazdziernika!Ale od listopada jest juz sezon zamkniety i zaczyna sie mniej wiecej w maju dopiero.W lutym bardzo duzo hoteli jest pozamykanych,malo ktore sa czynne.Polecam wlasnie wiosne lub jesien,pogody sa nadal upalne,ale nie jest tak ostre slonce jak w srodku lata lipiec-sierpien,no i jadac wiosna lub jesienia,nie ma tak wielu turystow z dziecmi szkolnymi,co dla niektorych jest udogodnieniem,jesli chca wypoczac.
Polecam riwiere Turecka,czyli od Alani do Antalyi,bardzo duzo miejscowosci wypoczynkowych miedzy tymi dwoma miastami,ktore sa oddalone od siebie okolo 130km.Polecam Konakli,Belek,Side,Colakli,Lara,lub sama Alanye lub Antalye.Ktos wyzej wspomnial Marmaris,jadac tam musisz liczyc sie z troche nizsza temperatura niz na riwierze Tureckiej,ale warte tez obejrzenia,tam wlasnie spotykaja sie trzy morza egejskie,srodziemne i marmara jesli cos nie poknocilam,ale tak mi sie zdaje z tego co zapamietalam,Wlasnie z tamtad mozna sie dostac katamaranem do Grecji,mozna sobie zrobic taka jednodniowa wycieczke,wczesnie rano plyniecie do Grecji,wieczorem wracacie.
Jeszcze wam zostaje do wyboru Istambul na polnocy nad ciesnina Bosfor ,ktora laczy morze czarne z morzem marmara,najwieksze i chyba najpiekniejsze miasto Turcji,ale malo turystow wybiera je na wypoczynek,nie spodziewaj sie tam wysokich temperatur,mniej wiecej jak nasze Polskie letnie temperatury.Mysle,ze powinni wybierac na wypoczynek to miasto turysci czynni,czyli ci co nie lubia lezenia na plazy,tam sa najpiekniejsze meczety,najwieksze muzea i koscioly.
Samego srodka Turcji nie polecam,bo do morza daleko,pozatym nie jest w tych gorzystych rejonach zbyt bezpiecznie.
Zdecydowanie polecam Side. Jak dla mnie Antalya czy Alantalya to zbyt tłoczne miasta. Chociaż patrząc dzisiaj co się dzieje w ogóle na świecie nie ciągnie mnie do krajów muzełmańsich
Ja 2 miesiące temu byłam w Gaziantep. Bardzo polecam. Śliczne miejsce i nie tak tłoczne. Nie lubię jeździć do miejsc, gdzie sami turyści są. Pozdrawiam.