Witam, Chcę pomalować sobie pokój farbą. Aktualnie teraz mam tapety. Pokój jest średniej wielkości. Tylko rano świeci słońce, są w nim elementy zebry. Nie umiem się zdecydować na jeden kolor ścian. Pomóżcie. Niżej są zdjęcia mojego pokoju. Może macie jakieś fajne pomysły, to napiszcie jaki kolor najlepiej by pasował. Ja myślalałam nad takim kolorem ściany (jakiś odcien fioletu chce, może domieszka różu, wrzosu itp.) : http://galeria-wnetrz.pl//component/option,com_ponygallery/Itemid,44/func,detail/id,108/ Nie chce zbyt intensywnego koloru ani ciemnego, bo dużo przebywam w tym pomieszczeniu:) Pomóżcie;)
Akurat tutaj mam posciel z elementami czerownymi, ale inne sa czarno-białe, grafitowe. Marzy mi się kolor śliwkowy, ale w moim przypadku odpada:( Dziękuję z góry za jakies pomysły :)
Malowałam cały dom i wszędzie dawałam jasne kolory a w pokoju gdzie jest mało słońca dałam kolor delikatny kanarkowy. Chcę powiedzieć że pokój zrobił się bardzo słoneczny i miło się w nim odpoczywa. Pozdrawiam :-))
Jeśli jesteś zainteresowana odcieniami fioletu to polecam Ci jedna sciana śliwka ( intensywna , mocna ) a reszta w kremowym włącznie z sufitem ..... tak mam i jest zarazem jaśniutko i modnie
Niemodne jest malowanie całego pokoju jednym kolorem ale wybór należy do Ciebie
Ja w swoim pokoju też mam sosnowe meble i mialam problem z doborem koloru , miałam pomarańcz, żółty kolor na ścianach, ale nie byłam zadowolona z efektu.W końcu zdecydowałam sie na ,,Rzymski poranek" i ,,Jasny beż" z Duluxa i jestem zadowolona. Do tego mam czerwone dodatki , zasłony i narzuta na łóżko są białe.Myślę, że śliwkowy kolor też by u ciebie pasował i nie musi być przecież na wszystkich ścianach jeżeli wydaje ci sie za ciemny.
Ja pomalowałam jeden pokój na jasno, bardzo jasno-fioletowy. Pastelowy. To trudny kolor. Wspołgra tylkoz zielenią.To mam tu sporo roslin. ale jak tylko się zabrudzi przemaluję na taki..to sie nazywa waniliowy. On współgra ze wszystkimi kolorami, jest uniwersalny.Jak dasz do tego jasny sufit z jasnymi bortami-każdy mebel będzie pasował.I pamiętaj-jesli masz wiele kolorów(obicia,książki, bibeloty)we wnęrzu- dobieraj bardzo spokojny kolor na ściany, rozbielony, pastelowy.
Wydaje mi się, że masz obecnie w pokoju zbyt dużo różności, nie bardzo wiadomo, na co zwrócić uwagę, przez to sprawia wrażenie ogólnego nieładu. A te dodatki czarno-białe, które masz całkowicie giną w tym wnętrzu. Aby pokój trochę "uspokoić" dałabym na wszystkie ściany jeden kolor (nawet jeśli nie jest to modne ) .Ciemny wbrew pozorom też mógłby być, ale wtedy optycznie zmniejszy się pokój, no i piszesz, że raczej brak w nim słońca. Wybrałabym coś z wrzosów, lawend czy jasnego liliowego bzu...taki kolor harmonizowałby z "zebrowymi" dodatkami, ciemną rama okna i pięknymi biało-czarnymi zasłonkami. Sosnowe meble "ocieplałyby" tą kolorystykę, a dwie żółte osłonki na doniczki dodawałyby uroku, jak dwa słoneczka. Na tej pustej ścianie (na zdjęciu drugim) mogłabyś wtedy coś sobie nakleić, jeśli bardzo chcesz - ja dałabym tam coś takiego, jak te gałązki na zasłonkach, albo skoro lubisz zebry - to coś "zebrzastego". Wpisz sobie w wyszukiwarkę w grafikę - "naklejki na ścianę zebra", albo "naklejki na ścianę gałązki", może coś Cię zainspiruje. Przepraszam, jeśli uraziłam Cię opisem Twojego obecnego pokoju, nie miałam nic złego na myśli - pytałaś, więc odpowiadam, co i dlaczego zmieniłabym w tym pokoju.
Nie widzę powodu do obrazy:) Akurat dzisiaj pokój został przemeblowany, ta ściana "goła" wcześniej była zasłonięta, a naklejki ścienne były w innych miejscach. Przymierzam się do tego malowania i temu nie dokupuje narazie większych dodatków:)
Lubię serial "Barwy szczęścia " i przypomina mi się , że mieszkanie Julki i Pawła ma chyba podobne meble- do tego ściany jasny niebieski i beżowe dodatki.Krzesło już jest, firanka chyba też by pasowała.Kiedyś nocowałam w hotelu i ściany były wrzosowe i np. ja żle się czułam w tym pokoju, a fiolety w ubraniach uwielbiam , Dobrze przemyśl kolor a w razie czego można zmienic to tylko farba.
Ja mam pokój na jasny fiolet i beż a sufit obowiązkowo biały - wcześniej miałem po kolor ścian i wydaje mi się że to było tandetne - biel jest uniwersalna. Na jednej z ścian mam taki rysunek szablonowy czarną farbą. Dywan mam pomarańcz ,ale będę niedługo będę zmieniał na panele (takie podobne do wystroju w sklepach BigStar - są w Castoramie czy Praktikerze). Jakby co mogę wrzucić zdj.
Mam wrzosową sypialnię (ściany, poduchy) z waniliowymi dodatkami ( narzuta, zasłonki ). Całkiem przyjemnie się śpi . Zresztą kolor można wybrać inny - jest tyle różnych. Zależy co się komu podoba.
Zieleń też by pasowała do tych zebrowych dodatków, jeszcze ewentualnie takie kawowe brązy.
Spróbuj wpisac w wyszukiwarkę np dobór barw,kolorów itp.Nie pamiętam już strony,ale w zeszłym miesiącu malowaliśmy pokój i przez ciekawość przeglądałam te strony.Na dwóch z nich były przykładowe zdjecia (rysunki) pomieszczeni w różnych stylach i tam można było dobierać sobie barwy ścian,mebli,zasłon .. Tak wg mmnie,masz za dużo deseni,szczegółów,barw.Powinnaś ujednolicić pokój-wprowadzić jakiś dominujacy kolor i póżniej do niego dobierać dodatki,ale np w jednej tonacji. Niedawno znajoma oodnawiała mieszkanie.Niby fajnie,ale np wg mnie w kuchni ma za duzo szczegółow i wzorów,a takze kolorów.Każdy z detali z osobna jest dość ładny,ale jako całość tworzą niestety "groch z kapustą",zwłaszcza że kuchnia jest mała. Ponieważ masz jasne meble,możesz pomalowac ściany na "mocniejszy "kolor,niekoniecznie jasny,mimo iż przebywasz sporo w tym pokoju.
Ja w kazdym pokoju mam dwa kolory:) W salonie: jedna ściana to jagodowe lato, a pozostałe jesień lniana(na scianie naprzeciwko jagodowej namalowałam farbą-z pomocą dużego szablonu-wielkiego dmuchawca w kolorze jagodowym właśnie. W sypialni: jedna sciana jesień morelowa, a reszta pieczarkowa jesień. U dzieciaków... u jednego-lato słonecznikowe i lato słomkowe(tak sobie wybrał) :) u drugiego-jesień lniana i lato słonecznikowe.
Musisz się zastanowić jakie kolorki lubisz i co pasuje do tego co już masz. My latem dzieliliśmy pokój dzieci, z jednego dużego powstały dwa małe wąskie i długie plus garderoba. Syn zażyczył sobie czerwień flamenco - jakoś tego nie widziałam bo pokój nieduży a kolor bardzo intensywny i niezbyt jasny ale wyszło świetnie. Niestety dodatki typu zasłony, koc itp musieliśmy wymienić ( wcześniej dzieci miały na ścianie kolor groszkowy ). Dziewczynki mają pokój jasno różowy, też ładny ale teraz gdybym miała od nowa malować dodałabym jakieś elementy śliwkowe. Wcześniej duży pokój mieliśmy na pomarańczowo i cynamonowo - na dużej ścianie namalowane ciemniejszą farbą takie ala schody - na ich zwieńczeniach miały być półeczki ale się nie doczekałam. Teraz mam pokój na żółto słonecznikowe i pszeniczne lato, mąż na dużej jaknej ścianie chce jeszcze namalować tą ciemniejszą ramy pod obrazy, które będą tam wisiały.
Witam,
Chcę pomalować sobie pokój farbą. Aktualnie teraz mam tapety. Pokój jest średniej wielkości. Tylko rano świeci słońce, są w nim elementy zebry. Nie umiem się zdecydować na jeden kolor ścian. Pomóżcie. Niżej są zdjęcia mojego pokoju. Może macie jakieś fajne pomysły, to napiszcie jaki kolor najlepiej by pasował. Ja myślalałam nad takim kolorem ściany (jakiś odcien fioletu chce, może domieszka różu, wrzosu itp.) : http://galeria-wnetrz.pl//component/option,com_ponygallery/Itemid,44/func,detail/id,108/ Nie chce zbyt intensywnego koloru ani ciemnego, bo dużo przebywam w tym pomieszczeniu:) Pomóżcie;)
Akurat tutaj mam posciel z elementami czerownymi, ale inne sa czarno-białe, grafitowe. Marzy mi się kolor śliwkowy, ale w moim przypadku odpada:( Dziękuję z góry za jakies pomysły :)
Malowałam cały dom i wszędzie dawałam jasne kolory a w pokoju gdzie jest mało słońca dałam kolor delikatny kanarkowy. Chcę powiedzieć że pokój zrobił się bardzo słoneczny i miło się w nim odpoczywa. Pozdrawiam :-))
Taka mała podpowiedż :-) - do białej farby dodawałam pigment i w ten sposób miałam taki kolor jak chciałam.
Jeśli jesteś zainteresowana odcieniami fioletu to polecam Ci jedna sciana śliwka ( intensywna , mocna ) a reszta w kremowym włącznie z sufitem ..... tak mam i jest zarazem jaśniutko i modnie
Niemodne jest malowanie całego pokoju jednym kolorem ale wybór należy do Ciebie
Wiem, ale chce mieć jakieś naklejki scienne mieć na jednej ścianie, a jak bym tak pomalowała to było by za dużo jak na jeden pokój:)
Zawsze możesz naklejać na śliwke , nie widzę problemu
Ściany w kolorze ecru, a zasłony + narzuta na łożko w kolorze zielonym /pastelowym/. Pokój będzie jasny.
Ja w swoim pokoju też mam sosnowe meble i mialam problem z doborem koloru , miałam pomarańcz, żółty kolor na ścianach, ale nie byłam zadowolona z efektu.W końcu zdecydowałam sie na ,,Rzymski poranek" i ,,Jasny beż" z Duluxa i jestem zadowolona. Do tego mam czerwone dodatki , zasłony i narzuta na łóżko są białe.Myślę, że śliwkowy kolor też by u ciebie pasował i nie musi być przecież na wszystkich ścianach jeżeli wydaje ci sie za ciemny.
Ja pomalowałam jeden pokój na jasno, bardzo jasno-fioletowy. Pastelowy. To trudny kolor. Wspołgra tylkoz zielenią.To mam tu sporo roslin. ale jak tylko się zabrudzi przemaluję na taki..to sie nazywa waniliowy. On współgra ze wszystkimi kolorami, jest uniwersalny.Jak dasz do tego jasny sufit z jasnymi bortami-każdy mebel będzie pasował.I pamiętaj-jesli masz wiele kolorów(obicia,książki, bibeloty)we wnęrzu- dobieraj bardzo spokojny kolor na ściany, rozbielony, pastelowy.
Wydaje mi się, że masz obecnie w pokoju zbyt dużo różności, nie bardzo wiadomo, na co zwrócić uwagę, przez to sprawia wrażenie ogólnego nieładu. A te dodatki czarno-białe, które masz całkowicie giną w tym wnętrzu. Aby pokój trochę "uspokoić" dałabym na wszystkie ściany jeden kolor (nawet jeśli nie jest to modne
) .Ciemny wbrew pozorom też mógłby być, ale wtedy optycznie zmniejszy się pokój, no i piszesz, że raczej brak w nim słońca.
Wybrałabym coś z wrzosów, lawend czy jasnego liliowego bzu...taki kolor harmonizowałby z "zebrowymi" dodatkami, ciemną rama okna i pięknymi biało-czarnymi zasłonkami. Sosnowe meble "ocieplałyby" tą kolorystykę, a dwie żółte osłonki na doniczki dodawałyby uroku, jak dwa słoneczka.
Na tej pustej ścianie (na zdjęciu drugim) mogłabyś wtedy coś sobie nakleić, jeśli bardzo chcesz - ja dałabym tam coś takiego, jak te gałązki na zasłonkach, albo skoro lubisz zebry - to coś "zebrzastego". Wpisz sobie w wyszukiwarkę w grafikę - "naklejki na ścianę zebra", albo "naklejki na ścianę gałązki", może coś Cię zainspiruje.
Przepraszam, jeśli uraziłam Cię opisem Twojego obecnego pokoju, nie miałam nic złego na myśli - pytałaś, więc odpowiadam, co i dlaczego zmieniłabym w tym pokoju.
Nie widzę powodu do obrazy:) Akurat dzisiaj pokój został przemeblowany, ta ściana "goła" wcześniej była zasłonięta, a naklejki ścienne były w innych miejscach. Przymierzam się do tego malowania i temu nie dokupuje narazie większych dodatków:)
Lubię serial "Barwy szczęścia " i przypomina mi się , że mieszkanie Julki i Pawła ma chyba podobne meble- do tego ściany jasny niebieski i beżowe dodatki.Krzesło już jest, firanka chyba też by pasowała.Kiedyś nocowałam w hotelu i ściany były wrzosowe i np. ja żle się czułam w tym pokoju, a fiolety w ubraniach uwielbiam , Dobrze przemyśl kolor a w razie czego można zmienic to tylko farba.
Ja mam pokój na jasny fiolet i beż a sufit obowiązkowo biały - wcześniej miałem po kolor ścian i wydaje mi się że to było tandetne - biel jest uniwersalna. Na jednej z ścian mam taki rysunek szablonowy czarną farbą. Dywan mam pomarańcz ,ale będę niedługo będę zmieniał na panele (takie podobne do wystroju w sklepach BigStar - są w Castoramie czy Praktikerze).
Jakby co mogę wrzucić zdj.
Mam wrzosową sypialnię (ściany, poduchy) z waniliowymi dodatkami ( narzuta, zasłonki ). Całkiem przyjemnie się śpi
.
Zresztą kolor można wybrać inny - jest tyle różnych. Zależy co się komu podoba.
Zieleń też by pasowała do tych zebrowych dodatków, jeszcze ewentualnie takie kawowe brązy.
Spróbuj wpisac w wyszukiwarkę np dobór barw,kolorów itp.Nie pamiętam już strony,ale w zeszłym miesiącu malowaliśmy pokój i przez ciekawość przeglądałam te strony.Na dwóch z nich były przykładowe zdjecia (rysunki) pomieszczeni w różnych stylach i tam można było dobierać sobie barwy ścian,mebli,zasłon ..
Tak wg mmnie,masz za dużo deseni,szczegółów,barw.Powinnaś ujednolicić pokój-wprowadzić jakiś dominujacy kolor i póżniej do niego dobierać dodatki,ale np w jednej tonacji.
Niedawno znajoma oodnawiała mieszkanie.Niby fajnie,ale np wg mnie w kuchni ma za duzo szczegółow i wzorów,a takze kolorów.Każdy z detali z osobna jest dość ładny,ale jako całość tworzą niestety "groch z kapustą",zwłaszcza że kuchnia jest mała.
Ponieważ masz jasne meble,możesz pomalowac ściany na "mocniejszy "kolor,niekoniecznie jasny,mimo iż przebywasz sporo w tym pokoju.
Ja w kazdym pokoju mam dwa kolory:)
W salonie: jedna ściana to jagodowe lato, a pozostałe jesień lniana(na scianie naprzeciwko jagodowej namalowałam farbą-z pomocą dużego szablonu-wielkiego dmuchawca w kolorze jagodowym właśnie.
W sypialni: jedna sciana jesień morelowa, a reszta pieczarkowa jesień.
U dzieciaków...
u jednego-lato słonecznikowe i lato słomkowe(tak sobie wybrał) :)
u drugiego-jesień lniana i lato słonecznikowe.
Musisz się zastanowić jakie kolorki lubisz i co pasuje do tego co już masz. My latem dzieliliśmy pokój dzieci, z jednego dużego powstały dwa małe wąskie i długie plus garderoba. Syn zażyczył sobie czerwień flamenco - jakoś tego nie widziałam bo pokój nieduży a kolor bardzo intensywny i niezbyt jasny ale wyszło świetnie. Niestety dodatki typu zasłony, koc itp musieliśmy wymienić ( wcześniej dzieci miały na ścianie kolor groszkowy ). Dziewczynki mają pokój jasno różowy, też ładny ale teraz gdybym miała od nowa malować dodałabym jakieś elementy śliwkowe. Wcześniej duży pokój mieliśmy na pomarańczowo i cynamonowo - na dużej ścianie namalowane ciemniejszą farbą takie ala schody - na ich zwieńczeniach miały być półeczki ale się nie doczekałam. Teraz mam pokój na żółto słonecznikowe i pszeniczne lato, mąż na dużej jaknej ścianie chce jeszcze namalować tą ciemniejszą ramy pod obrazy, które będą tam wisiały.