mam problem z masa krowkowa:( troszke sie juz scukrzyla. Czy da sie to jeszcze jakos uratowac? moze podgrzac z mlekiem?? Jutro musze dla kolezanki upiec snickersa dlatego bardzo potrzrebna mi ta masa ale bez grudek
Wiesz ja bym te mase zagotowla w kapieli wodnej.Jesli jest w puszce to gotuj cala puszke a jesli w plastikowym opakowaniu to przeloz ja do jakiejs miseczki, wstaw do garnka napelnionego czesciowo woda (tak zeby nie nalalo sie jej do masy) i gotuj na malutkim ogniu.masa ogrzewajac sie zrobi sie rzadka a cukier z pewnoscia sie rozpusci.
Pogotuj ją w puszcze (w garnku z wodą), ostudź i dobrze rozmieszaj i sądzę, że cukier będzie rozpuszczony. Masę krówkową najlepiej zrobić samemu, słodzone mleko skondensowane gotuj w wodzie ok.3 godz, taka jest najlepsza, gładka i gotowa do użycia. Pozdrawiam Dagusia
Do rondelka, najlepiej z gróbym dnem wlej odrobinę mleka (kilka łyżek) i podgrzej. Następnie dodawaj połyżce masy i energicznie mieszając rozpuszczaj w mlwku. Gdy masa się rozpuści dodaj kolejną łyżkę itd. Cały czas podgrzewaj rondelek na małym ogniu. Powodzenia :)
Witajcie,

mam problem z masa krowkowa:( troszke sie juz scukrzyla.
Czy da sie to jeszcze jakos uratowac? moze podgrzac z mlekiem??
Jutro musze dla kolezanki upiec snickersa dlatego bardzo potrzrebna mi ta masa ale bez grudek
z gory dziekuje
Daga
Wiesz ja bym te mase zagotowla w kapieli wodnej.Jesli jest w puszce to gotuj cala puszke a jesli w plastikowym opakowaniu to przeloz ja do jakiejs miseczki, wstaw do garnka napelnionego czesciowo woda (tak zeby nie nalalo sie jej do masy) i gotuj na malutkim ogniu.masa ogrzewajac sie zrobi sie rzadka a cukier z pewnoscia sie rozpusci.
Pogotuj ją w puszcze (w garnku z wodą), ostudź i dobrze rozmieszaj i sądzę, że cukier będzie rozpuszczony. Masę krówkową najlepiej zrobić samemu, słodzone mleko skondensowane gotuj w wodzie ok.3 godz, taka jest najlepsza, gładka i gotowa do użycia. Pozdrawiam Dagusia
Do spirytusu ją ;)
Do rondelka, najlepiej z gróbym dnem wlej odrobinę mleka (kilka łyżek) i podgrzej. Następnie dodawaj połyżce masy i energicznie mieszając rozpuszczaj w mlwku. Gdy masa się rozpuści dodaj kolejną łyżkę itd. Cały czas podgrzewaj rondelek na małym ogniu.
Powodzenia :)