Mam takie pytanie i jednoczesnie prośbę do Administratorów: na WŻ jest sporo przepisów dla osób na diecie Dukana (Protal). Jest dzaił "diety",ale czy można by wyodrębnic z niej pod - dzial o nazwie protal i zgrupować tam protalowe przepisy? Ta dieta jest teraz bardzo popularna, sama rozpoczęłam dietowanie i to by znacznie ułatwiło szukanie pomysłów na coś zjadliwego.
Wiem że jest przygotowywane nowe "drzewko" grup przepisów, czy będzie tam poddział "protal" nie wiem. Ale na razie podsyłam link z tymi właśnie przepisami KLIK tutaj
Poprosiłam Wkn i zgodziła się na taki dział i już go mamy. Proszę autorów przepisów i moderatorów o przeniesienie już istniejących przepisów do nowego działu.
Mnie, bardzo ucieszyły by zgrupowane przepisy dla diabetyków. Jestem aktualnie u mojego taty, a on ma cukrzycę niestety i chciała bym coś dobrego ugotować, nie szkodząc mu przy tym. Szukałam w internecie, ale napotykam pojedyncze rady dotyczące żywienia osób z tą przypadłością. Zupy cebulowe już wszystkie wybróbowałane, ale co dalej?
bardzo dziękuję Makusiu za pomoc jestem tu od nie dawna i jeszcze nie we wszystkim się orientuję, za momencik pójdę poczytać, żewby coś fajnego tatce na jutrzejszy obiad wymodzić
ale, ale mam pytanie do Ciebie, bo zauważyłam, że linki przez Ciebie wklejone powodują otwieranie się stron w nowej zakładce, jak to robisz? Też bym tak chciała umieć
Tylko musisz gotować z głową. Czasem ludzie wstawiają do złych działów. Moderatorzy to potem przenoszą ale nie są w stanie wszystkiego wyłapać. Jeśli znajdziesz tam coś co nie powinno się tam znajdować to podaj moderatorom link by to przenieśli w odpowiednie miejsce.
o tak, już zdąrzyłam zauważyć, że muszę brać poprawkę. W diecie dla cukrzyka nie tyle chodzi o tłuszcze, czy jajka (holesterol) co o niski poziom węglowodanów. Nie wystarczy zmienić proporcji cukru, czy użyć jego jakiegoś zamiennika. Ziemniaki, ryże, mąki to jest przekleństwo cukrzyka w diecie, a nie tylko cukier, bo ten akurat trzeba dozować w zależności od rodzaju cukrzycy - rośnie im po tych produktach poziom niebotycznie
Możesz korzystać z przepisów diety protalowej, są nisko tłuszczowe i praktycznie bez węglowodanów, super przy cukrzycy, też z nich korzystam.
",,,,ale, ale mam pytanie do Ciebie, bo zauważyłam, że linki przez Ciebie wklejone powodują otwieranie się stron w nowej zakładce, jak to robisz? Też bym tak chciała umieć"
Pod okienkiem, do którego wstawiasz link URL jest drugie "CEL" tam odznaczasz "otwórz link w nowym oknie"
ale, ale mam jeszcze jedno pytanie, widziałam, że niektórym udaje się wklejać linki pod tytułem. Nie wiem, czy mnie zrozumiesz o co mi chodzi, ale postaram się wytłumaczyć.
Pisze się słowo np. "pieczarki" i to słowo staje się aktywne to znaczy gdy na nie się kliknie, otworzy się strona pod nią ukryta np. zdjęcia do pieczarek, ale chyba sprawa znajomości i umiejętności zapisów w html
W każdym razie bardzo mi pomogłaś Makusiu, bo irytowały mnie linki, które mi nakrywały naszą WŻową stronę i tylko klikaniem wstecz mogłam do niej powrócić, lub otworzyć nową
Mam takie pytanie i jednoczesnie prośbę do Administratorów: na WŻ jest sporo przepisów dla osób na diecie Dukana (Protal). Jest dzaił "diety",ale czy można by wyodrębnic z niej pod - dzial o nazwie protal i zgrupować tam protalowe przepisy? Ta dieta jest teraz bardzo popularna, sama rozpoczęłam dietowanie i to by znacznie ułatwiło szukanie pomysłów na coś zjadliwego.
Jestem za,jeśli to możliwe.
Ja rówmież jestem za!
Wiem że jest przygotowywane nowe "drzewko" grup przepisów, czy będzie tam poddział "protal" nie wiem. Ale na razie podsyłam link z tymi właśnie przepisami KLIK tutaj
Poprosiłam Wkn i zgodziła się na taki dział i już go mamy. Proszę autorów przepisów i moderatorów o przeniesienie już istniejących przepisów do nowego działu.
Niewidzę tego działu,proszę o pomoc.
Klikasz w zakładkę przepisy. Potem szukasz w dietach podziału proteinowe. Tu bezpośredni link
Oświeciłaś mnie as,bardzo dziękuję.
Mnie, bardzo ucieszyły by zgrupowane przepisy dla diabetyków. Jestem aktualnie u mojego taty, a on ma cukrzycę niestety i chciała bym coś dobrego ugotować, nie szkodząc mu przy tym.
Szukałam w internecie, ale napotykam pojedyncze rady dotyczące żywienia osób z tą przypadłością.
Zupy cebulowe już wszystkie wybróbowałane, ale co dalej?
Taki dział jest, od duższego czasu http://wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=82
bardzo dziękuję Makusiu za pomoc
jestem tu od nie dawna i jeszcze nie we wszystkim się orientuję, za momencik pójdę poczytać, żewby coś fajnego tatce na jutrzejszy obiad wymodzić
ale, ale mam pytanie do Ciebie, bo zauważyłam, że linki przez Ciebie wklejone powodują otwieranie się stron w nowej zakładce, jak to robisz? Też bym tak chciała umieć
Tylko musisz gotować z głową. Czasem ludzie wstawiają do złych działów. Moderatorzy to potem przenoszą ale nie są w stanie wszystkiego wyłapać. Jeśli znajdziesz tam coś co nie powinno się tam znajdować to podaj moderatorom link by to przenieśli w odpowiednie miejsce.
o tak, już zdąrzyłam zauważyć, że muszę brać poprawkę. W diecie dla cukrzyka nie tyle chodzi o tłuszcze, czy jajka (holesterol) co o niski poziom węglowodanów. Nie wystarczy zmienić proporcji cukru, czy użyć jego jakiegoś zamiennika.
Ziemniaki, ryże, mąki to jest przekleństwo cukrzyka w diecie, a nie tylko cukier, bo ten akurat trzeba dozować w zależności od rodzaju cukrzycy - rośnie im po tych produktach poziom niebotycznie
Możesz korzystać z przepisów diety protalowej, są nisko tłuszczowe i praktycznie bez węglowodanów, super przy cukrzycy, też z nich korzystam.
",,,,ale, ale mam pytanie do Ciebie, bo zauważyłam, że linki przez Ciebie wklejone powodują otwieranie się stron w nowej zakładce, jak to robisz? Też bym tak chciała umieć"
Pod okienkiem, do którego wstawiasz link URL jest drugie "CEL" tam odznaczasz "otwórz link w nowym oknie"
1 - 2 - 3 próba mikrofonu
https://picasaweb.google.com/bianka2003/PieczarkiWPellwormIInneGrzyby#
super! działa! dzięki
ale, ale mam jeszcze jedno pytanie, widziałam, że niektórym udaje się wklejać linki pod tytułem. Nie wiem, czy mnie zrozumiesz o co mi chodzi, ale postaram się wytłumaczyć.
Pisze się słowo np. "pieczarki" i to słowo staje się aktywne to znaczy gdy na nie się kliknie, otworzy się strona pod nią ukryta np. zdjęcia do pieczarek, ale chyba sprawa znajomości i umiejętności zapisów w html
W każdym razie bardzo mi pomogłaś Makusiu, bo irytowały mnie linki, które mi nakrywały naszą WŻową stronę i tylko klikaniem wstecz mogłam do niej powrócić, lub otworzyć nową
Więc tak, wpisujesz słowo np "pieczarki" (zamiast wstawiac link), i go zaznaczasz, dalej juz wiesz.
druga próba mikrofonu
https://picasaweb.google.com/bianka2003/PieczarkiWPellwormIInneGrzyby#
e chyba się nie udało, z tego co widzę na ekranie, ale link przynajmniej jest niebieski, a to już postęp
Oooo a po wysłaniu tekstu przestał być niebieski
ale to nic, poćwiczę później. Trzeba brać się za coś konkretnego do roboty, bo południe za godzinę
Jeszcze raz dzięki Makusiu
Wstaw słowo PIECZaRKI, zaznacz go, i później jak zwykle, link tylko w okienko URL